29 March 2024
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΠαν.Πρ.Ταχ. 2013

Προκήρυξη Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας Μοτοσυκλέτας 2013

Η Αθλητική  ΜΟΤΟΕ, για το 2013, προκηρύσσει Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας μοτοσυκλετών, αποτελούμενο από 5 αγώνες σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Ημερομηνία  Τόπος  Σωματείο
27-28 Απριλίου Τρίπολη Ομάδα 65 Λ.Φ.Σ.Μ
8-9Ιουνίου Μέγαρα Ομάδα 65 Λ.Φ.Σ.Μ (2 σκέλη SS &STK/SBK)
20-21-22   Σεπτεμβρίου Σέρρες ΛΑΜΣ   (διήμερος)
19-20 Οκτωβρίου Μέγαρα Ομάδα 65 Λ.Φ.Σ.Μ

amoto-fim

Για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ταχύτητας προκηρύσσονται οι παρακάτω κατηγορίες μοτοσυκλετών/αγωνιζομένων:

Supersport μοτοσυκλέτες σύμφωνα με τον Τεχνικό Κανονισμό της κατηγορίας (4/κύλινδρες 600κ.ε., 3/κύλινδρες 675 κ.ε.. 2/κύλινδρες 750 κ.ε.), αθλητές 16 ετών και άνω – άσπρα φόντα, μπλε αριθμοί

Superstock/Superbike(*) μοτοσυκλέτες σύμφωνα με τον Τεχνικό Κανονισμό της κατηγορίας (3-4/κύλινδρες 1000 κ.ε., 2/κύλινδρες 1200 κ.ε.), αθλητές 18 ετών και άνω – κόκκινα φόντα, λευκοί αριθμοί,

(*) μοτοσυκλέτες έως και το 2006, σύμφωνα με τον τεχνικό κανονισμό της κατηγορίας ο οποίος θα ανακοινωθεί εντός  των προσεχών ημερών.

Racing μοτοσυκλέτες των κατηγοριών 125 cc Racing και 250 cc Racing ακολουθώντας τον τεχνικό κανονισμό της αντίστοιχης κατηγορίας, αθλητές 16 και άνω – μαύρα/πράσινα φόντα (125/250), λευκοί αριθμοί.

Οpen Μοτοσυκλέτες ομολογκαρισμένες, Superbike, supersport & stocksport οποιασδήποτε χρονιάς, αθλητές 16 ετών και άνω – μπλε φόντα, λευκοί αριθμοί. Η κατηγορία OPEN αγωνίζεται με ελαστικά ενιαίου κατασκευαστή/τύπου για όλους τους συμμετέχοντες. Για το 2013 έχουν επιλεγεί ελαστικά της Dunlop (D211 GP Racer).

Η κατηγορία αυτή προκηρύσσετε ως Πανελλήνιο Κύπελλο.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν στην κατηγορία OPEN, όσοι δεν έχουν τερματίσει στις ΔΕΚΑ πρώτες θέσεις της ΤΕΛΙΚΗΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ όλων των πρωταθληματικών κατηγοριών τα ΠΕΝΤΕ τελευταία χρόνια, με εξαίρεση την κατηγορία Νέων Αγωνιζομένων, όπου ο περιορισμός ισχύει για τους ΤΡΕΙΣ πρώτους της τελικής βαθμολογίας.

Επίσης, δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην κατηγορία ΟΡΕΝ οι αθλητές που στο τέλος της αγωνιστικής χρονιάς του 2012 αξιολογήθηκαν στις κορυφαίες 6 θέσεις της κατηγορίας ΟΡΕΝ.

Στις κατηγορίες Supersport και Superbike μπορούν να συμμετάσχουν όσοι έχουν συμμετάσχει σε μια αγωνιστική περίοδο στις κατηγορίες ΟΡΕΝ και Racing (ελάχιστο 3 αγώνες)

Στην κατηγορία OPEN εκτός των 6 πρώτων που θα βραβεύονται στους αγώνες, κύπελλο θα παίρνει ο 1ος αθλητής με μοτοσυκλέτα κατηγορίας Supersport καθώς επίσης και ο 1ος πρωτοεμφανιζόμενος αθλητής στους αγώνες ταχύτητας της ΑΜΟΤΟΕ και στα πρωταθλήματα ταχύτητας του ΣΟΑΜ.

Στην κατηγορία Racing 125-250 εκτός από των βράβευση των 6 πρώτων στους αγώνες, κύπελλο θα παίρνει και ο πρώτος/η αθλητής /τρια με μοτοσυκλέτα Racing 125.

Για το έτος 2013, το παράβολο συμμετοχής ορίζεται στα 125 € (2ήμερος αγώνας: 200 €). Η συμμετοχή σε δεύτερη κατηγορία επιβαρύνεται με 40€ (ή 80€ αντίστοιχα, ανώτατα όρια)

Με σκοπό την θέσπιση συνθηκών ίσων ευκαιριών για όλους, ορίζονται τα παρακάτω:

Απαγορεύονται οι δοκιμές με οποιαδήποτε μοτοσυκλέτα στο χώρο διεξαγωγής του αγώνα 11 μέρες πριν την Παρασκευή της εβδομάδας τέλεσης του αγώνα. Σε περίπτωση διήμερου αγώνα, το 11ημερο ισχύει από την ΠΕΜΠΤΗ πριν τον αγώνα. Οποιαδήποτε παράβαση του κανονισμού, επιφέρει τον αποκλεισμό από τον αγώνα.

Η Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. διατηρεί το δικαίωμα να επιτρέψει την ελεύθερη προπόνηση εντός της περιόδου απαγόρευσης, με αιτιολογημένη απόφαση της, μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενου 45 μέρες πριν.

Ο αριθμός των ελαστικών που επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται στους αγώνες, είναι ΔΥΟ ΖΕΥΓΗ (για χρονομετρημένες δοκιμές και αγώνα). Στους διήμερους αγώνες ή αγώνες με 2 σκέλη, επιτρέπεται ένα επιπλέον ζεύγος. ΤA ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΘΑ ΜΑΡΚΑΡΟΝΤΑΙ. Σε περίπτωση βρόχινων συνθηκών, επιτρέπεται ένα επιπλέον ζευγάρι βρόχινων ελαστικών και αντικατάσταση καινούργιων μαρκαρισμένων ελαστικών με βρόχινα που θα μαρκαριστούν εκ νέου.

Οι αθλητές μπορούν να συμμετέχουν σε 2 κατηγορίες στην κάθε αγωνιστική συνάντηση. Οι περιορισμοί της εκάστοτε κατηγορίας ισχύουν.

Οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι κάτοχοι Αθλητικού Δελτίου σωματείου της ΑΜΟΤΟΕ. Μπορούν ακόμα να συμμετάσχουν αθλητές – κάτοχοι αδειών χωρών-μελών των FIM-UEM, εφ’ όσον έχουν άδεια εκκίνησης (starting permission) από τον εποπτικό τους φορέα και οι οποίοι, σύμφωνα με τον ισχύοντα Αθλητικό Νόμο της Ελλάδος, δεν βαθμολογούνται.

Οι αθλητές θα βαθμολογούνται σύμφωνα την θέση που τερμάτισαν σε κάθε αγώνα, βάσει του παρακάτω βαθμολογικού πίνακα:

 Θέση:

1η 25β      6η 10β      11η

2η 20β      7η 9β      12η

3η 16β       8η 8β      13η

4η 13β      9η 7β      14η

5η 11β      10η 6β      15η

 

Σε περίπτωση  ισοβαθμίας, θα προηγηθεί ο αγωνιζόμενος με τους καλύτερους τερματισμούς. Σε περίπτωση περαιτέρω ισοβαθμίας προσμετρά το τελευταίο χρονικά αποτέλεσμα.

Η προκήρυξη σε PDF

amoto-fim

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events