23 April 2024
motoGP 2012

Ο Stoner παίρνει την pole position στην καυτή Catalunya

Ο Casey Stoner (Repsol Honda Team) εξασφάλισε την pole position για τον αυριανό αγώνα στην Catalunya μπροστά από τον Jorge Lorenzo και Cal Crutchlow.

Με ένα γρήγορο γύρο στο 1.41, ο Stoner άφησε πίσω του τον «τοπικό»  αναβάτη της Yamaha Racing Team  Lorenzo στη δεύτερη με διαφορά μόλις 0.146 του δευτερολέπτου. Την πρώτη σειρά εκκίνησης έκλεισε ο Cal Crutchlow  (Monster Yamaha Tech 3), ο οποίος έδωσε για άλλη μια φορά  τον καλύτερο εαυτό του και  θα θέλει να  μετατρέψει αυτή την θέση σε ένα βάθρο για πρώτη φορά στην καριέρα του στα MotoGP.

Από τη δεύτερη σειρά του grid θα εκκινήσουν οι Ben Spies, Dani Pedrosa και Andrea Dovizioso. Ο Spies έπειτα από αρκετό καιρό  θα εκκινήσει τον αγώνα από την 4η θέση, ενώ ο Dovizioso από  την 6η θέση παρότι κράταγε στα τελευταία λεπτά την πρώτη σειρά του grid. Ο Dani Pedrosa επίσης ήταν υποψήφιος για την pole position, αλλά στην τελευταία του προσπάθεια έκανε ένα μικρό λάθος στην Κ10 και  βγήκε εκτός πίστας και έτσι έχασε την πρώτη σειρά του grid.

Έβδομος στο grid είναι Nicky Hayden  της ομάδα της Ducati, ο οποίος έκανε τον πέμπτο ταχύτερο χρόνο στην πρωινή προπόνηση. Ο  Stefan Bradl (LCR Honda MotoGP ) με μια πολύ καλή επίδοση μπήκε  στην όγδοη θέση  μπροστά από τον ένατο  Valentino Rossi της Ducati, ο οποίος μετά από μια δύσκολη μέρα χθες κατάφερε να ανακτήσει κάποια θέση και μετά την αλλαγή που έκαναν στο ψαλίδι και έβαλαν και πάλι εκείνο από ανθρακονήματα. Το σημαντικό πάντως είναι ότι και οι δύο έχουν δουλέψει πολύ στο ρυθμό του αγώνα με το σκληρό ελαστικό και μένει να δούμε την Κυριακή πόσο ψηλά μπορούν να βρεθούν. Επίσης το θετικό είναι ότι και τα δυο Ducati έχουν λιγότερο από 1 δευτερόλεπτο διαφορά   από την κορυφή στο στεγνό.

Ο  Αlvaro Bautista ( San Carlo Honda Gresini )  ολοκληρώνει την πρώτη δεκάδα,

Η Υψηλότερη θέση στα CRT πήγε να στον Randy De Puniet, ο οποίος κατάφερε να κερδίσει τον Aleix Espargaró για πρώτη φορά αυτό το Σαββατοκύριακο.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ POLE MOTOGP

 

.

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events