29 March 2024
motoGP 2012

Συνέντευξη Τύπου στο Misano με συγκινησιακό φόρτο !

Μετά από τρεις εβδομάδες «διακοπών», οι αναβάτες  των MotoGP έρχονται στην πίστα του Misano για το αγωνιστικό διήμερο. Στην  καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ηταν οι Jorge Lorenzo ,  Dani Pedrosa, Cal Crutchlow, Valentino Rossi και Jonathan Rea.

 

Ο Jorge Lorenzo, ο οποίος είναι 13 βαθμούς μπροστά στο Πρωτάθλημα, ελπίζει ότι θα καταφέρει να αυξήσει την διαφορά του από τον Dani  Pedrosa: «Φέτος είμαστε πολύ σταθεροί, πάντα στις δύο πρώτες θέσεις. Στους 3 τελευταίους αγώνες δεν καταφέραμε να κερδίσουμε, αλλά ήμασταν πολύ κοντά. Σε αυτή την πίστα έχω καλές επιδώσεις τα τελευταία τέσσερα  χρόνια,  Ήμουν 2ος τα τρία πρώτα  χρόνια και  πέρυσι 1ος. Στην πίστα του Aragon (δοκιμές) βρήκαμε κάτι που θα μας δώσει λίγο περισσότερη ταχύτητα, – στην πραγματικότητα το βρήκαμε στο Brno -.  αλλά δεν μπορούμε να έχουμε τον τελευταίο μας κινητήρα και θα χρησιμοποιήσουμε αυτόν του Brno. Θα παλέψουμε για την νίκη και ίσως στην Aragon να έχουμε καλύτερη μοτοσυκλέτα».

Ο Dani  Pedrosa, ο οποίος βρίσκεται σε φοβερή ψυχολογία και πολύ φορμαρισμένος το τελευταίο διάστημα με τις δυο νίκες σερί , έδειξε να μην παρασύρετε : «Είναι καλό ότι στους  δύο τελευταίους αγώνες ήμαστε πρώτοι και είμαι πολύ χαρούμενος γι ‘αυτό, αλλά σίγουρα θα πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε το ίδιο, προσπαθώντας να οδηγήσουμε για την πρώτη θέση  και πάλι εδώ. Είναι σημαντικό  να  επικεντρωθούμε σε αυτό. Είχαμε επίσης τον έλεγχο στην Αραγονία. Ήταν σημαντικό αυτό το τεστ  για την τελική φάση του πρωταθλήματος. Προσπαθήσαμε να βελτιώσουμε κάποια πράγματα σχετικά με την πρόσφυση, και βρήκαμε κάποιες λύσεις τις  οποίες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε»

Ο Cal  Crutchlow  μετά το  βάθρο του στο Brno ψάχνει για το επόμενο βήμα: «Τώρα μετά το βάθρο ελπίζουμε ότι θα είμαστε εκεί ξανά από τώρα και στο εξής. Εάν μπορούμε να μειώσουμε το χάσμα λίγο θα είμαι ευχαριστημένος. Ερχόμαστε στο Misano και διεκδικούμε ένα ακόμα βάθρο, δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο δεν μπορούμε  να είμαστε εκεί.»

Ο Valentino   Rossi θα κάνει τον τελευταίο του αγώνα με την Ducati μέσα στην πατρίδα του και θέλει  να πετύχει ένα καλό αποτέλεσμα για τους συμπατριώτες φιλάθλους του : «Πριν δυο εβδομάδες κάναμε ένα τεστ εδώ και δοκιμάσαμε μερικά νέα εξαρτήματα. Ήταν δυο καλές ημέρες, τόσο σε απόδοση όσο και σε αίσθηση. Τώρα όμως θα καταλάβουμε αν βελτιωθήκαμε και πόσο! Έχουμε ένα νέο σκελετό και ένα νέο ψαλίδι, με μερικές τροποποιήσεις στο μέγεθος, στην θέση και στην στιβαρότητα. Η σύγκριση στο τεστ ήταν καλύτερη από την μοτοσυκλέτα που είχα στο Brno. Έχουμε ακόμα μερικούς αγώνες, στους οποίους μπορούμε να βελτιώσουμε την μοτοσυκλέτα. Στόχος μας είναι να κάνουμε καλούς αγώνες από εδώ και στο εξής!»

Ο Jonathan  Rea  θα είναι αντικαταστατής του τραυματία Casey Stoner, θα κάνει το ντεμπούτο του αυτό το Σαββατοκύριακο στο  MotoGP  και ανυπομονεί να βγει στην πίστα για πρώτη φορά πάνω σε μια μοτοσικλέτα MotoGP.

Στιγμιότυπο από την  συνέντευξη Τύπου σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ποιος από τους  Jorge Lorenzo ,  Dani Pedrosa φέρει μεγαλύτερο βάρος και άγχος για το πρωτάθλημα μπορείτε να δείτε εδώ >>>

Είναι η πρώτη φορά που οι οδηγοί του MotoGP έρχονται στην πίστα αυτή, από τότε που μετονομάστηκε σε Misano Marco Simoncelli Circuit ο οποίος έχασε τη ζωή του στον αγώνα της Μαλαισίας πέρυσι , όλοι οι αναβάτες εξέφρασαν τα συναισθήματά τους, με επικεφαλής τον Rossi, ο οποίος είπε: «Όταν έρχεσαι εδώ, στην πίστα που πήρε το όνομα του Marco, υπάρχει εντονότερο το συναίσθημα για τον χαμό του»,  «Πρέπει να προσπαθήσουμε να κάνουμε έναν καλό αγώνα για τον Marco και την οικογένειά του»

Ο Pedrosa πρόσθεσε με την σειρά του: «Εξισορροπεί λίγο την λύπη μας… όπως και για τον Tomizawa (ο οποίος σκοτώθηκε στο Misano το 2010).

Ο Lorenzo είπε : «Ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές του πρωταθλήματος . Ένας πολύ καλός, χαρισματικός αναβάτης, συγκινούσε τα πλήθη και είχε πολλούς οπαδούς. Θεωρώ ότι σωστά μετονόμασαν την πίστα. Το άξιζε. Λυπηθήκαμε εξίσου με τον Tomizawa, όταν συνέβη το μοιραίο το 2010. Θα θυμόμαστε αυτά τα δύο παιδιά. Πάντα θα τους θυμόμαστε !»

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events