19 April 2024
Arctic CatVIDEOSΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣΡεπορταζΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Παρουσίαση των ATV της Αμερικάνικης Arctic Cat στην Ελληνική αγορά! Video – Φωτογραφίες!

Την περασμένη εβδομάδα βρεθήκαμε στον βουνό του Κουβαρά δίπλα στην Κερατέα για να δοκιμάσουμε 2 μοντέλα ATV της Αμερικανικής Arctic Cat.

Η πρόσκληση ήρθε από την motostuff οπού είναι και οι αντιπρόσωποι της Arctic Cat, μιας από τις παλιότερες και μεγαλύτερες εταιρίες της Αμερικής που κατασκευάζει ATV, Side by Side οχήματα και snowmobiles.

VIDEO Παρουσίασης

Η παρουσίαση είχε σαν βάση τον Ιππικό όμιλο Κουβαρά, σε ένα υπέροχο περιβάλλον, όπου την προσοχή όλων μας έκλεψαν τα μικρά αλογάκια πόνι αλλά και τα παράξενα για εμάς λάμα η στα ελληνικά προβατοκάμηλα που συνήθως ζουν στο Περού και την Βολιβία!

Arctic_Cat_Presentation_BS_25
Ο Μάνος Κουτσουνάκης, υπεύθυνος της Arctic Cat στην Ελλάδα,  μας υποδέχτηκε παρουσιάζοντας μας τα δυο ATV που θα δοκιμάζαμε και μας μίλησε για την Arctic Cat και για τις επόμενες παρουσιάσεις μοντέλων που θα  ακολουθήσουν. Η φιλοξενία άψογη από τους ανθρώπους της Arctic Cat.

Γιώργος Μεταξάς
Γιώργος Μεταξάς

Ο Γιώργος Μεταξάς ήταν ο πλοηγός μας για να φτάσουμε στα σημεία μέσα στο βουνό του Κουβαρά για να οδηγήσουμε τα ATV.  Πολύτιμος ο Γιώργος ακόμα και στα γυρίσματα που κάναμε για το Video της παρουσίασης.

Το πρώτο ATV που οδηγήσαμε ήταν το TRV550iXT,  το TRV είναι ο κωδικός που σημαίνει Two Rider Vehicle δηλαδή όχημα για δυο επιβάτες. Το συγκεκριμένο ATV έχει μακρύ σασί κατά 20 εκατοστά και είναι ειδικά σχεδιασμένο να χωράει άνετα 2 άτομα η για να κάνει κάποια βαριά εργασία.. Προσφέρει άνεση  τύπου μεγάλων τουριστικών μοτοσικλετών με αρκετή δύναμη που δεν θα σου λείψει πουθενά όταν κινείσαι με αυτό το όχημα.

Arctic_Cat_Presentation_BS_31

Το κάθισμα του συνεπιβάτη αφαιρείται σε δευτερόλεπτα απελευθερώνοντας ένα τεράστιο χώρο ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τοποθέτηση μεγαλύτερης σχάρα, καλαθιού και πολλών άλλων αξεσουάρ για βαριά αγροτική ή άλλης εργασίας χρήση. To 3 σε 1 σύστημα ουσιαστικά μπορεί να μετατρέψει το ATV μέσα σε δευτερόλεπτα σε διθέσιο, μονοθέσιο με μεγάλο καλάθι και μονοθέσιο με μεγάλη σχάρα (πρέπει ο ιδιοκτήτης να έχει προμηθευτεί τα extras).

Η ανεμοκάλυψη που προσφέρει είναι πλήρης από τον αέρα και σίγουρα και από το νερό αλλά και τις ενδεχόμενες λάσπες κάποιου που θα είσαι παρέα και θα βρεθεί μπροστά σου!

Το TRV550iXT “φορά”  ένα  μονοκύλινδρο injection 550 κυβικών κινητήρα της Arctic Cat με δύναμη και τράβηγμα από χαμηλά.

Arctic_Cat_Presentation_BS_04

Ο εργάτης της Αμερικάνικης εταιρείας Warn έχει δυνατότητα έλξης 1360 κιλών βγάζοντας το ATV και τον αναβάτη από τις χειρότερες συνθήκες και τις πιο δυσάρεστες εκπλήξεις μέσα σε δευτερόλεπτα.

Η απόσταση του από το έδαφος είναι  28 εκατοστά πράγμα που σημαίνει ότι δύσκολα θα κολλήσεις πουθενά και βέβαια σε συνδυασμό με την ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση και το σύστημα On the Fly 2wd/4wd της Arctic Cat, αποκτάς την κορυφαία αναριχητικότητα.
Με το πάτημα ενός κουμπιού περνάς από δικίνητο σε τετρακίνητο και με ακόμη ένα πάτημα κλειδώνει το εμπρός διαφορικό μεταφέροντας την ίδια δύναμη και στους 4 τροχούς, για τα πιο δύσκολα εμπόδια.

Arctic_Cat_Presentation_BS_30

Οι πρώτες μας εντυπώσεις από το TRV550iXT ήταν άριστες αφού πρόκειται για μια “λιμουζίνα”.
Θα επανέρθουμε με αναλυτικό Test Review στην στήλη μας BS RIDE και θα σας το παρουσιάσουμε.

Arctic_Cat_Presentation_BS_36

Το δεύτερο ATV που οδηγήσαμε ήταν το 1000iX την ναυαρχίδα της Αμερικάνικης εταιρεία.
Με δυο λέξεις μπορείς να περιγράψεις αυτό το απίστευτο και τερατώδες ATV, Δύναμη και Ροπή!
Το  1000iX  φορά έναν πανίσχυρο δικύλινδρο σε διάταξη V, 951 κυβικών και 70 ίππων που σου δίνει την αίσθηση ότι θα κατατροπώσει τα πάντα στο πέρασμα του.

Arctic_Cat_Presentation_BS_33

Χάρη στο χαμηλό κέντρο βάρους παρά την απόσταση από το έδαφος των 28 εκατοστών σου δίνει την εντύπωση πως οδηγείς κάτι πολύ ελαφρύτερο και ποιο μικρό σε όγκο.
Βέβαια διαθέτει όπως και το TRV550iXT ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση, γίνεται δικίνητο ,  τετρακίνητο κλπ καλούδια που θα τα δούμε αναλυτικά στο αποκλειστικό τεστ που θα κάνουμε για αυτό το μοντέλο στην στήλη μας BS RIDE.

Arctic_Cat_Presentation_BS_17

Κλείνοντας να αναφέρουμε το ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ηλεκτρικά υποβοηθούμενο σύστημα διεύθυνσης (τιμόνι) της Arctic Cat είναι από τα εξυπνότερα και πιο προηγμένα της αγοράς.

Όλα τα ATV  συνοδεύονται από 2 χρονιά εγγύηση με ελληνική έγκριση Τύπου με άδεια κυκλοφορίας για 2 άτομα ενώ στις τιμές συμπεριλαμβάνονται πινακίδα και άδεια κυκλοφορίας.
Με το πρόγραμμα ARCTIC CAT EXPERIENCE δίνεται η δυνατότητα δοκιμής κάποιων μοντέλων στον φυσικό τους χώρο, το βουνό. Για να εξασφαλίσετε μια δομική επικοινωνήστε με την Arctic Cat (www.arcticcat.gr)  για να κλείσετε ένα ραντεβού.

Arctic_Cat_Presentation_BS_23

Τα Arctic Cat πολύ σύντομα θα διατίθενται και με αγροτική έγκριση Τύπου, δηλαδή με πινακίδες Αγροτικού Μηχανήματος, που σημαίνει ότι θα αφαιρείται από την τιμή το κόστος των δασμών και η φορολογία.

Επίσης ο υπεύθυνος της Arctic Cat, Μάνος Κουτσουνάκης μας είπε πως όλα τα μοντέλα της εταιρείας θα αχούνε 15% έκπτωση από τις τιμές καταλόγου.

Η Arctic Cat στην Ελλάδα θα διαθέτει στην αγορά 14 μοντέλα ATV, 4 μοντέλα Side by Side και 4 snowmobiles.
Σε επόμενο άρθρο μας θα παρουσιάσουμε αναλυτικά όλη την γκάμα της Arctic Cat, συνολικά αλλά και ξεχωριστά κάθε μοντέλο με αναλυτικό Test Review στην στήλη μας BS RIDE.

Ευχαριστούμε την Arctic Cat για την φιλοξενία , τον Γιώργο Μεταξά για την πολύτιμη βοήθεια του και τον Βασίλη Κωστάκο για τις φωτογραφίες.

Τον οδηγό μας έντυσε η εταιρεία : Rider Stock www.riderstock.gr

Κείμενο:  Γιώργος & Σπύρος Φιωτάκης
Κάμερα – Μοντάζ  Video : Γιώργος Φιωτάκης
Φωτογραφίες : Βασίλης Κωστάκος & Γιώργος Φιωτάκης

 

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events