26 April 2024
motoGP 2013

Συνέντευξη Τύπου στο Βρετανικό Grand Prix στο Silverstone

Στην καθιερωμένη Συνέντευξη Τύπου πριν από κάθε αγώνα βρέθηκαν οι Marc Marquez, Dani Pedrosa, Jorge Lorenzo, Valentino Rossi, Cal Crutchlow και Scott Redding και μίλησαν ενόψει του βρετανικού Grand Prix στο Silverstone.

93marquez_s1d8141_slideshow_169

Ο Marc Marquez, παρά τις τέσσερις νίκες στη σειρά , παραμένει  προσγειωμένος για τις πιθανότητές του αυτό το Σαββατοκύριακο: «Θα δούμε πως θα πάει αυτό το τριήμερο. Στη Moto2 εδω δυσκολεύτηκα λίγο ενώ στα 125 κυβικά ήταν καλά. Θα δούμε το Σαββατοκύριακο. Εμείς θα προσπαθήσουμε όπως πάντα να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, όμως πιστεύω ότι ο Cal θα είναι γρήγορος εδω, ήταν γρήγορος πέρυσι ενώ ήταν τραυματισμένος στο πόδι. Τέλος πάντων είμαι χαρούμενος και αισθάνομαι καλά. Φαίνεται ότι θα έχει περισσότερη  διασκέδαση με μοτοσυκλέτα MotoGP. Ανυπομονώ να οδηγήσω. Θα είναι πιο βαριά, αλλά πιο σταθερή στις μεγάλες ευθείες. Πιστεύω ότι μπορούμε να έχουμε ένα καλό τριήμερο.»

Ο Dani Pedrosa, μετά τον τραυματισμό του αισθάνεται καλά και  πιστεύει ότι θα κάνει ότι καλύτερο αγωνιστικά: «Ναι η φυσική μου κατάσταση βελτιώνεται κάθε εβδομάδα και αυτό είναι μεγάλη ανακούφιση. Στον προηγούμενο αγώνα προσπάθησα να παλέψω για τη νίκη, και αυτό είναι σημαντικό για την ψυχολογία, για μένα και για την ομάδα. Αισθάνομαι καλυτέρα και μπορώ να προπονηθώ λίγο πιο σκληρά και αυτό είναι θετικό. Εδω είχε πάντα πολύ κρύο ή έβρεχε, και ήταν πολύ δύσκολο για τα ελαστικά. Ίσως αυτή τη φορά τον Αύγουστο να είναι πιο καλά για τα ελαστικά και να μπορέσουμε να ευχαριστηθούμε την πίστα περισσότερο.»

_s5d1575_slideshow_169

Ο Jorge Lorenzo  θα πρέπει να πιέσει σκληρότερα από ποτέ για να κτυπήσει το μοντέλα της Honda αφού η Yamaha δεν έχει βάλει στις Μ1  ακόμα το πολύ-αναμενόμενο νέο κιβώτιο ταχυτήτων. Jorge Lorenzo: «Προσπαθώ να κερδίσω αγώνες γιατί πρέπει να ανακτήσουμε βαθμούς μετά το Assen και το Sachsenring, όμως προς το παρόν δεν είναι δυνατόν. Θα δούμε τι θα γίνει εδω σε μια διαφορετική πίστα, όμως προς το παρόν θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το Σάββατο. Πρέπει να επικεντρωθούμε στο να κερδίζουμε αγώνες και να μη σκαφτόμαστε το πρωτάθλημα. Δεν είμαστε ακόμα στο επίπεδο που θέλω ώστε να κερδίσουμε τον αγώνα, όμως τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν ξαφνικά, και ίσως αλλάξουν αυτό το τριήμερο.»

Ο Valentino Rossi ανυπομονεί να αγωνιστεί με την M1 στο Silverstone αυτό το Σαββατοκύριακο: «Νομίζω ότι η πίστα του Silverstone είναι μια φανταστική πίστα. Πολύ καλή, πολύ γρήγορη, και πολύ μεγάλη για τα MotoGP. Δυστυχώς την πρώτη φορά το 2010 είδα τον αγώνα από την τηλεόραση, και τα τελευταία 2 χρόνια μου άρεσε η πίστα όμως ποτέ δεν είχα δυνατή μοτοσυκλέτα, άρα δεν έχω καλές αναμνήσεις. Όμως τώρα είναι η πρώτη φορά με τη Yamaha και ελπίζω να είμαι πιο γρήγορος.»

35crutchlow_s1d8203_slideshow_169

Ο Cal Crutchlow μιλώντας για την ψυχολογική πίεση του αγώνα που είναι μέσα στο σπίτι του και το ατύχημα του πέρυσι εδώ αστειεύτηκε:  «Είναι ωραία να επιστρέφεις στην έδρα σου, και το Silverstone είναι το κατάλληλο μέρος. Ανυπομονώ για τον αγώνα, όλοι οι οδηγοί αγαπούν την πίστα και έρχονται πολλοί οπαδοί. Δεν υπάρχει λόγος να μην είμαστε γρήγοροι αυτό το τριήμερο, θα δοκιμάσουμε κάποια πράγματα. Είναι τεχνική πίστα και απαιτεί φυσική κατάσταση, όμως έχει πολύ πρόσφυση. Οι προσδοκίες είναι υψηλές, όμως μου αρέσει λίγη πίεση και δεν βλέπω κανένα λόγο να μην τα πάμε καλά εδω. Ελπίζω να μην επισπευτώ το νοσοκομείο το Σάββατο, ήταν καλοί μαζί μου πέρυσι, όμως δεν θέλω να τους ξαναδώ! Εάν τη γλιτώσω το Σάββατο τότε πιστεύω ότι θα πάμε καλά την Κυριακή.»

Ο Scott Redding της Moto2 ελπίζει για τη νίκη μπροστά στο κοινό της πατρίδας του, ιδιαίτερα σε ένα Σαββατοκύριακο που ανακοινώθηκε ότι την θα πάει στην ομάδα του Gresini για το 2014.: « Θα ήθελα μια νίκη εδώ στο Silverstone, μπροστά στους υποστηρικτές μας μέσα στο σπίτι μας. Ποτέ δεν ξέρεις πώς μπορεί να πάει το Σαββατοκύριακο, αλλά θα πρέπει προφανώς να σκεφτούμε το πρωτάθλημα. Την επομένη χρόνια θα είμαι στην ομάδα της Gresini Honda και θα οδηγώ μια μοτοσυκλέτα παραγωγής της Honda. Ελπίζω το ύψος μου να λειτουργήσει προς όφελος μου. Τώρα προφανώς το πρώτο μου μέλημα είναι να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα φέτος.»

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events