29 March 2024
Παν.Πρ.Ταχ. 2017

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ 2ου Αγώνα Παν. Πρωτ. Ταχ. ΤΡΙΠΟΛΗ 2017, πως και τι …

Η Αγωνιστική χρονιά για το 2017 στην ταχύτητα συνεχίζεται την Παρασκευή στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τρίπολης με τα ανεπίσημα δοκιμαστικά (ελεύθερη προπόνηση).

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τρίπολης  ξεκίνησαν να γίνονται αγώνα από το 1989, ενώ ο σχεδιασμός της δεξιόστροφης πίστας των 11 στροφών, ακόμα  και μέχρι σήμερα αποτελεί, μα από τις αγαπημένες πίστες πάρα πολλών αναβατών, του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας.

Το Σάββατο θα ξεκινήσουν τα επίσημα χρονομετρημένα δοκιμαστικά και οι κατατακτήριες για τον 2ο αγώνα της σεζόν και οι δηλωμένες συμμετοχές στο site της ΑΜΟΤΟΕ μέχρι την Πέμπτη το βράδυ που λήγει και η προκαθορισμένη προθεσμία είναι 53 συμμετοχές!*, οι λιγότερες συμμετοχές δεύτερου αγώνα  από το 2012 που η ΑΜΟΤΟΕ έχει πάρει τα ηνία του αθλήματος, (οι συμμετοχές τα προηγούμενα χρόνια στο 2ο αγώνα ήταν: 62 το 2016, 56 το 2015, 65 το 2014, 73 το 2013 και 59 το 2012).

Η πολυπληθέστερη κατηγορία σε αυτόν τον αγώνα είναι η κατηγορία OPEN οπου έχει 15 συμμέτοχες, στην Racing 7 συμμετοχές, ενώ στην νέα κατηγορία SS300 που αγωνίζεται μαζί με την Racing έχουμε 2 συμμετοχές. Στην κατηγορία των Νέων έχουμε 7 συμμετοχές, ενώ η SUPERSPORT έχει 13 συμμετοχές ,και η μεγάλη κατηγορία που φέτος έχει γίνει SUPERBIKE έχει 9 συμμετοχές!
SUPERBIKE
(Πρωτάθλημα)

Στην μεγάλη κατηγορία SUPERBIKE στον δεύτερο αγώνα θα έχουμε 9 συμμετοχές, όσες και στον πρώτο αγώνα. Βλέπουμε απουσίες αλλά και νέες παρουσίες. Η πρώτη νέα συμμετοχή είναι αυτή του Γιάννη Ζεμπίλα από την Καλαμάτα, ενώ η δεύτερη είναι αυτή του Άρη Γκιζίνου, που θα τρέξει με την ομάδα που έτρεξε στον πρώτο αγώνα ο Γρηγόρης Παναγιωτόπουλος, ο οποίος δεν θα τρέξει σε αυτόν τον αγώνα. Από τις συμμετοχές απουσιάζει επίσης και αυτή του Γιώργου Παπασταύρου, όπως και αυτήν του Γιώργου Καρυωτούδη, που τον βλέπουμε στην OPEN, αλλά μάλλον πρόκειται για κάποιο λάθος του συστήματος, αφού και στον πρώτο αγώνα βλέπαμε την συμμετοχή στην OPEN αλλά τελικά έτρεξε στην μεγάλη κατηγορία.

Στην Μεγάλη κατηγορία θα έχουμε για τον δεύτερο αγώνα 1 Aprilia RSV4, 3 Honda CBR 1000 και 6 Yamaha R1, 3 καινούρια και αλλά 3 παλιότερα!

SUPERSPORT  (Πρωτάθλημα)

Στην SUPERSPORT έχουμε 13 συμμετοχές,  δυο λιγότερες από τον 1ο αγώνα! Η κατηγορία με τον υψηλότερο συναγωνισμό και με τις περισσότερες μάχες θα έχει και πάλι πολύ ενδιαφέρον, αφού στον πρώτο αγώνα μας πρόσφερε όμορφο θέαμα, μάχες, και ανταγωνισμό στα κόκκινα! Βλέπουμε νέες συμμετοχές όπως αυτή του Σπύρου ΤΣΑΟΥΣΗ του Μάριου ΤΑΓΚΛΗ και του Τάσου ΣΚΥΡΙΑΝΟΓΛΟΥ από την Κρήτη που ανεβαίνει κατηγορία από την OPEN που έτρεχε πέρυσι!

Οι αναβάτες που συμμετείχαν στον πρώτο αγώνα και τώρα απουσιάζουν από την λίστα συμμέτοχων είναι οι ΣΠΕΡΕΛΑΚΗΣ, ΔΟΥΚΑΣ, ΓΚΟΥΝΤΟΥΜΑΣ, ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ και Βασίλης Ευθυμίου που πιθανότατα είναι ακόμα τραυματισμένος από την πτώση που είχε στον πρώτο αγώνα στα Μέγαρα!

Στην μεσαία κατηγορία στον 2ο αγώνα θα τρέξουν 2 TRIUMPH 675, 1 KAWASAKI ZX 600, 4 YAMAHA R6 600 και 6 HONDA CBR 600.

RACING (Πρωτάθλημα)

Η κατηγορία Racing , έχει 7 συμμετοχές, μια περισσότερη από τον 1ο αγώνα. Έχουμε μια απουσία και δυο νέες συμμετοχές. Από τις συμμετοχές του 1ου αγώνα απουσιάζει ο Γιώργος Σώμος, ενώ βλέπουμε στις συμμετοχές τον Βασίλη Ρούση που τερμάτισε 3ος πέρυσι στο πρωτάθλημα και τον Γιάννη Κόλλια που τον έχουμε συνηθίσει να τον βλέπουμε σχεδόν πάντα στην Τρίπολη!

SUPERSPORT 300 (Κύπελλο)

Στην νέα κατηγορία SS300 έχουμε 2 συμμετοχές, όπως και στον πρώτο αγώνα, τον δυο φορές κυπελλούχο Νέων, Βασίλη Κορωνάκη, και τον Παναγιώτη Κόκκινο που έρχεται από την βόρεια Ελλάδα, από τον Κορινό!

Θα το ξαναγράψω και ας γίνομαι κουραστικός, αυτήν η κατηγορία των μικρών μοτοσυκλετών ίσως να είναι το μέλλον των αγώνων, αφού σε όλο το κόσμο, τα πρωταθλήματα με αυτές τις μοτοσυκλέτες έχουν φοβερή άνοδο, με κυριότερο παράγοντα το χαμηλό κόστος, που σε συνδυασμό με τις δελεαστικές προτάσεις κάποιων εταιριών, είναι μεγάλη ευκαιρία για πολλούς να κάνουν την είσοδο τους στους αγώνες ταχύτητας!

ΝΕΩΝ (Κύπελλο)

 

Η κατηγορία ΝΕΩΝ έχουμε7 συμμετοχές, όσες και στον 1ο αγώνα, έτσι  θα δούμε 4 KTM 390 RC και 3 YAMAHA R3 320.

Αξίζει να σημειώσουμε δυο πράγματα, σε αυτή την κατηγορία φέτος έχουμε τον μικρότερο αναβάτη που έχει συμμετέχει ποτέ στο ΠΠΤ, τον μικρό Νίκο Ελευθεριάδη, που είναι μόλις 13 ετών, και στον 1ο αγώνα στα Μέγαρα τα πήγε μια χαρά, έτσι περιμένουμε να τον δούμε πως θα τα πάει και στην Τρίπολη!

Το δεύτερο σημείο που θέλω να τονίσω είναι ότι σε αυτόν τον αγώνα σε αυτήν την κατηγορία τρέχει ο μικρός Παναγιώτης Γκιζίνος, ενώ στην μεγάλη κατηγορία θα τρέξει ο πατέρας του Άρης Γκιζίνος (πρωταθλητής στα SS600 το 2015), και είναι ένα γεγονός που αρχίσαμε να το βλέπουμε εδώ και 2 χρόνια, όπως το 2015 ο Γιώργος Χάλαρης και οι δυο γιοι του Στέλιος και Γιάννης, ενώ συνεχίζει ο Γιάννης και τρέχει μέχρι σήμερα μαζί  με τον πατέρα του! Από όσο θυμόμαστε αυτό το «πατέρας και γιος» είναι κάτι που δεν το είχαμε δει τα παλιότερα χρόνια!

Ελπίζουμε αυτή η κατηγορία να γεμίσει με συμμετοχές με πιτσιρικάδες, κάτι που πρέπει να φροντίσουν οι ιθύνοντες και να δώσουν το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής τους γιατί είναι το μέλλον των αγώνων.

OPEN

Στην κατηγορία OPEN βλέπουμε στην λίστα 15 συμμετοχές, μια περισσότερη από τον 1ο αγώνα και τις περισσότερες του 2ου αγώνα!

Βλέπουμε αρκετές απουσίες από οδηγούς που είχαν δηλώσει συμμετοχή στον 1ο αγώνα, όπως αυτή του νικητή του 1ου αγώνα, Μιχάλη Κυδωνάκη, αλλά και των οδηγών που ανέβηκαν στο βάθρο όπως ο Αδαλόγλου και Δούκας, αλλά και αρκετοί άλλοι!
Οι νέες παρουσίες που έχουν δηλώσει συμμετοχή είναι οι Δημόπουλος Κώστας, ΔΡΟΥΛΙΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ, από την Τρίπολη, ο ΤΣΟΥΚΑΤΟΣ ΗΛΙΑΣ από το Λεωνίδιο, ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ από την Σαλαμίνα, ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ , ο ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ και ο Νίκος ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ που επιστρέφει και πάλι στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα!

Να σημειώσουμε εδώ για την OPEN πως με τους νέους κανονισμούς έχουμε κάποιες σημαντικές αλλαγές, όπως ότι  δεν θα υπάρχει πλέον κύπελλο, ούτε βαθμολογία, αλλά θα δίνεται σε κάθε αγωνιζόμενο ένα μετάλλιο – έπαινος ανά αγώνα! Επίσης άλλη μια σημαντική αλλαγή είναι ότι ο οδηγός που κατά τις χρονομετρημένες δοκιμές της ΟΡΕΝ, επιτύχει χρόνο ίσο, η, μικρότερο του 107% του καλύτερου χρόνου του πρώτου αθλητή στην κατάταξη των αντίστοιχων χρονομετρημένων δοκιμών των κατηγοριών SUPERSPORT και SUPERBIKE, ανάλογα με την κατηγορία της μοτοσυκλέτας που χρησιμοποιεί για την επίτευξη του χρόνου του, θα παίρνει μέρος στον αγώνα της αντίστοιχης κατηγορίας (SS, SBK), με θέση στην εκκίνηση, ανάλογη με τη σειρά χρόνων της αντίστοιχης κατηγορίας και δεν θα έχει δικαίωμα να αγωνιστεί στον αγώνα της κατηγορίας ΟΡΕΝ. Επίσης όποιος αγωνιζόμενος της κατηγορίας OPEN κάνει χρόνο στα χρονομετρημένα ίσο με το 107% του χρόνου  του πρώτου, της αντίστοιχης κατηγορίας (600 η 1000) δεν θα μπορεί να αγωνιστεί στην OPEN αλλά θα αγωνίζεται την Κυριακή στην μεγαλύτερη κατηγορία SUPERSPORT 600 και SUPERBIKE αντίστοιχα. Επίσης όσοι οδηγοί πιάσουν αυτό το όριο κατά την διάρκεια του 1ου αγώνα στην OPEN δεν θα έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν και πάλι στην ιδία κατηγορία και θα μεταπηδούν στις αντίστοιχες κατηγορίες!

Ραντεβού ΟΛΟΙ στην Τρίπολη όπου αυτό το Σαββατοκύριακο θα χτυπά η καρδιά της ταχύτητας!

*Η παρακάτω λίστα είναι οι συμμετοχές που έχουν δοθεί στην ΑΜΟΤΟΕ μέχρι την Πέμπτη το βράδυ στις 12.00 και φαίνονται στο σύστημα  της ΑΜΟΤΕ. Αν υπάρχουν διπλές συμμετοχές, δηλαδή συμμετοχή του ιδίου οδηγού σε 2 κατηγορίες, το σύστημα δεν τους δείχνει. Επίσης κάποιοι οδηγοί μπορεί να δηλώσουν την συμμετοχή τους εκπρόθεσμα, ακόμα και κατευθείαν στην πίστα, την ήμερα των επίσημων χρονομετρημένων.

RACINGSUPERBIKESUPERSPORTSS 300NEOIOPEN





– Γενικός και Τεχνικός Κανονισμός Αγώνων Ταχύτητος Μοτοσυκλετών 2017

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events