19 April 2024
Πανελληνιο Πρωταθλημα Ταχυτητας

Τέλος οι αγώνες ταχύτητας στην Τρίπολη ???

Μετατρέπεται σε αεροδρόμιο κοινής χρήσης μεταξύ Πολεμικής και Πολιτικής Αεροπορίας

Το αεροδρόμιο της Τρίπολης θα χρησιμοποιείται και από την πολιτική αεροπορία έπειτα από την επίτευξη σχετικής συμφωνίας μεταξύ του υπουργού Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου και του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

tripoli1

Ειδικότερα οι δύο υπουργοί θα υπογράψουν την Τρίτη στις 09:30, στο υπουργείο Άμυνας, κοινή απόφαση για τη λειτουργία του αεροδρομίου Τριπόλεως ως αεροδρομίου κοινής χρήσης μεταξύ Πολεμικής και Πολιτικής Αεροπορίας.

Ο κ. Αβραμόπουλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι το αεροδρόμιο μπορεί να λειτουργήσει και ως πολιτικό από τον επόμενο χρόνο.

«Η λειτουργία του αεροδρομίου της Τρίπολης και ως πολιτικού αφ’ ενός δεν θα θίξει καθόλου το επιχειρησιακό έργο της Πολεμικής Αεροπορίας, αφ’ ετέρου θα συμβάλει στην ανάπτυξη ολόκληρης της Πελοποννήσου, τόσο στο εμπόριο όσο και στον τουρισμό και θα φέρει την περιοχή στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος», πρόσθεσε.

Όπως είπε, υπάρχει επιτακτική ανάγκη να λειτουργήσει το αεροδρόμιο της Τρίπολης και ως πολιτικό, καθώς το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, το οποίο σημείωσε φέτος αύξηση 54%, είναι κορεσμένο και υπάρχει ζήτηση από εταιρείες τσάρτερ και χαμηλού κόστους. «Σήμερα προστίθεται μια νέα σημαντική υποδομή», συμπλήρωσε.

Ο υπουργός Μεταφορών εξήρε τη συνεργασία με τον κ. Αβραμόπουλο, χάρη στην οποία λύθηκαν προβλήματα γραφειοκρατίας και υλοποιείται ένα έργο το οποίο εκκρεμούσε πολλά χρόνια.

Κλείνοντας και ο υπουργός Άμυνας έκανε μια αναφορά στην ανάγκη συνεργασίας και συνεννόησης, προκειμένου να επιλύονται τα προβλήματα και ζήτησε «να αφήσουμε πίσω παραγοντισμούς και υπουργικούς πατριωτισμούς».

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events