16 April 2024
motoGP 2013

Σχέδια έκτακτης ανάγκης λόγο καιρού στην Ιαπωνία για να εξασφαλιστεί ο αγώνας στο Motegi !

Οι ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής στην πίστα του Motegi  ακυρώθηκαν  για όλες τις κατηγορίες λόγο καιρού και έτσι οι οργανωτές σε συνέντευξη τύπου έδωσαν τρία πιθανά σενάρια  για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση ανάλογα τον καιρό.

motegi_lg46477_slideshow_169

Ο Mike Webb ο επικεφαλής της Επιτροπής είπε: «Χωρίς το ελικόπτερο στην πίστα και χωρίς κάποια εναλλακτική λύση, δεν είμαστε διατεθειμένοι να επιτρέψουμε τον αγώνα, με το ρίσκο ένας σοβαρά τραυματισμένος αναβάτης να μην λάβει  επαρκή  βοήθεια.  Το ελικόπτερο προσπαθεί να πάρει άδεια να πετάξει πάνω από την πίστα από την Πέμπτη. Είναι σε αναμονή όλη αυτή την ώρα. Από τη στιγμή που θα έπαιρνε την άδεια θα βρισκόταν στην πίστα σε δέκα λεπτά. Έτσι περιμέναμε μέχρι την τελευταία στιγμή, προτού ακυρώσουμε τις ελεύθερες δοκιμές.
Το πρόβλημα είναι το σημείο που βρίσκεται η πίστα. Το κοντινότερο νοσοκομείο είναι πάνω από μια ώρα δρόμο κι έτσι δεν είναι ασφαλής λύση για έναν σοβαρά τραυματισμένο αναβάτη. Εξετάσαμε διάφορες εναλλακτικές λύσεις όπως να γίνει ένα μέρος της διαδρομής με ασθενοφόρο και το υπόλοιπο με ελικόπτερο. Δεν βρέθηκε όμως μια ικανοποιητική λύση. Η πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο είναι καλύτερη, αλλά αν δεν μπορέσει και πάλι να πετάξει το ελικόπτερο μέχρι αύριο το απόγευμα, θα μεταφερθεί στην πίστα με αυτοκίνητο για να είναι έτοιμο την Κυριακή»

Υπάρχουν τρία σχέδια για να καλύψουν κάθε ενδεχόμενο και είναι τα εξής:

Σχέδιο Α – Αν μπορέσουμε αύριο το πρωί θα κάνουμε όσο μας επιτρέπει ο καιρός τα ελεύθερα και στη συνέχεια θα έχουμε κανονικά τις κατατακτήριες το απόγευμα και κανονικό πρόγραμμα Κυριακής

Σχέδιο Β – Αν δεν καταφέρουμε να γίνουν αύριο οι δοκιμές, το απόγευμα του Σαββάτου θα γίνουν τα ελεύθερα για όσο περισσότερο γίνεται. Την Κυριακή θα αλλάξει το πρόγραμμα και θα  έχουμε ελεύθερες δοκιμές, pol position και αγώνες.

Σχέδιο Γ – Αν δεν καταφέρουμε καθόλου να γίνουν δοκιμές αύριο, περιμένουμε ο καιρός την Κυριακή να είναι σημαντικά βελτιωμένος. Έτσι, την Κυριακή το πρόγραμμα θα είναι γεμάτο αφού θα γίνουν ελεύθερες δοκιμές, pol position και αγώνες.

_31z5757_original

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events