28 March 2024
WSBK 2012

Ρώσικο Superbike το ΣΚ 25&26/9/2012

Ένα σημαντικό βήμα στην ιστορία των διεθνών αγώνων μοτοσικλέτας κάνει η FIM φέρνοντας τους αγώνες  World Superbike Championship στην Ρωσία για πρώτη φορά !

Ο ενδέκατος γύρος αυτής της συναρπαστικής σεζόν θα αποτελέσει ορόσημο για  τους αγώνες μοτοσικλέτας ανοίγοντας τους ορίζοντες  μπαίνοντας σε μια χώρα με 143 εκατομμύρια κατοίκους, και ένα τεράστιο αριθμό  οπαδών του μηχανοκίνητου αθλητισμού, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν τον κόσμο των  Superbike στο σπίτι τους για  πρώτη φορά.

Οι αγώνες θα γίνουν το διήμερο  24-26 Αυγούστου, στην καινούρια πίστα της  Μόσχας Raceway με μήκος 3.931 μέτρων, με 10 αριστερές και 7 δεξιές στροφές, ένα από τα χαρακτηριστικά της είναι η μεγάλη πίσω ευθεία που οδηγεί στην ευθεία τερματισμού.

Η πίστα κόστισε περίπου 130 εκατ. ευρώ και  βρίσκεται κοντά στο Βολοκολάμσκ, περίπου 100 χλμ. δυτικά της τεράστιας ρωσικής πρωτεύουσας και  εγκαινιάστηκε στις 15 Ιουλίου με μια σειρά εκδηλώσεων. Στους οδηγους των Superbike  δωθεικε η δυνατότητα να γνωρίσουν την πίστα με μια επιπλεον συμπληρωματική δοκιμή την Τετάρτη 22 Αυγούστου. Το γεγονός παρουσιάστηκε στα ρωσικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης την Πέμπτη 23 Αυγούστου στο Ritz Carlton Hotel, στη Μόσχα, κοντά στο Κρεμλίνο. Ο Carlos Checa με την Ducati ηταν ο κυρίαρχος αυτής της πρώτης δοκιμής , ο Ισπανός ήταν πολύ γρήγορος και με χρόνο 1:35.891 βρέθηκε στην κορυφή μπροστά από τον Leon Haslam με την εργοστασιακή BMW και ο Tom Sykes  στην 3η θέση. Οι  Marco Melandri και Max Biaggi έκλεισαν την πεντάδα, ενώ ο  Chaz Davies  στην 6η θέση. Την δεκάδα συμπληρώσαν οι Giugliano, Laverty, Canepa και Guintoli.

Η μάχη για τον φετινό τίτλο έχει ανάψει για τα καλά με τον Max Biaggi (Aprilia Racing Team), να είναι  μόλις 10,5 βαθμούς μπροστά από τον Melandri.  Με 200 βαθμούς να απομένουν μέχρι το τέλος (Ρωσία, Γερμανία, Πορτογαλία και Γαλλία), Tom Sykes (Kawasaki Racing Team), Carlos Checa (Althea Ducati Racing Team) και ο Jonathan Rea (Honda World Superbike Team) είναι επίσης πολύ κοντά στην κορυφή και έτσι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον.
στο πρωτάθλημα κατασκευαστών επίσης άρχει μεγάλο ενδιαφέρον με την BMW (316 βαθμοί) τώρα μπροστά από την Aprilia (302,5). Αυτή είναι η πρώτη φορά που η γερμανική εταιρεία έχει το προβάδισμα. Η Ducati δεν είναι πολύ πίσω,  με 300 βαθμούς και  η Kawasaki με (253,5) έχουν μια καλή ευκαιρία για να φτάσουν στην κορυφή.
Η κούρσα για τον τίτλο συνεχίζεται στην Μόσχα λοιπόν την Παρασκευή με τα πρώτα δοκιμαστικά  στην νέα πίστα της Μόσχας.

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events