19 April 2024
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΝΕΑ

Σκοτώθηκε ο Simon Andrews μετά από πτώση στο αγώνα North West 200

Ο Simon Andrews υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη στο αγώνα μοτοσικλέτας του Σαββάτου North West 200  στη Βόρεια Ιρλανδία.
BOL D'OR 2013 FREE PRACTICE TEAM HONDA TT LEGENDE S ANDREWSΜε μια δήλωση από τους διοργανωτές του North West 200 ανακοίνωσε τον θάνατο του 31χρονου οδηγού την Δευτέρα.
Ο τραυματισμένος μοτοσικλετιστής μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Royal Victoria στο Μπέλφαστ με ελικόπτερο μετά το ατύχημα στον αγώνα Superstock.

Ο Άγγλος αναβάτης ήταν από το Evesham στο Worcestershire .
Πέρυσι, ο Andrews υπέστη σοβαρά τραύματα στο 24-ωρο αγώνα του Le Mans.

Το περιστατικό του Σαββάτου συνέβη στο τμήμα Metropole των 8,9 μιλίων North West διαδρομής.
Ήταν το δεύτερο σοβαρό δυστύχημα στο φετινό North West 200.

Την Τρίτη, ο Franck Petricola συνετρίβη κατά τη διάρκεια δοκιμαστικών. Ο Γάλλος 29χρονος αναβάτης, νοσηλεύεται στο Βασιλικό Νοσοκομείο Victoria και παραμένει σε “κρίσιμη κατάσταση”.

Ο Andrews, αγωνιζόταν για την ομάδα Penz13.com BMW, πέθανε στο νοσοκομείο του Μπέλφαστ με τους γονείς του Stuart και Dee, και την φίλη του Λίζα δίπλα στο κρεβάτι του.

Ο πατέρας του είπε ότι ο Andrews “αγαπούσε τους αγώνες δρόμου και αγαπούσε τους συναθλητές του στο North West 200”.
“Είχε μηχανάκι από τότε που ήταν τεσσάρων χρονών και ξεκίνησε αγώνες όταν ήταν 16”, πρόσθεσε “Από την πρώτη κούρσα του Simon έφτασε μέχρι να είναι οδηγός της εργοστασιακής ομάδας της Honda TT Legends. Η μαμά του και εγώ είμαστε πολύ περήφανοι για τα επιτεύγματά του στους αγώνες”.
“Οι Αγώνες δρόμου ήταν στο αίμα του Simon. Ήταν πλήρως ενήμερος για τους κινδύνους που εμπλέκεται, αλλά αγαπούσε την πρόκληση.”
Ο Andrews αγωνίστηκε για πρώτη φορά στο North West 200 το 2011

Οι γονείς του Simon δώρισαν τα όργανα του μετά τον θάνατό του, όπως ήταν η επιθυμία του.
Ο διευθυντής του North West 200,  Mervyn Whyte μίλησε για μια “πολύ θλιβερή ημέρα” και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του αναβάτη.
“Ο Simon ήταν ενας υπέροχος αναβάτης και αγαπητός χαρακτήρας στα paddock”, πρόσθεσε ο επικεφαλής της North West 200.
” Θα λείψει από όλους στο North West 200″.

Ο Simon Andrews ήταν επίσης οδηγός στο βρετανικό πρωτάθλημα Superbike και συμμετείχε σε τέσσερις World Superbikes αγώνες το 2009 και το 2010.
Ο Andrews είναι ο τέταρτος οδηγός που έχει πεθάνει κατά την διάρκεια των αγώνων της Βόρειας Ιρλανδίας τα τελευταία έξι χρόνια.
Ο Robert Dunlop, ο διασημότερος οδηγός ΤΤ όλων των εποχών, κύριος νικητής της διοργάνωσης, έχασε τη ζωή του μετά από μια συντριβή στον αγώνα το 2008.

simon_andrews_nw200_action

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events