20 April 2024
motoGP 2012

Συνέντευξη των πρωταγωνιστών του Estoril στα MotoGP

Οι αναβάτες του κέρδισαν τις τρεις πρώτες θέσεις του βάθρου μίλησαν για τον αγώνα της Πορτογαλίας

Casey Stoner (Repsol Honda) : Όχι μόνο μπορούσα να ακούσω τον Jorge, αλλά η ομάδα με ενημέρωνε συνεχώς για το πόσο κοντά είναι. Πήγαμε καλά στις δοκιμές, αλλά το πρωί στο ζέσταμα ανακαλύψαμε ότι είχαμε θέμα με  τους κραδασμούς (chatter), όχι πρόσφυσης ή στο στρίψιμο. Στον αγώνα είχαμε έντονους κραδασμούς ( chatter) στην αρχή του αγώνα με γεμάτο το ρεζερβουάρ, σε δύο περιπτώσεις έχασα το μπροστινό και είπα να μειώσω το ρυθμό μου λίγο. Ο Jorge ήρθε πίσω μου και απλά προσπάθησα να κρατηθώ. Δεν αισθανόμουν καλά, δεν είχα αυτοπεποίθηση για να πιέσω, προσπάθησα να αλλάξω λίγο το στιλ μου για να έχω λιγότερους  κραδασμούς (chatter) στην έξοδο άλλαξα τρόπο οδήγησης της μοτοσικλέτας. Αισθάνθηκα καλύτερα στους 10 τελευταίους γύρους και κατάφερα να φτιάξω μια διαφορά για να κερδίσω τελικά σχετικά άνετα.

Jorge Lorenzo (Yamaha Racing): Είμαι πολύ ευχαριστημένος με τη 2η θέση διότι όλο το τριήμερο ήταν εφιαλτικό με τα προβλήματα που είχαμε. Η μοτοσικλέτα δούλεψε πολύ καλά, εκτός από την εκκίνηση. Στους δύο πρώτους γύρους ο Casey έφυγε μπροστά, αλλά μετά η μοτοσικλέτα δούλεψε πολύ καλά. Το πρόβλημά μας ήταν πως ο Casey είχε κάτι περισσότερο, περισσότερη ενέργεια και στο τέλος δεν βρήκα την ευκαιρία να τον περάσω. Μόνο στο σικέιν ίσως να μπορούσα να κάνω κάτι, αλλά και πάλι αυτό θα είχε μεγάλο ρίσκο. Προτίμησα λοιπόν να μείνω δεύτερος και να πάρω τους βαθμούς για το πρωτάθλημα.

 

 

Dani Pedrosa (Repsol Honda) : Ήταν πολύ δύσκολος ο πρώτος γύρος, δεν γνωρίζω γιατί δεν μπορούσα να ζεστάνω το ελαστικό καλά και στην πρώτη στροφή είχα ένα μεγάλο γλίστρημα. Στον πρώτο γύρο έχασα σχεδόν ένα δευτερόλεπτο και έπειτα ήμουν συνεχώς μισό δευτερόλεπτο πίσω από τον Jorge. Ήταν δύσκολο να διατηρήσω την επαφή μου διότι δεν είχα καλή ταχύτητα μέσα στη στροφή και προσπαθούσα να μαζέψω τη διαφορά στο φρενάρισμα. Με αυτόν τον τρόπο όμως δεν αισθανόμουν καλά. Προσπάθησα να αλλάξω λίγο το στιλ μου στη μοτοσικλέτα και πήγα λίγο καλύτερα, αλλά στο τέλος είχα κραδασμούς (chatter) και δεν μπορούσα να κάνω κάτι καλύτερο από την 3η θέση. Ευχαριστώ την ομάδα και ελπίζω να συνεχίσω δυνατά στο πρωτάθλημα.

 

 

.

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events