28 March 2024
motoGP 2014ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΝέα της Αγοράς

Πολλαπλές διακρίσεις για την AFAM στο ΜotoGP του 2014

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΜotoGP 2014: Πολλαπλές διακρίσεις για την AFAM με 1η, 2η & 3η θέση στην κατηγορία Moto2 και 1η θέση στην κατηγορία Open

AFAM_MotoGP_Champions_2014-2
Μετά και τον τελευταίο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP στη Βαλένθια, η AFAM κατακτά 2 από τους 4 υψηλότερους τίτλους. Στην κατηγορία Moto2, καταλαμβάνει και τις τρεις πρώτες θέσεις της Παγκόσμιας Κατάταξης, με τον Ισπανό Tito Rabat της MarcVDS στην 1η θέση με 346 βαθμούς, το Φιλλανδό Mika Kallio στη 2η θέση με 289 βαθμούς και τον συμπατριώτη του Tito, Maverick Viñales της Pons Racing στην 3η θέση με 274 βαθμούς. Ο Tito Rabat κερδίζει τον πρώτο του Παγκόσμιο Τίτλο μόλις στον πρώτο χρόνο συμμετοχής του στην ομάδα του Βελγίου MarcVDS Moto2 Racing Team. Πέραν του ότι είναι Παγκόσμιος Πρωταθλητής 2014, ο Tito είναι ο αθλητής με τις περισσότερες “pole-positions” και την πιο συχνή παρουσία στο βάθρο της Moto2. Για την AFAM η νίκη είναι ακόμα μεγαλύτερη, με τρεις αναβάτες στην κορυφή της βαθμολογίας της κατηγορίας 250 cc/Moto2.

AFAM_MotoGP_Champions_2014-1a

H Moto2 χρησιμοποιεί το αλουμίνιο γρανάζι 330 γραμμαρίων “93622” 7075 Τ6 της AFAM (ταιριάζει στις περισσότερες αγωνιστικές ζάντες Marchesini και ΟΖ). Διατίθεται σε 37 έως 48 δόντια.

Ο συμπατριώτης του Tito, Aleix Espargaró της NGM Mobile Forward Racing στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής 2014 στην Κατηγορία “OPEN” με 126 βαθμούς, μπροστά από το Βρετανό Scott Redding με 45 βαθμούς διαφορά. Ο Aleix έχει γράψει μια σειρά ιστορικών επιτυχιών με κορυφαίες επιδόσεις σε 14 αγώνες, μία pole position και το πιο σημαντικό, τη δεύτερη θέση του βάθρου στο Motorland Aragon GP, στο οποίο νίκησε χωρίς δυσκολία τον αναβάτη του εργοστασίου της Ducati Cal Crutchlow στο ιδιωτικό “OPEN” FORWARD Yamaha.

AFAM_MotoGP_Champions_2014-5

Για τους μυημένους: Η μοτοσυκλέτα του Παγκόσμιου Πρωταθλητή είναι εξοπλισμένη με ένα πανάλαφρο ατσάλινο γρανάζι AFAM, από το οποίο προήλθε το SLK dirt της AFAM. Για το MotoGP το γρανάζι αυτό διατίθεται όχι μόνο σε μαύρο, αλλά και σε έντονο κίτρινο χρώμα, κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί και αποτελεί ακόμα μία καινοτομία AFAM.

Οι επιτυχίες των Tito Rabat και Aleix Espargaro αποτελούν ανεκτίμητη πηγή τεχνογνωσίας και ανάπτυξης. Χάρη στη στενή επαγγελματική σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα στους οδηγούς και τους τεχνικούς, η AFAM “μαθαίνει” από τα MotoGP, και σύντομα η γνώση μεταφράζεται σε πραγματικό όφελος για τον τελικό καταναλωτή της.

AFAM_MotoGP_Champions_2014-x3

 

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events