28 March 2024
MotocrossΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Προκήρυξη Επάθλου Motocross Δωδεκανήσου 2014

Η Λέσχη Μοτοσυκλέτας Ρόδου ΙΚΑΡΟΣ προκηρύσσει Έπαθλο Motocross 12νήσου για το έτος 2014, υπό την αιγίδα της ΑΜΟΤΟΕ.

1oς Αγώνας Κυριακή 16/Φεβρουαρίου Ρόδος (Faliraki MotoCross Park)
2ος Αγώνας Κυριακή 9/Μαρτίου Ρόδος (Faliraki MotoCross Park)
3ος Αγώνας Σάββατο ή Κυριακή 5 ή 6/Απριλίου Κως ή Λέρος*
4ος Αγώνας Σάββατο ή Κυριακή 1 ή 2/Νοεμβρίου Κως ή Λέρος*
5ος Αγώνας Κυριακή 23/Νοεμβρίου Ρόδος
6ος Αγώνας Κυριακή 14/Δεκεμβρίου Ρόδος

ikaros-logo-rodos

Το Έπαθλο θα διεξαχθεί σύμφωνα με τον Αθλητικό Νόμο 2725/99, τον Γενικό κανονισμό αγώνων Μοτοσυκλέτας, τον Γενικό κανονισμό αγώνων Μotocross την παρούσα προκήρυξη, τα πληροφορι­ακά δελτία που τυχόν εκδοθούν και τις ανακοινώσεις μέσα από το επίσημο site της ομοσπονδίας (amotoe.gr) και το site του ΙΚΑΡΟΥ lemotikaros.blogspot.gr.

Διοργάνωση

Αλυτάρχης: Δουκιανός Αποστόλης

Πρόεδρος Αγωνοδικών: Γρηγοράς Μανώλης

Αγωνοδίκες: Κωνταντινίδης Αλέξης, Σωτρίλλης Θωμάς

Παρατηρητής: Θα ανακοινωθεί από την Ομοσπονδία

Γραμματεία: Κώστας Γιώργος

Χρονόμετρα / Έκδοση αποτελεσμάτων: Κώστας Γιώργος

Τεχνικός Έφορος: Γαλατάς Τάσος

Ιατρική Υποστήριξη: Intersalonika

Συμμετοχές

Δικαίωμα Συμμετοχής

Δικαίωμα Συμμετοχής έχουν αθλητές που η καταγωγή τους είναι από την Δωδεκάνησο ή έχουν γεννηθεί στην Δωδεκάνησο ή η διεύθυνση κατοικίας τους είναι στη Δωδεκάνησο, ανεξάρτητα του σωματείου (λέσχης) όπου ανήκουν.

Οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι κάτοχοι ανανεωμένου Αθλητικού Δελτίου, Σωματείου της ΑΜΟ­ΤΟΕ.

Δηλώσεις Συμμετοχής

Οι δηλώσεις Συμμετοχής για τον κάθε αγώνα θα ξεκινάνε 2 εβδομάδες πριν και θα λήγουν το βράδυ της Πέμπτης πριν τον αγώνα.

Το παράβολο συμμετοχής για τον κάθε αγώνα ορίζεται στα 50€. Οι εκπρόθεσμες συμμετοχές επιβα­ρύνονται με 20€ και λήγουν με την έναρξη του τεχνικού ελέγχου.

Ο κάθε οδηγός με την συμμετοχή του στον αγώνα, δικαιούται να έχει ένα (1) μηχανικό στον οποίο και δίδεται καρτελάκι εισόδου (διαπίστευση). Ο μηχανικός έχει το δικαίωμα να εισέρχεται στον χώρο της γραμματείας και των Pits. Σε περίπτωση που κάποιος οδηγός επιθυμεί να έχει επιπλέον μηχανικούς, θα τους παραδοθούν καρτελάκια εισόδου από τους διοργανωτές αλλά θα πληρώσουν το αντίτιμο της εισόδου των θεατών.

Οι συμμετοχές μπορούν να γίνουν ΜΟΝΟ μέσω του συστήματος eamotoe.gr της ομοσπονδίας.

Με την δήλωση συμμετοχής ο αθλητής αποδέχεται τον ειδικό κανονισμό του αγώνα.

Ελάχιστες συμμετοχές

Ελάχιστες συμμετοχές (στο σύνολο) για την διεξαγωγή του αγώνα 14, εάν δεν συμπληρωθεί ο απα­ραίτητος αριθμός συμμετοχών ο αγώνας μεταφέρεται την επόμενη Κυριακή εάν και την επόμενη Κυριακή δεν συμπληρωθούν οι ελάχιστες συμμετοχές, ακυρώνεται ο αγώνας και επιστρέφεται το παράβολο συμμετοχής που έχουν καταβάλει οι αθλητές.

Κατηγορίες

Το Έπαθλο Motocross 12νήσου θα έχει 2 κατηγορίες.

1. OPEN Μοτοσυκλέτες έως 250cc 2Τ και έως 450cc 4Τ. Aθλητές άνω των 16 ετών.

2. ΜΧ2 ROOKIES (πρωτοεμφανιζόμενοι) Μοτοσυκλέτες έως 150cc 2Τ, 175-250cc 4Τ.

Αθλητές άνω των 15, ανεξαρτήτως ημερομηνίας έκδοσης αθλητικού δελτίου.

Aθλητές άνω των 16 ετών, των οποίων το αθλητικό δελτίο έχει εκδοθεί το 2014.

3. ΜΧ2Τ Μοτοσυκλέτες έως 150cc 2Τ. Αθλητές άνω των 14 ετών.

Οι κατηγορίες ΜΧ2 ROOKIES και ΜΧ2Τ θα αγωνίζονται και θα βαθμολογούνται μαζί.

Η αριθμός συμμετοχής (νούμερο) που μπορούν να επιλέξουν οι οδηγοί πρέπει να είναι μονοψήφιος, διψήφιος ή τριψήφιος με ελεύθερο χρωματισμό στο φόντο και στον αριθμό. Η μοτοσυκλέτα πρέπει να έχει αριθμό συμμετοχής σε τρία σημεία, αριστερά, δεξιά και στο τιμόνι.

Σε περίπτωση που δύο οι περισσότεροι αθλητές δηλώσουν τον ίδιο αριθμό, προτεραιότητα έχει ο αθλητής που τον χρησιμοποιεί και σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Τεχνικός Έλεγχος

Ο Τεχνικός Έλεγχος θα γίνεται το πρωί της ημέρας του αγώνα στον χώρο των Paddocks, παρουσία του οδηγού, με το κράνος του και φορόντας τη στολή του.

Μοτοσυκλέτα που δεν πάρει έγκριση, έχει δικαίωμα να επισκευαστεί και να επανελεγχθεί μέχρι και την έναρξη του πρώτου σκέλους της κατηγορίας όπου ανήκει. Σε περίπτωση που μέχρι και τότε δεν καταφέρει να πάρει έγκριση η συμμετοχή ακυρώνεται από τον αγώνα και δεν επιστέφεται το παρά­βολο συμμετοχής.

Ο οδηγός έχει επίσεις το δικαίωμα να αλλάξει μοτοσυκλέτα. Άλλη από αυτή που είχε δηλώσει, με την προϋπόθεση ότι η εφεδρική μοτοσυκλέτα πληρεί τις προϋποθέσεις, έχει περάσει τεχνικό έλεγχο και να έχει στις θέσεις που πρέπει τους αριθμούς συμμετοχής με τους οποίους έχει δηλωθεί ο αθλητής.

Οδηγός ο οποίος έχει εφεδρική μοτοσυκλέτα, πρέπει να ενημερώνει τους τεχνικούς έφορους έτσι ώστε η μοτοσυκλέτα να περάσει τεχνικό έλεγχο για να είναι έτοιμη σε περίπτωση που χρειαστεί.

Μετά το τέλος του τεχνικού ελέγχου θα γίνεται επανέλεγχος ΜΟΝΟ στις μοτοσυκλέτες που έγινε πα­ρατήρηση για να γίνουν επισκευές. ΟΧΙ σε νεοεισερχόμενες μοτοσυκλέτες

Επίσης στην οποιαδήποτε αλλαγή μοτοσυκλέτας, ο οδηγός ή ο μηχανικός του πρέπει να ενημερώνει την γραμματεία (για το θέμα των αισθητήρων της χρονομέτρησης)

Ενημέρωση Οδηγών

Η ενημέρωση των οδηγών, θα γίνετε την ημέρα του αγώνα αμέσως μετά το τέλος του Τεχνικού Ελέγ­χου στον χώρο της γραμματείας. Η παρουσία των οδηγών, κρίνεται απαραίτητη.

Πρόγραμμα και ημερομηνίες διεξαγωγής αγώνων

Το Έπαθλο Motocross Δωδεκανήσου θα περιλαμβάνει έξι (6) αγώνες και χωρίζετε σε 2 περιό­δους. Η πρώτη περίοδος ξεκινάει με την λήξη των μεταγραφών (15 Φεβρουαρίου) και λήγει στις 13 Απριλίου (Κυριακή των Βαΐων). Και η δεύτερη περίοδος ξεκινάει 1η Νοεμβρίου και λήγει πριν την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.

Η κάθε περίοδος θα περιλαμβάνει 3 αγώνες.

Από τους έξι (6) συνολικά αγώνες του κυπέλλου οι τέσσερις (4) θα γίνουν στην Ρόδο και από ένας (1) σε Κω και Λέρο. Στην κάθε περίοδο θα υπάρχει ένας αγώνας εκτός Ρόδου (Κω ή Λέρο).

Αναλυτικά οι ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων

του Κυπέλλου Δωδεκανήσου είναι οι εξής:

1oς Αγώνας Κυριακή 16/Φεβρουαρίου Ρόδος (Faliraki MotoCross Park)

2ος Αγώνας Κυριακή 9/Μαρτίου Ρόδος (Faliraki MotoCross Park)

3ος Αγώνας Σάββατο ή Κυριακή 5 ή 6/Απριλίου Κως ή Λέρος*

4ος Αγώνας Σάββατο ή Κυριακή 1 ή 2/Νοεμβρίου Κως ή Λέρος*

5ος Αγώνας Κυριακή 23/Νοεμβρίου Ρόδος

6ος Αγώνας Κυριακή 14/Δεκεμβρίου Ρόδος

Ο χώρος διεξαγωγής του κάθε αγώνα (πίστα) θα ανακοινωθεί έγκαιρα απ’ τους διοργανωτές μέσα από το επίσημο site της ομοσπονδίας (amotoe.gr), του site του ΙΚΑΡΟΥ lemotikaros.blogspot.gr και τουFaceBook του ΙΚΑΡΟΥ και των ΜΜΕ.

* Στον 3ο και 4ο αγώνα θα οριστικοποιηθεί εάν θα διεξαχθεί Σάββατο ή Κυριακή, μόλις οι ακτοπλοοι­κές εταιρείες ανακοινώσουν τα δρομολόγιά τους

Μεταθέσεις αγώνων

Σε περίπτωση μη διεξαγωγής αγώνα λόγω κακών καιρικών συνθηκών ή μη συμπλήρωσης των ελά­χιστων συμμετοχών ή λόγω ανωτέρας βίας, ο αγώνας μεταφέρεται την αμέσως επόμενη Κυριακή, εάν και πάλι προκύψουν παρόμοια προβλήματα τότε ο αγώνας ακυρώνεται και επιστρέφεται το πα­ράβολο συμμετοχής στους αγωνιζόμενους.

Εάν η μετάθεση του αγώνα συμπίπτει με αγώνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος τότε υπάρχουν δύο ενδεχόμενα:

1ον εάν κανείς από τους οδηγούς δεν συμμετέχει σε αγώνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήμα­τος που διεξάγεται την ημέρα που μεταφέρθηκε ο αγώνας που αναβλήθηκε, τότε ο αγώνας διεξάγεται κανονικά.

2ον εάν έστω και ένας οδηγός συμμετέχει σε αγώνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, τότε ο αγώνας ακυρώνεται ή μεταφέρεται (εάν αυτό είναι εφικτό) σε νέα ημερομηνία που θα ορίσουν οι διοργανωτές. Επιστρέφεται το παράβολο συμμετοχής που έχουν καταβάλει οι αθλητές.

Για να ισχύσει το 2ο ενδεχόμενο θα πρέπει έστω και ένας οδηγός να έχει πληρώσει συμμετοχή για αγώνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος μέχρι την λήξη των συμμετοχών, εάν η συμμετοχή πλη­ρωθείεκπρόθεσμα τότε ο αγώνας διεξάγεται κανονικά, ο δε αθλητής/τες που πλήρωσε εκπρόθεσμα συμμετοχή για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα αποκλείεται και δεν δικαιούται να του επιστραφεί το πα­ράβολο συμμετοχής για τον αγώνα του Επάθλου Motocross 12νήσου.

Επίσης ο αγώνας μπορεί να διεξαχθεί στην περίπτωση που όλοι οι οδηγοί που λαμβάνουν μέρος σε αγώνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, (την ημέρα που μεταφέρθηκε ο αγώνας που αναβλήθηκε) παραιτηθούν με γραπτή δήλωσή τους μέχρι το βράδυ της Τετάρτης πριν τον αγώνα, από το δικαίω­μά τους να συμμετέχουν στον αγώνα του Επάθλου Motocross 12νήσου. Στους οδηγούς που θα παραιτηθούν επιστρέφεται το παράβολο συμμετοχής.

Δομή των Αγώνων

Η δομή των αγώνων του Επάθλου Motocross Δωδεκανήσου θα έχει ως εξής:

09.20 – 09.40 Τεχνικός Έλεγχος

09.45 – 09.55 Ενημέρωση οδηγών

10.00 – 10.15 MX2 – ΜΧ2Τ 15 λεπτά Ελεύθερα Χρονομετρημένα

10.25 – 10.40 OPEN 15 λεπτά Ελεύθερα Χρονομετρημένα

11.00 – 11.25 MX2 – ΜΧ2Τ Α′ Σκέλος 20 λεπτά συν 2 γύροι

11.40 – 12.05 OPEN Α′ Σκέλος 20 λεπτά συν 2 γύροι

12.20 – 12.45 MX2 – ΜΧ2Τ Β′ Σκέλος 20 λεπτά συν 2 γύροι

13.00 – 13.25 OPEN Β′ Σκέλος 20 λεπτά συν 2 γύροι

13.40 Απονομές Μεταλλίων

Βαθμολογία

Οι αθλητές θα βαθμολογούνται σύμφωνα την θέση που τερμάτισαν σε κάθε σκέλος αγώνα, βάσει της παρακάτω βαθμολογίας:

1ος 25β, 2ος 20β, 3ος 16β, 4ος 13β, 5ος 11β, 6ος 10β, 7ος 9β, 8ος 8β, 9ος 7β, 10ος 6β 11ος 5β, 12ος 4β, 13ος 3β, 14ος 2β, 15ος 1β

Η τελική βαθμολογία του πρωταθλήματος για τον κάθε αθλητή προκύπτει από το άθροισμα των βαθ­μών που θα λάβει από όλα τα σκέλη στα οποία έχει βαθμολογηθεί.

Σε περίπτωση που οδηγός αγωνιστεί σε 2 διαφορετικές κατηγορίες κατά την διάρκεια του πρωταθλή­ματος (π.χ. MX1 και OPEN), οι βαθμολογίες του ΔΕΝ προστίθενται.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας, θα προηγηθεί ο αγωνιζόμενος με τους καλύτερους τερματισμούς. Σε περίπτωση περαιτέρω ισοβαθμίας προσμετρά το αποτέλεσμα του 2ου σκέλους του τελευταίου αγώ­να.

Για να μπορέσει να προσμετρήσει η βαθμολογία του οδηγού στην τελική βαθμολογία του πρωταθλή­ματος θα πρέπει να λάβει μέρος σε τουλάχιστον ένα αγώνα στη Ρόδο και ένα εκτός Ρόδου (Λέρο ή Κω)

Έπαθλα – Απονομές

Στο τέλος του Έπαθλου Motocross 12νήσου και με βάση την τελική βαθμολογία των οδηγών της κάθε κατηγορίας θα απονεμηθούν τα παρακάτω:

1. Κύπελλο στους έξι πρώτους της κάθε κατηγορίας

2. Μετάλλια για όλους όσους έλαβαν μέρος (έστω και σε έναν αγώνα)

Οι απονομές που αφορούν την γενική κατάταξη για το Έπαθλο Motocross 12νήσου (μετάλλια, κύ­πελλα και χρηματικά έπαθλα) θα γίνουν τον Ιανουάριο του 2015 στην εκδήλωση της κοπής της πίτας του ΙΚΑΡΟΥ, σε ημέρα και τόπο που θα ανακοινωθεί έγκαιρα.

Στο τέλος του κάθε αγώνα θα γίνονται απονομές μεταλλίων με βάση τη βαθμολογία του κάθε αθλητή στα 2 σκέλη συνολικά (overal). Σε περίπτωση ισοβαθμίας προσμετρά το καλύτερο αποτέλεσμα, αν η ισοβαθμία συνεχίζεται προσμετρά το αποτέλεσμα του 2ου σκέλους

Ενστάσεις

Οι ενστάσεις πρέπει να υποβάλλονται από τον ίδιο τον ενιστάμενο. Κάθε ένσταση πρέπει να αναφέ­ρεται σε ένα μόνο θέμα. Το κόστος της ένστασης είναι ίσο με το παράβολο συμμετοχής (50€), ενώ το κόστος της έφεσης είναι το διπλάσιο του παράβολου συμμετοχής (100€).

Δεν γίνεται δεκτή ένσταση εναντίον διαπίστωσης γεγονότος που δηλώνεται από τον Αλυτάρχη.

Οι ενστάσεις υποβάλλονται:

α) για αντικανονική συμμετοχή αθλητή, μέχρι την έναρξη των ελεύθερων χρονομετρημένων.

β) κατά των αποτελεσμάτων, εντός 20 λεπτών από την ανάρτηση τους στον χώρο της γραμματείας.

γ) για τεχνικούς λόγους, εντός 20 λεπτών μετά τον τερματισμό του αγώνα.

Διάφορα

Σε όλους τους αγώνες, θα διανέμονται δωρεάν στους θεατές επιπλέον φυλλάδια (flyer) με την κα­τάταξη της βαθμολογίας του πρωταθλήματος μέχρι εκείνη τη στιγμή, καθώς και φωτογραφίες και συνοπτική ενημέρωση από τον αγώνα που προηγήθηκε.

Η Λέσχη Μοτοσυκλέτας Ρόδου ΙΚΑΡΟΣ προκηρύσσει Έπαθλο Motocross 12νήσου για το έτος 2014, υπό την αιγίδα της ΑΜΟΤΟΕ.

Το Έπαθλο θα διεξαχθεί σύμφωνα με τον Αθλητικό Νόμο 2725/99, τον Γενικό κανονισμό αγώνων Μοτοσυκλέτας, τον Γενικό κανονισμό αγώνων Μotocross την παρούσα προκήρυξη, τα πληροφορι­ακά δελτία που τυχόν εκδοθούν και τις ανακοινώσεις μέσα από το επίσημο site της ομοσπονδίας (amotoe.gr) και το site του ΙΚΑΡΟΥ lemotikaros.blogspot.gr.

Διοργάνωση

Αλυτάρχης: Δουκιανός Αποστόλης

Πρόεδρος Αγωνοδικών: Γρηγοράς Μανώλης

Αγωνοδίκες: Κωνταντινίδης Αλέξης, Σωτρίλλης Θωμάς

Παρατηρητής: Θα ανακοινωθεί από την Ομοσπονδία

Γραμματεία: Κώστας Γιώργος

Χρονόμετρα / Έκδοση αποτελεσμάτων: Κώστας Γιώργος

Τεχνικός Έφορος: Γαλατάς Τάσος

Ιατρική Υποστήριξη: Intersalonika

Συμμετοχές

Δικαίωμα Συμμετοχής

Δικαίωμα Συμμετοχής έχουν αθλητές που η καταγωγή τους είναι από την Δωδεκάνησο ή έχουν γεννηθεί στην Δωδεκάνησο ή η διεύθυνση κατοικίας τους είναι στη Δωδεκάνησο, ανεξάρτητα του σωματείου (λέσχης) όπου ανήκουν.

Οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι κάτοχοι ανανεωμένου Αθλητικού Δελτίου, Σωματείου της ΑΜΟ­ΤΟΕ.

Δηλώσεις Συμμετοχής

Οι δηλώσεις Συμμετοχής για τον κάθε αγώνα θα ξεκινάνε 2 εβδομάδες πριν και θα λήγουν το βράδυ της Πέμπτης πριν τον αγώνα.

Το παράβολο συμμετοχής για τον κάθε αγώνα ορίζεται στα 50€. Οι εκπρόθεσμες συμμετοχές επιβα­ρύνονται με 20€ και λήγουν με την έναρξη του τεχνικού ελέγχου.

Ο κάθε οδηγός με την συμμετοχή του στον αγώνα, δικαιούται να έχει ένα (1) μηχανικό στον οποίο και δίδεται καρτελάκι εισόδου (διαπίστευση). Ο μηχανικός έχει το δικαίωμα να εισέρχεται στον χώρο της γραμματείας και των Pits. Σε περίπτωση που κάποιος οδηγός επιθυμεί να έχει επιπλέον μηχανικούς, θα τους παραδοθούν καρτελάκια εισόδου από τους διοργανωτές αλλά θα πληρώσουν το αντίτιμο της εισόδου των θεατών.

Οι συμμετοχές μπορούν να γίνουν ΜΟΝΟ μέσω του συστήματος eamotoe.gr της ομοσπονδίας.

Με την δήλωση συμμετοχής ο αθλητής αποδέχεται τον ειδικό κανονισμό του αγώνα.

Ελάχιστες συμμετοχές

Ελάχιστες συμμετοχές (στο σύνολο) για την διεξαγωγή του αγώνα 14, εάν δεν συμπληρωθεί ο απα­ραίτητος αριθμός συμμετοχών ο αγώνας μεταφέρεται την επόμενη Κυριακή εάν και την επόμενη Κυριακή δεν συμπληρωθούν οι ελάχιστες συμμετοχές, ακυρώνεται ο αγώνας και επιστρέφεται το παράβολο συμμετοχής που έχουν καταβάλει οι αθλητές.

Κατηγορίες

Το Έπαθλο Motocross 12νήσου θα έχει 2 κατηγορίες.

1. OPEN Μοτοσυκλέτες έως 250cc 2Τ και έως 450cc 4Τ. Aθλητές άνω των 16 ετών.

2. ΜΧ2 ROOKIES (πρωτοεμφανιζόμενοι) Μοτοσυκλέτες έως 150cc 2Τ, 175-250cc 4Τ.

Αθλητές άνω των 15, ανεξαρτήτως ημερομηνίας έκδοσης αθλητικού δελτίου.

Aθλητές άνω των 16 ετών, των οποίων το αθλητικό δελτίο έχει εκδοθεί το 2014.

3. ΜΧ2Τ Μοτοσυκλέτες έως 150cc 2Τ. Αθλητές άνω των 14 ετών.

Οι κατηγορίες ΜΧ2 ROOKIES και ΜΧ2Τ θα αγωνίζονται και θα βαθμολογούνται μαζί.

Η αριθμός συμμετοχής (νούμερο) που μπορούν να επιλέξουν οι οδηγοί πρέπει να είναι μονοψήφιος, διψήφιος ή τριψήφιος με ελεύθερο χρωματισμό στο φόντο και στον αριθμό. Η μοτοσυκλέτα πρέπει να έχει αριθμό συμμετοχής σε τρία σημεία, αριστερά, δεξιά και στο τιμόνι.

Σε περίπτωση που δύο οι περισσότεροι αθλητές δηλώσουν τον ίδιο αριθμό, προτεραιότητα έχει ο αθλητής που τον χρησιμοποιεί και σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Τεχνικός Έλεγχος

Ο Τεχνικός Έλεγχος θα γίνεται το πρωί της ημέρας του αγώνα στον χώρο των Paddocks, παρουσία του οδηγού, με το κράνος του και φορόντας τη στολή του.

Μοτοσυκλέτα που δεν πάρει έγκριση, έχει δικαίωμα να επισκευαστεί και να επανελεγχθεί μέχρι και την έναρξη του πρώτου σκέλους της κατηγορίας όπου ανήκει. Σε περίπτωση που μέχρι και τότε δεν καταφέρει να πάρει έγκριση η συμμετοχή ακυρώνεται από τον αγώνα και δεν επιστέφεται το παρά­βολο συμμετοχής.

Ο οδηγός έχει επίσεις το δικαίωμα να αλλάξει μοτοσυκλέτα. Άλλη από αυτή που είχε δηλώσει, με την προϋπόθεση ότι η εφεδρική μοτοσυκλέτα πληρεί τις προϋποθέσεις, έχει περάσει τεχνικό έλεγχο και να έχει στις θέσεις που πρέπει τους αριθμούς συμμετοχής με τους οποίους έχει δηλωθεί ο αθλητής.

Οδηγός ο οποίος έχει εφεδρική μοτοσυκλέτα, πρέπει να ενημερώνει τους τεχνικούς έφορους έτσι ώστε η μοτοσυκλέτα να περάσει τεχνικό έλεγχο για να είναι έτοιμη σε περίπτωση που χρειαστεί.

Μετά το τέλος του τεχνικού ελέγχου θα γίνεται επανέλεγχος ΜΟΝΟ στις μοτοσυκλέτες που έγινε πα­ρατήρηση για να γίνουν επισκευές. ΟΧΙ σε νεοεισερχόμενες μοτοσυκλέτες

Επίσης στην οποιαδήποτε αλλαγή μοτοσυκλέτας, ο οδηγός ή ο μηχανικός του πρέπει να ενημερώνει την γραμματεία (για το θέμα των αισθητήρων της χρονομέτρησης)

Ενημέρωση Οδηγών

Η ενημέρωση των οδηγών, θα γίνετε την ημέρα του αγώνα αμέσως μετά το τέλος του Τεχνικού Ελέγ­χου στον χώρο της γραμματείας. Η παρουσία των οδηγών, κρίνεται απαραίτητη.

Πρόγραμμα και ημερομηνίες διεξαγωγής αγώνων

Το Έπαθλο Motocross Δωδεκανήσου θα περιλαμβάνει έξι (6) αγώνες και χωρίζετε σε 2 περιό­δους. Η πρώτη περίοδος ξεκινάει με την λήξη των μεταγραφών (15 Φεβρουαρίου) και λήγει στις 13 Απριλίου (Κυριακή των Βαΐων). Και η δεύτερη περίοδος ξεκινάει 1η Νοεμβρίου και λήγει πριν την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.

Η κάθε περίοδος θα περιλαμβάνει 3 αγώνες.

Από τους έξι (6) συνολικά αγώνες του κυπέλλου οι τέσσερις (4) θα γίνουν στην Ρόδο και από ένας (1) σε Κω και Λέρο. Στην κάθε περίοδο θα υπάρχει ένας αγώνας εκτός Ρόδου (Κω ή Λέρο).

Αναλυτικά οι ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων

του Κυπέλλου Δωδεκανήσου είναι οι εξής:

1oς Αγώνας Κυριακή 16/Φεβρουαρίου Ρόδος (Faliraki MotoCross Park)

2ος Αγώνας Κυριακή 9/Μαρτίου Ρόδος (Faliraki MotoCross Park)

3ος Αγώνας Σάββατο ή Κυριακή 5 ή 6/Απριλίου Κως ή Λέρος*

4ος Αγώνας Σάββατο ή Κυριακή 1 ή 2/Νοεμβρίου Κως ή Λέρος*

5ος Αγώνας Κυριακή 23/Νοεμβρίου Ρόδος

6ος Αγώνας Κυριακή 14/Δεκεμβρίου Ρόδος

Ο χώρος διεξαγωγής του κάθε αγώνα (πίστα) θα ανακοινωθεί έγκαιρα απ’ τους διοργανωτές μέσα από το επίσημο site της ομοσπονδίας (amotoe.gr), του site του ΙΚΑΡΟΥ lemotikaros.blogspot.gr και τουFaceBook του ΙΚΑΡΟΥ και των ΜΜΕ.

* Στον 3ο και 4ο αγώνα θα οριστικοποιηθεί εάν θα διεξαχθεί Σάββατο ή Κυριακή, μόλις οι ακτοπλοοι­κές εταιρείες ανακοινώσουν τα δρομολόγιά τους

Μεταθέσεις αγώνων

Σε περίπτωση μη διεξαγωγής αγώνα λόγω κακών καιρικών συνθηκών ή μη συμπλήρωσης των ελά­χιστων συμμετοχών ή λόγω ανωτέρας βίας, ο αγώνας μεταφέρεται την αμέσως επόμενη Κυριακή, εάν και πάλι προκύψουν παρόμοια προβλήματα τότε ο αγώνας ακυρώνεται και επιστρέφεται το πα­ράβολο συμμετοχής στους αγωνιζόμενους.

Εάν η μετάθεση του αγώνα συμπίπτει με αγώνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος τότε υπάρχουν δύο ενδεχόμενα:

1ον εάν κανείς από τους οδηγούς δεν συμμετέχει σε αγώνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήμα­τος που διεξάγεται την ημέρα που μεταφέρθηκε ο αγώνας που αναβλήθηκε, τότε ο αγώνας διεξάγεται κανονικά.

2ον εάν έστω και ένας οδηγός συμμετέχει σε αγώνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, τότε ο αγώνας ακυρώνεται ή μεταφέρεται (εάν αυτό είναι εφικτό) σε νέα ημερομηνία που θα ορίσουν οι διοργανωτές. Επιστρέφεται το παράβολο συμμετοχής που έχουν καταβάλει οι αθλητές.

Για να ισχύσει το 2ο ενδεχόμενο θα πρέπει έστω και ένας οδηγός να έχει πληρώσει συμμετοχή για αγώνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος μέχρι την λήξη των συμμετοχών, εάν η συμμετοχή πλη­ρωθείεκπρόθεσμα τότε ο αγώνας διεξάγεται κανονικά, ο δε αθλητής/τες που πλήρωσε εκπρόθεσμα συμμετοχή για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα αποκλείεται και δεν δικαιούται να του επιστραφεί το πα­ράβολο συμμετοχής για τον αγώνα του Επάθλου Motocross 12νήσου.

Επίσης ο αγώνας μπορεί να διεξαχθεί στην περίπτωση που όλοι οι οδηγοί που λαμβάνουν μέρος σε αγώνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, (την ημέρα που μεταφέρθηκε ο αγώνας που αναβλήθηκε) παραιτηθούν με γραπτή δήλωσή τους μέχρι το βράδυ της Τετάρτης πριν τον αγώνα, από το δικαίω­μά τους να συμμετέχουν στον αγώνα του Επάθλου Motocross 12νήσου. Στους οδηγούς που θα παραιτηθούν επιστρέφεται το παράβολο συμμετοχής.

Δομή των Αγώνων

Η δομή των αγώνων του Επάθλου Motocross Δωδεκανήσου θα έχει ως εξής:

09.20 – 09.40 Τεχνικός Έλεγχος

09.45 – 09.55 Ενημέρωση οδηγών

10.00 – 10.15 MX2 – ΜΧ2Τ 15 λεπτά Ελεύθερα Χρονομετρημένα

10.25 – 10.40 OPEN 15 λεπτά Ελεύθερα Χρονομετρημένα

11.00 – 11.25 MX2 – ΜΧ2Τ Α′ Σκέλος 20 λεπτά συν 2 γύροι

11.40 – 12.05 OPEN Α′ Σκέλος 20 λεπτά συν 2 γύροι

12.20 – 12.45 MX2 – ΜΧ2Τ Β′ Σκέλος 20 λεπτά συν 2 γύροι

13.00 – 13.25 OPEN Β′ Σκέλος 20 λεπτά συν 2 γύροι

13.40 Απονομές Μεταλλίων

Βαθμολογία

Οι αθλητές θα βαθμολογούνται σύμφωνα την θέση που τερμάτισαν σε κάθε σκέλος αγώνα, βάσει της παρακάτω βαθμολογίας:

1ος 25β, 2ος 20β, 3ος 16β, 4ος 13β, 5ος 11β, 6ος 10β, 7ος 9β, 8ος 8β, 9ος 7β, 10ος 6β 11ος 5β, 12ος 4β, 13ος 3β, 14ος 2β, 15ος 1β

Η τελική βαθμολογία του πρωταθλήματος για τον κάθε αθλητή προκύπτει από το άθροισμα των βαθ­μών που θα λάβει από όλα τα σκέλη στα οποία έχει βαθμολογηθεί.

Σε περίπτωση που οδηγός αγωνιστεί σε 2 διαφορετικές κατηγορίες κατά την διάρκεια του πρωταθλή­ματος (π.χ. MX1 και OPEN), οι βαθμολογίες του ΔΕΝ προστίθενται.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας, θα προηγηθεί ο αγωνιζόμενος με τους καλύτερους τερματισμούς. Σε περίπτωση περαιτέρω ισοβαθμίας προσμετρά το αποτέλεσμα του 2ου σκέλους του τελευταίου αγώ­να.

Για να μπορέσει να προσμετρήσει η βαθμολογία του οδηγού στην τελική βαθμολογία του πρωταθλή­ματος θα πρέπει να λάβει μέρος σε τουλάχιστον ένα αγώνα στη Ρόδο και ένα εκτός Ρόδου (Λέρο ή Κω)

Έπαθλα – Απονομές

Στο τέλος του Έπαθλου Motocross 12νήσου και με βάση την τελική βαθμολογία των οδηγών της κάθε κατηγορίας θα απονεμηθούν τα παρακάτω:

1. Κύπελλο στους έξι πρώτους της κάθε κατηγορίας

2. Μετάλλια για όλους όσους έλαβαν μέρος (έστω και σε έναν αγώνα)

Οι απονομές που αφορούν την γενική κατάταξη για το Έπαθλο Motocross 12νήσου (μετάλλια, κύ­πελλα και χρηματικά έπαθλα) θα γίνουν τον Ιανουάριο του 2015 στην εκδήλωση της κοπής της πίτας του ΙΚΑΡΟΥ, σε ημέρα και τόπο που θα ανακοινωθεί έγκαιρα.

Στο τέλος του κάθε αγώνα θα γίνονται απονομές μεταλλίων με βάση τη βαθμολογία του κάθε αθλητή στα 2 σκέλη συνολικά (overal). Σε περίπτωση ισοβαθμίας προσμετρά το καλύτερο αποτέλεσμα, αν η ισοβαθμία συνεχίζεται προσμετρά το αποτέλεσμα του 2ου σκέλους

Ενστάσεις

Οι ενστάσεις πρέπει να υποβάλλονται από τον ίδιο τον ενιστάμενο. Κάθε ένσταση πρέπει να αναφέ­ρεται σε ένα μόνο θέμα. Το κόστος της ένστασης είναι ίσο με το παράβολο συμμετοχής (50€), ενώ το κόστος της έφεσης είναι το διπλάσιο του παράβολου συμμετοχής (100€).

Δεν γίνεται δεκτή ένσταση εναντίον διαπίστωσης γεγονότος που δηλώνεται από τον Αλυτάρχη.

Οι ενστάσεις υποβάλλονται:

α) για αντικανονική συμμετοχή αθλητή, μέχρι την έναρξη των ελεύθερων χρονομετρημένων.

β) κατά των αποτελεσμάτων, εντός 20 λεπτών από την ανάρτηση τους στον χώρο της γραμματείας.

γ) για τεχνικούς λόγους, εντός 20 λεπτών μετά τον τερματισμό του αγώνα.

Διάφορα

Σε όλους τους αγώνες, θα διανέμονται δωρεάν στους θεατές επιπλέον φυλλάδια (flyer) με την κα­τάταξη της βαθμολογίας του πρωταθλήματος μέχρι εκείνη τη στιγμή, καθώς και φωτογραφίες και συνοπτική ενημέρωση από τον αγώνα που προηγήθηκε.

amotoe2013

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events