20 April 2024
MOTOCROSS 2012

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ MOTOCROSS 2012.. 21 Οκτωβρίου – Πίστα Πρίνους – ΜΟΛΕΚ

«Υπερφινάλε»!!

«Το ‘πε και το ‘κανε» η ΜΟΛΕΚαλαμπάκας και διοργάνωσε άψογα τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς προσφέροντας τις καλύτερες αγωνιστικές προϋποθέσεις στους σχεδόν 100 (!) αθλητές και αθλήτριες που συμμετείχαν και πραγματικά «υπερέβαλλαν εαυτόν» καθηλώνοντας τους πολυάριθμους θεατές που έσπευσαν. Το καλύτερο δυνατόν κλείσιμο σε μια χρονιά του ελληνικού Motocross που θα μείνει χαραγμένη στην μνήμη όλων αφού σε μια πολύ δύσκολη περίοδο, το πλέον δημοφιλές αγώνισμα των 2 τροχών καταφέρνει και αναπτύσσεται !!

 

Για άλλη μια φορά οι αθλητές των κατηγοριών ΜΧ1 & ΜΧ2 έκοψαν Start MX2 ampientανάσες με τις τρομερές μάχες τους ειδικά για τις πρώτες θέσεις. Στο α’ σκέλος της ΜΧ2, ο Παναγιώτης Παπίλας (ΑΜΛΕΧ, Honda) πήρε μια εύκολη, φαινομενικά, νίκη αφού ο μεγάλος του αντίπαλος ο Δημήτρης Κοντολέτας (ΑΡΗΣ, Yamaha) έκανε αγώνα τακτικής στην 2η θέση ώστε να εξασφαλίσει τον τίτλο, τον πρώτο στην καριέρα του! Στο β’ σκέλος όμως, όπου όλα είχαν Papilasκριθεί, οι 2 νεαροί αθλητές έδωσαν μια φοβερή μάχη για την νίκη, απελευθερομένοι από άλλες σκοπιμότητες, με τον Παπίλα να παίρνει τελικά και την 2η νίκη! Σχετικά πιο πίσω, ο 15χρονος Μανώλης Κρητικός (ΑΡΗΣ, Yamaha 125) είχε μια προσωπική μονομαχία με τον τοπικό ήρωα, τον Κώστα Τζιώρα (ΜΟΛΕΚ, Kawasaki) που πραγματικά έκανε την έκπληξη του αγώνα αν και είχε στο μυαλό του, τόσο την προετοιμασία της πίστας όσο και την προετοιμασία της 1ης αγωνιστικής εμφάνισης του 9χρονου γιού του στην κατηγορία Mini. Ξανά δυναμικός και αποτελεσματικός ο Γιάννης Τουρατζίδης (ΜΟΒΕ, Yamaha), πάντα μαχητικός ο Δημήτρης Μπαξεβάνης (Μοτολέσχη Καβάλας, Yamaha), ανεβασμένος ο Σαράντης Κουφός (ΑΡΗΣ, Kawasaki), με προβλήματα στην μοτοσυκλέτα του ο Γιώργος Αρβανίτης. Ηδη κυπελούχος στην ΜΧ2Τ Ο Μανώλης Κρητκός με δεύτερο τον Ανέστη Ράδο, ενώ στα Τρίκαλα έκανε την 1η του εμφάνιση γενικώς και νέο αίμα από την Λαμία (Αργύρης Τσιάκος)Start MX1

Χρειάστηκε να καταβάλει κάθε σταγόνα του μεγάλου ταλέντου του ο, ήδη πρωταθλητής της ΜΧ1, Παναγιώτης Κουζής (ΟΔΙΚΟ, Honda) για να πάρει και τις 2 τελευταίες νίκες της χρονιάς. Ανεβασμένος ο, δευτεραθλητής πλέον, Γιώργος Ηλιόπουλος (ΠΑΛΕΜΟΤ, ΚΤΜ) πίεσε ιδιαίτερα τον Κουζή στο β’ σκέλος αλλά μια πτώση στους τελευταίους γύρους τον κράτησε πίσω. ΟΙ μάχες του Δημήτρη Βαγγελάκου (ΑΤΤΙΚΟ, Yamaha) με τον Μανώλη Σκύβαλο (ΛΕΜΑΝ, Honda) κράτησαν για αρκετούς γύρους (όχι για όλους όμως) ενώ ο Μενέλαος Μάρτης (ΑΜΑ, ΚΤΜ) πιστοποίησε την καλή φετινή πορεία τερματίζοντας μπροστά από τον αγωνιστή, πολυπρωταθλητή Enduro, τον Βασίλη Σιαφαρίκα (ΜΟΓ, Honda) που πήρε την 5η θέση της βαθμολογίας από τον Μάρτη.

KrimpounisΜε 2 πειστικές νίκες, ο Νίκος Κριμπούνης (ΜΟΒΕ, ΚΤΜ) εξασφάλισε το Νο2 της ΟΡΕΝ για το 2013 (ο τραυματίας Κυριάκος Κουτσιούκωστας (Μοτολέσχη, Suzuki) συμμετείχε μόνο για να εξασφαλίσει τον τίτλο), αφού ο Βασίλης Ράπτης (ΛΕΔΙΛΑ, Kawasaki) αν και πίεσε, δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τον ρυθμό του Αρτινού αναβάτη. Θανάσης Αργυρόπουλος (ΜΟΚ, Honda) και Δημ. Στούπας (ΑΜΛΕΧ, Kawasaki) οδήγησαν γρήγορα άλλα και με λάθη, ο «γραμματιζούμενος» Στέλιος Χριστοδούλου (ΑΡΗΣ, ΚΤΜ) κινήθηκε στο «αργά βαδίζω, ζωή κερδίζω» ενώ ελπιδοφόρα μηνύματα έδωσαν, με την ταχύτητα τους, οι πρωτοεμφανιζόμενοι Τρικαλινοί Νίκος Τζιοβάρας και Θωμάς Κωφός καθώς και ο επανακάμψας Λάμπρος Θέος.

Συνέχισαν την παράδοση των ανακατατάξεων οι τετράτροχοι των Quad αλλάζοντας θέσεις διαρκώς και στα 2 σκέλη της κατηγορίας. Διπλός, τελικά, νικητής ο Νάσος Λάμπρου (ΜΟΒΕ, Yamaha), πιστοποίησε την ταχύτητά του ο νεαρός Γιώργος Χαραλάμπους (ΜΟΒΕ, Can Am), πάντα απειλητικός ο Απόστολος Τριανταφύλλου (ΜΟΒΕ, ΚΤΜ) ανεβασμένος άλλα με λαθάκια ο Αλέκος Κατσινέλης (ΜΟΒΕ, ΚΤΜ). Ατυχος ξανά (μηχανική βλάβη) ο Γιώργος Καπέλης όπως και ο Gavrilisήδη πρωταθλητής Αριστείδης Τριανταφύλλου που παρακολούθησε τον αγώνα σαν θεατής.

Μια 2 νίκες πανηγύρισε την κατάκτηση του τίτλου στην κατηγορία Junior ο Γιώργος «Gio» Γαβρίλης (ΑΜΛΕΧ, ΚΤΜ) αν και ο πρωτοεμφανιζόμενος Δημήτρης Τουρατζίδης (ΜΟΒΕ, Yamaha) πίεσε πολύ για την νίκη στο α’ σκέλος. Μαχητικός και ο Γιώργος Ευμορφιάδης (ΜΟΛΠ, Kawasaki) ελπιδοφόρα η πρώτη εμφάνιση του Φώτη Κόλλια (ΜΟΒΕ, Suzuki)

Στην κατηγορία Mini, ήθελε τον τίτλο και 2 νίκες ο Γρηγόρης Κραμβουσιάνος (ΑΡΗΣ, ΚΤΜ), πήρε τα περισσότερα και κυριότερα, αφού την νίκη στο β’ σκέλος κατέκτησε ο πεισματάρης 9χρονος (!) Ανδρέας Ανδρέου (ΑΜΛΕΧ). Γρήγορος άλλα άτυχος ο Αγγελος Βογιατζής (ΟΦΜΚ, ΚΤΜ) σταθερά πολύ καλή η Ιωάννα «Τζονάκι» Λάμπρου (ΜΟΒΕ, ΚΤΜ).

Οι περισσότεροι από 200 αθλητές και αθλήτριες που συμμετείχαν συνολικά το πρωτάθλημα, τα 7 σωματεία (ΑΜΛΕΧ, ΟΦΜΓ, ΦΙΛΜΑ, ΟΔΙΚΟ, ΜΑΟΚ, ΑΡΗΣ< ΜΟΛΕΚ) που διοργάνωσαν τους αγώνες, η ΑΜΟΤΟΕ, ο μέγας χορηγός ΟΠΑΠ, η Red Bull, και οι εταιρείες Καμπράνης (Bel-Ray), DK Racing, ΚΤΜ SEE που υποστήριξαν τον θεσμό, αισθάνονται απόλυτα δικαιωμένοι για τις προσπάθειές τους και ιδιαίτερα αισιόδοξοι για το 2013.

Ευχαριστούμε θερμά το www.motorsite.gr για τις φωτό!

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events