23 April 2024
motoGP 2012

Συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης στο Le Mans

Στην καθιερωμένη  συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης στο Monster Energy Grand Prix της Γαλλίας στο Le Mans, ο Stoner ανήγγειλε την αποχώρησή του στο τέλος του 2012 από τα MotoGP την ίδια ώρα που ο Valentino Rossi ανακοίνωσε οτι θα συνεχίσει για δύο ακόμη χρόνια στα MotoGP.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Stoner στο Estoril είχε διαψεύσει τις φήμες για αποχώρηση του , όμως τώρα δήλωσε δημοσίως ότι δεν θα συνεχίσει να αγωνίζεται και μετά το τέλος της σεζόν του 2012. Είπε: «Μετά από πολλή σκέψη, πολλή κουβέντα με την οικογένεια και τη γυναίκα μου, αυτό προετοιμάζεται εδώ και δύο χρόνια, αλλά στο τέλος του 2012 δεν θα αγωνιστώ στο πρωτάθλημα του 2013.

Θα ολοκληρώσω την καριέρα μου στο τέλος της χρονιάς MotoGP και θα προχωρήσω σε διαφορετικά πράγματα τη ζωή μου.

Μετά από τόσα πολλά χρόνια που κάνω το σπορ που αγαπώ και για το οποίο εγώ και η οικογένειά μου κάναμε τόσες πολλές θυσίες, μετά από τόσα πολλά χρόνια προσπάθειας για να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε, αυτό το σπορ έχει αλλάξει πολύ και άλλαξε σε σημείο που να μην το ευχαριστιέμαι. Δεν έχω το πάθος για αυτό και έτσι αυτήν τη στιγμή είναι καλύτερα να αποσυρθώ τώρα ».

«Υπάρχουν πολλά πράγματα που με έχουν δυσαρεστήσει και επίσης πολλά πράγματα τα οποία αγάπησα σε αυτό το άθλημα, αλλά δυστυχώς η ζυγαριά έχει γύρει προς τα χειρότερα. Και έτσι, δεν θα συνεχίσουμε. Θα ήταν ωραίο να πω ότι θα μείνω ακόμα έναν χρόνο, αλλά πού τελειώνει τελικά αυτό; Αποφασίσαμε λοιπόν να ολοκληρώσουμε τα πάντα όπως είμαστε τώρα»

Όσον αφορά τον αγώνα, ο Stoner ελπίζει ότι θα επιλύσει τα ζητήματα που έχουν και τον ταλαιπωρούν όλη τη σεζόν μέχρι τώρα. “ Στους δύο τελευταίους αγώνες δυσκολευτήκαμε με το chatter, ιδιαίτερα στους δύο τελευταίους. Είναι κάτι που πρέπει να μειώσουμε, πρέπει λοιπόν να δουλέψουμε σκληρά σε αυτόν τον τομέα.

 

Jorge Lorenzo Yamaha Factory Racing ο οποίος βρίσκεται μόλις έναν βαθμό πίσω από το Stoner: «Είναι έκπληξη για μένα, για όλους. Δεν το περίμενα. Άκουσα τις φήμες και σκέφτηκα ότι υπήρχε πιθανότητα, αλλά ότι θα συνέχιζε την επόμενη χρονιά. Τώρα μας το είπε και δεν είναι καλά νέα για το MotoGP νομίζω, αλλά η απόφασή του είναι να ζήσει ήρεμα με την οικογένειά του και πρέπει να το σεβαστούμε».

Το Le Mans είναι ένα από τς αγαπημένες μου πίστες. Από τότε που βρέθηκα στην πρώτη σειρά του grid το 2003 πάντα είχα καλά αποτελέσματα, είμαι ικανοποιημένος λοιπόν που βρίσκομαι εδώ.

 Θα προσπαθήσουν να παρουμε παλι το προβάδισμα στο πρωτάθλημα αυτή την Κυριακή  “Το Le Mans είναι μια από τις αγαπημένες μου πίστες  Από την πρώτη φορα  που βρέθηκα στην πρώτη σειρά του grid το 2003 είχα πάντα καλά αποτελέσματα, έτσι είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. “

 

Ο Cal Crutchlow Monster Yamaha Tech 3 είδε την ανάλαφρη πλευρά της ανακοίνωσης του Stoner : Με την ανακοίνωση που έκανε ο Casey, ίσως τώρα να μειώσει το ρυθμό του και να με αφήσει να ανέβω στην τριάδα. Αυτοί οι αναβάτες : [οι εξωγήινοι] δεν κάνουν λάθη. Ίσως πρέπει να αλλάξουν τα γεύματά τους τη νύχτα h oti allo kanoyn. Δεν είμαστε πολύ πίσω πάντως και προσπαθώ να κάνω το καλύτερο δυνατό.

Ανυπομονώ για τον αγώνα, πάντα όμως πρέπει να κοιτάμε τον καιρό. Νομίζω ότι δεν έχουμε κακή απόδοση φέτος, παρότι στο Estoril απογοητευτήκαμε λίγο. Δυσκολευτήκαμε με το στήσιμο και ίσως λίγο εγώ. Αλλά ελπίζω να πάμε καλύτερα φέτος στο Le Mans, να βρούμε ένα καλύτερο στήσιμο και να πάμε καλά.

Η Yamaha μας έχει δώσει καλή μοτοσικλέτα, μας πήρε έναν χρόνο να μάθουμε να οδηγούμε τη μοτοσικλέτα. Τώρα κάνουμε καλή δουλειά και μπορούμε να προχωρήσουμε το Σαββατοκύριακο στο Le Mans

Ο Valentino Rossi είχε επίσης μια μεγάλη είδηση να μας δώσει, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε, θα συνεχίσει να αγωνίζεται ακόμη δύο χρόνια. Σχολιάζοντας αυτά που δηλωσε ο Stoner : «Ναι, είναι μεγάλη έκπληξη. Νομίζω ότι είναι άσχημα νέα για το MotoGP διότι στο τέλος της σεζόν ίσως να χάσουμε έναν υπέροχο αναβάτη και έναν εξαιρετικό αντίπαλο. Είναι αρνητικό, αλλά είναι δική του η απόφαση.

Είχα μερικά άσχημα αποτελέσματα στο Le Mans, αλλά επίσης είχα καλές αναμνήσεις στο παρελθόν. Δεν είχαμε κακό τριήμερο στην Πορτογαλία και θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε με αυτόν τον τρόπο, θα προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε και να έρθουμε πιο κοντά στους πρώτους. Πέρυσι ήταν το καλύτερο αποτέλεσμά μου με την Ducati, είμαι λοιπόν αισιόδοξος.

Ο Randy De Puniet CRT αναβάτης της Power Electronics Aspar : «Είναι πολύ σημαντικός αγώνας για μένα, ακόμα και αν φέτος δεν έχω μοτοσικλέτα για την κορυφή. Αλλά έχω για να είμαι πρώτος CRT. Νομίζω ότι θα είναι δύσκολη πίστα για τις CRT διότι έχει δύο ή τρία δυνατά σημεία επιτάχυνσης, όπως η πίσω ευθεία, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί με τον καιρό. Ελπίζω να είμαι στο 100% με τη μοτοσικλέτα έπειτα από την πτώση στο Estoril, διότι ακόμα πονάω στα πλευρά. Ελπίζω πραγματικά να είμαι η πρώτη CRT αυτό το τριήμερο μπροστά στο κοινό μου.

Δεν έχω ξεκινήσει τη χρονιά όπως περίμενα, αλλά έχουμε αρκετούς αγώνες ακόμα να βελτιωθούμε. Το πρόβλημα για την ώρα είναι η δύναμη του κινητήρα, αλλά θα δούμε στο τέλος της χρονιάς τι θα έχουμε πετύχει.

Τελικά σε αυτήν την συνέντευξη τα αγωνιστικά πέρασαν σε δεύτερη μοίρα μιας και Η ΕΙΔΗΣΗ ήταν η ανακοίνωση του Stoner για την αποχώρηση του από τους αγώνες

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events