29 March 2024
WSBK 2012ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΔιεθνή Επικαιρότητα

Πόλεμος εκτός πίστας στα Super Bike με κατηγορίες και δικηγόρους !!!

Ένας χαμός επικρατεί από την Κυριακή 6 Μαΐου με τα γεγονότα στην Monza (Ακύρωση 1ου αγώνα –  κατηγορώ της pirelli στους οδηγούς….

Η ομάδα Racing Liberty (Ducati) που έχει οδηγούς τους GUINTOLI και MCCORMICK κατηγόρησε τους οδηγούς  «αστέρες» όπως ανέφερε ότι εμπόδισαν  να γίνει ο πρώτος αγώνας χωρίς να υπάρχει λόγος και με μια συνέντευξη του ο τον ιδιοκτήτη της ομάδας Μάριο Bertuccio στην La Gazzetta dello Sport λέγοντας πως ήταν μια οργανωμένη απόπειρα μποϋκοτάζ των ελαστικών της Pirelli, αλλά και μια αντίδραση στο να αγωνιστούν σε επικίνδυνες ,  όπως μερικοί από τους αναβάτες χαρακτήρισαν , συνθήκες. Από την άλλη, μερικοί από τους αφανείς και όχι τόσο προβεβλημένους αναβάτες άλλων κατηγοριών, αγωνίστηκαν στις ίδιες ακριβώς συνθήκες…

Επίσης επέρριψε ευθύνες στην Διεύθυνση Αγώνων και τους διοργανωτές ότι άφησαν μια χούφτα οδηγών να πάρουν το πάνω χέρι.

Μάλιστα εξέδωσε και δελτίο τύπου με πολύ σκληρά λόγια

«Η γενικότερη εντύπωση είναι ότι τα SBK είχαν μια από τις χειρότερες ημέρες τους, δείχνοντας ασέβεια προς τους φιλάθλους, σε εκείνους  που επενδύουν αλλά και στο άθλημα γενικότερα.

Είναι απαράδεκτο ότι οι σημαντικότατες αποφάσεις της ημέρας, πάρθηκαν με τόση επιπολαιότητα η οποία δεν ταιριάζει ούτε σε ένα απλό Πρωτάθλημα με scooters! Στο τέλος της ημέρας, φάνηκε ότι το Πρωτάθλημα είναι στα χέρια λίγων ομάδων και αναβατών…

Άλλες κατηγορίες, δεν θα έπαιρναν μέρος σε μια τέτοια φαρσοκωμωδία, ένα γεγονός που αποδεικνύεται από άλλες κατηγορίες που δεν είχαμε κάποιο μεγάλο γεγονός, ή διαμαρτυρία.

Λαμβάνοντας υπόψη τα γεγονότα, η διοίκηση της ομάδας Effenbert Liberty θα αποφασίσει για το αγωνιστικό της μέλλον»

Η συνέχεια ???

Απάντηση της Infront Motorsports με άρωμα δικαστηρίων !

«Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Infront Motorsports, δήλωσε στην Gazzeta dello Sport, ότι οι δικηγόροι της εταιρείας έχουν στα χέρια τους την ανακοίνωση της Effebert Liberty  και πιθανότατα επειδή τα αραιωτικά σχόλια σε αυτήν καταστρέφουν την εικόνα του Πρωταθλήματος  και παράλληλα υπογράμμισε ότι συνομίλησε με τις υπόλοιπες ομάδες και όλοι συμφώνησαν με τις αποφάσεις που πάρθηκαν εκείνη την ημέρα!

 

Επίσης, τόνισε ιδιαίτερα το γεγονός ότι η απόφαση για την ακύρωση του πρώτου αγώνα, δεν πάρθηκε βάσει των λεγομένων των πιο διάσημων αναβατών Melandri, Checa, Biaggi, Rea, αλλά ήταν εξ ολοκλήρου απόφαση της Επιτροπής Αγώνων και ελήφθη εξαιτίας της καταιγίδας που ξεκίνησε την δεδομένη στιγμή.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Flammini: «Η Επιτροπή Αγώνων εξετάζει την κατάσταση. Πολλοί αναβάτες ήθελαν να αγωνιστούν και είναι ξεκάθαρο ότι ο Melandri δεν εκπροσωπούσε την πλειοψηφία του grid και δεν θα είναι, από εδώ και στο εξής, ανάμεσα στους αναβάτες που καλούνται όταν τέτοιου είδους καταστάσεις παρουσιάζονται»

 

 Οι φήμες δεν άργησαν να πάρουν το δρόμο της δημοσιότητας και να αναφέρουν ότι  η Effenbert Liberty θα αποχωρήσει του Πρωταθλήματος.

Παρόλα αυτά με τελευταίο δελτίο τύπου την Παρασκευή 11/5 το μεσημέρι η  Effenbert Liberty δείχνει να «ρίχνει νερό» στο κρασί της και να υπαναχωρεί

«Η αγωνιστική ομάδα Effenbert Liberty, μετά τη συνέντευξη από τον Ιδιοκτήτη της ομάδας Mario Bertuccio, «La Gazzetta dello Sport”, σήμερα, θα ήθελε να επισημάνει ακόμη ότι το δελτίο τύπου που εκδόθηκε από την Ομάδα για την Κυριακή 6 Μάη, έχει δεν έγινε κατανοητό από ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης που έδωσαν λανθασμένες ερμηνείες στις έννοιες που εκφράζονται.

Η απογοήτευση ήταν σαφής και απευθυνόταν προς ένα μικρό αριθμό των Διευθυντών των ομάδων και τους αναβάτες τους και όχι κατά της Infront Sports Motor, στην οποία η ομάδα μας  έχει μεγάλο σεβασμό και εμπιστοσύνη, και χάρη στην όποια ωφέλει ένα ευχαριστώ που είναι αιτία η εικόνα της ομάδας να έχει μεγαλώσει τα τελευταία χρόνια.

Όταν ο 1ος αγώνας την Κυριακή ακυρώθηκε στη Monza, η ομάδα υπέστη ζημιά, όπως ο Mario Bertuccio είπε: “o χορηγός μας έχει επενδύσει πολλά στο project της  Effenbert Superbike, την Κυριακή είχαμε τον Guintoli στην pol και με την αναβολή του αγώνα δεν θα μπορούσαν να επωφεληθούν σωστά  από την προβολή των μέσων ενημέρωσης. Και τώρα η ομάδα κινδυνεύει να χάσει το χορηγό της. ”

Στη Monza η ομάδα ήταν έτοιμη να αγωνιστεί , χάρη στην εγγύηση που δόθηκε από την Pirelli για την ακεραιότητα των επιδόσεων του ελαστικού, μια άποψη που υποστήριξαν και οι  αναβάτες μας, ότι δεν έχουν κανένα δισταγμό.

Ο Mario Bertuccio είπε επίσης ότι η Racing Liberty θα συνεχίσει την πορεία της στο  Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike.

Ας ελπίσουμε να τελειώσει εδώ αυτή η διαμάχη και να μην δοθεί καμιά συνέχεια από όλες τις πλευρές ώστε να μην διαταραχτεί το πρωτάθλημα από τέτοιες αιτίες .

Ελπίζουμε το Σαββατοκύριακο στο Donington Park να δούμε 2 καλούς αγώνες !

 

GF©BIKERSPIRIT

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events