20 April 2024
MOTOCROSS 2012

ΠΛΗΘΟΣ ΑΘΛΗΤΩΝ ΚΑΙ ΘΕΑΤΩΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΗΜΑ MOTOCROSS

Θέαμα και αδρεναλίνη σε πίστα 1.600 μέτρων πεδίο βολής Νυμφαίας στην περιοχή Αμπελάκια του Ν. Ροδόπης


Στην πρώτη θέση, τόσο από αγωνιστικής όσο και από οργανωτικής άποψης, βρέθηκε ο μηχανοκίνητος αθλητισμός της Κομοτηνής στον 1ο αγώνα motocross του 5ου Περιφερειακού Πρωταθλήματος Motocross Αν. Μακεδονίας-Θράκης, που φιλοξενήθηκε το πρωί της Κυριακής 29 Απριλίου στην πίστα στο άλσος Νυμφαίας. Ο Μοτοσυκλετιστικός Όμιλος Κομοτηνής διοργάνωσε τον αγώνα motocross, υπό την αιγίδα της ΜΟΤΟΕ, που διεξήχθη σύμφωνα με τον Αθλητικό Νόμο 2725/99, τον γενικό κανονισμό αγώνων Μοτοσυκλέτας, τον γενικό κανονισμό αγώνων motocross και τον ειδικό κανονισμό. Στο πεδίο βολής Νυμφαίας στην περιοχή Αμπελάκια του Ν. Ροδόπης φιλοξενήθηκαν οι αγώνες σε τρεις κατηγορίες:  MX1: μοτοσυκλέτες 175-250κ.ε. 2Τ και 290-450κ.ε. 4Τ, αθλητές 15 ετών και άνω – λευκά φόντα, μαύροι αριθμοί.  MX2:   μοτοσυκλέτες έως 144κ.ε. 2Τ, 175-250κ.ε 4Τ, αθλητές 14 ετών και άνω – μαύρα φόντα, λευκοί αριθμοί. MxChampion: Σε αυτή την κατηγορία συμμετείχαν όσοι αθλητές  τρέχουν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα  motocross και όσοι αθλητές  έχουν δελτίο σε σωματείο εκτός περιφέρειας Αν Μακεδονίας-Θράκης – κίτρινα φόντα, μαύροι αριθμοί.


ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗ
Η διοργάνωση ξεκίνησε με τον καθιερωμένο τεχνικό έλεγχο που έγινε στο χώρο του αγώνα από τις 8:30 έως τις 10:00 το πρωί. Τα ελεύθερα δοκιμαστικά ξεκίνησαν στις 10:10, ενώ η εντυπωσιακή εκκίνηση του αγώνα δόθηκε λίγο πριν τις 11 το πρωί. Τριανταπέντε αθλητές από Καβάλα, Χρυσούπολη, Ξάνθη, Δράμα, Ορεστιάδα, Φέρες και Κομοτηνή πήραν θέση στη γραμμή εκκίνησης και αγωνίστηκαν στην πίστα των 1.600 μέτρων προσφέροντος άφθονο θέαμα και αδρεναλίνη.  Αισιόδοξη για την ανάπτυξη του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην περιοχή μας, παρά την έλλειψη των κατάλληλων υποδομών, δήλωσε η Ιωάννα Πουρνάρα πρόεδρος του Μοτοσικλετιστικού Ομίλου Κομοτηνής.


«Οποιοσδήποτε αθλητές ασχολείται με το μοτοκρός ή το εντούρο ή το σκράμπλ, δεν μπορεί απλά να πάει σε ένα γήπεδο και να τρέξει, για να προπονηθεί πρέπει να είναι ασφαλής. Είχαμε ένα ατύχημα με έναν αθλητή μας σε μια προπόνηση, όταν ερχόταν τα παιδιά μόνα τους στην πίστα χωρίς παρακολούθηση. Θα προσπαθήσουμε και εμείς από την πλευρά μας και οι φορείς και η πολιτεία ώστε να δημιουργήσουμε ένα χώρο ασφαλή για τους αθλητές». Άλλωστε το μοτοκρός ενδείκνυται για μια τέλεια φυσική κατάσταση και ευεξία, είπε ο Κομοτηναίος αθλητής Μάκης Πανέρης επιβεβαιώνοντας ότι «γυμνάζεις όλο το κορμί σου, δεν υπάρχει μέρος του σώματος το οποίο να μην γυμνάζεται».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η 21η Ταξιαρχία παραχώρησε την πίστα και συνέβαλε με μηχανήματα, όπως και ο Δήμος Κομοτηνής για τη διαμόρφωσή της. Οι αθλητές χειροκροτήθηκαν θερμά από τους θεατές, ενώ μετά το τέλος έγινε η απονομή των κυπέλλων.


Οι νικητές σε όλες τις κατηγορίες
Κατηγορία ΜΧ1

1ος ΜΑΝΔΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕ.ΜΕ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ
2ος ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΟΤΟΛΕΣΧΗ ΚΑΒΑΛΑΣ

3ος ΚΛΙΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΟΤΟΛΕΣΧΗ ΚΑΒΑΛΑΣ

4ος ΚΡΙΤΟΥ ΚΡΙΤΗΣ ΛΕ.ΜΕ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Κατηγορία ΜΧ2

1ος ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ Μ.Ο. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

2ος ΤΣΙΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΜΟΤΟΛΕΣΧΗ ΚΑΒΑΛΑΣ


3ος ΜΠΑΛΟΓΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΟΙ ΞΑΝΘΗΣ

4ος ΧΑΤΖΗΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ ΜΟΤΟΛΕΣΧΗ ΚΑΒΑΛΑΣ

5ος ΠΑΤΣΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Μ.Ο.ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

6ος ΤΣΟΜΑΚΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΟΤΟΛΕΣΧΗ ΚΑΒΑΛΑΣ

Κατηγορία champion

1ος ΜΠΑΞΕΒΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΟΤΟΛΕΣΧΗ ΚΑΒΑΛΑΣ

2ος ΚΙΟΥΤΣΟΚΩΣΤΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΟΤΟΛΕΣΧΗ ΚΑΒΑΛΑΣ

3ος ΠΑΚΑΤΑΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΟΤΟΛΕΣΧΗ ΚΑΒΑΛΑΣ

4ος ΚΑΡΑΚΑΣΑΛΙΔΗΣ ΜΑΡΚΟΣ ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΟΙ ΞΑΝΘΗΣ

5ος ΤΟΥΡΝΑΒΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΟΤΟΛΕΣΧΗ ΚΑΒΑΛΑΣ

6ος ΠΥΡΩΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΟΤΟΛΕΣΧΗ ΚΑΒΑΛΑΣ

 

 

 

 

πηγη : www.xronos.gr

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events