25 April 2024
MiniGP Cup

Τελικός Αγώνας MiniGP: Νικητής ο Δημήτρης Καρακώστας, Κυπελλούχος ο Νότης Παπαπαύλου!!! ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ!

Με συναρπαστικό τρόπο τέλειωσε ο τελευταίος αγώνας του MiniGP στο Kartodromo στις Αφίδναι με Νικητή τον Δημήτρη Καρακώστα και Κυπελλούχο για το 2013 τον Νότη Παπαπαύλου!

IMG_9562

Οι χρόνοι έπεσαν πάρα πολύ, ο ανταγωνισμός έχει ανέβει και η ένταση του αγώνα χτύπησε κόκκινα.
Οι συμμετοχές ήταν 8 και ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος Νότης Παπαπαύλου θα μπορούσε να αρκεστεί ακόμα και στην τελευταία θέση  και με τους 8 βαθμούς και να εξασφαλίσει το κύπελλο μιας και η διαφορά του από τον δεύτερο ήταν 19 βαθμοί.  Τα πράγματα όμως εξελίχθησαν εντελώς διαφορετικά!

IMG_9569

Η σχάρα εκκίνησης στήθηκε με 1ο  τον Νότη Παπαπαύλου που σημείωσε χρόνο 53.983, 2ο  τον Δημήτρη Καρακώστα με χρόνο 54.655, 3ο  τον Ηλία Μπαξισόγλου με χρόνο   54.929, 4ο τον Αλέξανδρο Χαβέλλα, 5ο χρόνο είχε ο Μαρίνος Λομποτέσης αλλά δεν εκκίνησε αφού είχε μια πτώση στα δεύτερα χρονομετρημένα ευτυχώς χωρίς κάποιο σοβαρό τραυματισμό. 6ος ο Νίκος Καρακώστας με χρόνο 56.765, 7ος  ο Αλέξανδρος Κόλλιας με χρόνο 59.456 και 8ος ο Χρήστος Παπανικολάου με χρόνο 1:00.969.

IMG_9770

Τα φώτα της εκκίνησης έσβησαν και οι πιτσιρικάδες ξεχύθηκαν στην ευθεία με τον Μπαξισόγλου να στριβεί πρώτος, τον Χαβέλλα ακριβώς πίσω του, τον Δημήτρη Καρακώστα ποιο πίσω μπροστά από τον Παπαπαύλου.
Πριν ακόμα συμπληρωθεί ο πρώτος γύρος ο Παπαπαύλου πέρασε  τους  Δημήτρη Καρακώστα και Χαβέλλα και βρέθηκε στην δεύτερη θέση να κυνήγα τον Μπαξισόγλου. Στον Δεύτερο γύρο κατάφερε και πέρασε και τον Μπαξισόγλου και βρέθηκε να οδηγεί τον αγώνα. Όλα έδειχναν ότι θα δούμε μια επανάληψη του περασμένου αγώνα αλλά ο Δημήτρης Καρακώστας είχε άλλες διαθέσεις και  ρίχτηκε στην μάχη και πέρασε στην δεύτερη θέση και άρχισε να κυνήγα τον Παπαπαύλου!

IMG_9593

Χρειάστηκαν 6 γύροι από την εκκίνηση για να φτάσει ο Δημήτρης Καρακώστας να βρεθεί στην ρόδα του Νότη και να κάνει την  επίθεση του που τον έφερε στην πρώτη θέση.

Μια πτώση του Χαβέλλα και η επανεισαγωγή του στην πίστα προκάλεσε ένα μπέρδεμα που παραλίγο να στοιχίσει μια πτώση του Παπαπαύλου. Ο Παπαπαύλου δεν βολεύτηκε με την δεύτερη θέση που του εξασφάλιζε την σιγουριά του τίτλου και κυνήγησε τον Καρακώστα για τους επομένους 6 γύρους, αλλά ο Καρακώστας έδειξε αποφασισμένος να μην χάσει την καρό σημαία και στην προσπάθεια του αυτή σημείωσε και τον   ταχύτερο γύρο με χρόνο 00:53.605 !

IMG_8741

Ο αγώνας όμως είχε ακόμα να προσφέρει και άλλη αγωνία και συγκινήσεις αφού στον τελευταίο γύρο και μόλις στην έξοδο της 4ης στροφής ο Παπαπαύλου έχασε τα φρένα και είχε επαφή με το πίσω μέρος της μηχανής του Καρακώστα με αποτέλεσμα ο Παπαπαύλου να πέσει, ευτυχώς χωρίς τραυματισμό αλλά είδε προς στιγμήν τον τίτλο να φεύγει από τα χέρια του αφού αν εγκατέλειπε έχανε τον τίτλο για μόλις 1 βαθμό από τον  δεύτερο στην βαθμολογία Μπαξισόγλου! Ο Νότης όμως τελικά μετά από προσπάθεια και αφού ήταν μέσα στον τελευταίο γύρο κατάφερε και τερμάτισε 4ος εξασφαλίζοντας τους 13 βαθμούς που του χάρισε τον πρώτο τίτλο του θεσμού!

IMG_8775

Ο Δημήτρης Καρακώστας πήρε μια εκπληκτική νίκη αφού η απόδοση του είχε αλματώδη εξέλιξη από τον προηγούμενο αγώνα και δείχνει ένα παιδί που θα έχει λαμπρό μέλλον στους αγώνες ταχύτητας!

Στην 2η θέση τερμάτισε ο Μπαξισόγλου και στην 3η θέση ο Νίκος Καρακώστας. Στην 4η όπως είπαμε και πιο πάνω ο Παπαπαύλου ενώ στην 5η θέση ο Αλέξανδρος Κόλλιας και την εξάδα έκλεισε ο Αλέξανδρος Χαβέλλας.

Ο μικρός Χρηστός Παπανικολάου εγκατέλειψε στον 10ο γύρο.

IMG_8777

Ο αγώνας τελείωσε με το εορταστικό κλίμα των απονομών και το ραντεβού δόθηκε για του χρόνου οπού θα ξεκινήσει η νέα χρονιά με την απονομή του τίτλου του 2013 στον Νότη Παπαπαύλου!

Ελπίζουμε να δούμε του χρόνου περισσότερες συμμετοχές και κυρίως περισσότερο κόσμο στις κερκίδες. Επίσης η διοργάνωση πρέπει να διορθώσει και όλες τις αδυναμίες που παρουσιάζει ένας νέος θεσμός και του χρόνου να είναι ακόμα αρτιότερη.

Όλος ο χώρος των αγώνων μοτοσικλέτας θα πρέπει να αγκαλιάσει αυτήν την προσπάθεια και να την προβάλει όσο περισσότερο γίνεται ώστε να προσελκύσουν νέους αναβάτες για να μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο αύριο!

Το Biker Spirit ήταν εκεί για άλλη μια φορά και κάλυψε τους αγώνες με 7 κάμερες και τους φωτογράφους του και σαν χορηγός επικοινωνίας του MiniGP θα προσπαθήσει όπως μοναδικά έχει κάνει έως τώρα για την καλύτερη προβολή του θεσμού!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΜΕΝΩΝ
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΓΩΝΑ MiniGP
ΓΥΡΟΛΟΓΙΟ ΑΓΩΝΑ

IMG_0084

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events