20 April 2024
WSBK 2014

Ο Rea παίρνει μια άνετη νίκη στον επεισοδιακό, βρόχινο 2ο αγώνα!!

Ο δεύτερος αγώνας στο Portimao που ξεκίνησε υπό βροχή είδε τον Jonathan Rea να κατακτά μια άνετη νίκη, ενώ πίσω του ο αγώνας ήταν συγκλονιστικός με πολλές μάχες, ανακατατάξεις και πτώσεις.

0737_r03_rea_action_big

Η εκκίνηση του αγώνα αποδείχτηκε καθοριστική για τον νικητή, αφού ο αναβάτης της Pata Honda έστριψε πρώτος στην πρώτη στροφή μπροστά από τον Tom Sykes και τον Chaz Davies και παρέμεινε εκεί μέχρι το πέσιμο της κάρο σημαίας.

Οι δυο πρώτοι έπιασαν γρήγορα  έναν σταθερό ρυθμό και ξεκόλλησαν από τους υπόλοιπους ενώ ο Davies είδε σύντομα τις δυο Aprilia των Sylvain Guintoli και Marco Melandri να τον πλησιάζουν και να τον προσπερνούν λίγο αργότερα.

Οι δυο αναβάτες της Ιταλικής φίρμας είχαν έναν απίστευτο ρυθμό ο ένας πίσω από τον άλλον και κατάφεραν να φτάσουν μέχρι τον ηγέτη του αγώνα, Jonathan Rea λίγους γύρους πριν το τέλος. Ο δωδέκατος γύρος όμως αποδείχτηκε καταστροφικός για εκείνους αφού στην από κοινού προσπάθεια τους να περάσουν τον Rea στην πέμπτη στροφή, είχαν μια επαφή μεταξύ τους που τους οδήγησε σε πτώση. Ο Guintoli μπόρεσε να σηκωθεί και να συνεχίσει τον αγώνα τερματίζοντας στην 7η θέση ενώ για τον Melandri ο αγώνας τελείωσε άδοξα.

Αυτή η εξέλιξη ευνόησε τον Davide Giugliano που ακλουθούσε και ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, το οποίο συμπληρώθηκε από τον team-mate του στην Ducati, Chaz Davies, μετά από πολλές ενδιαφέρουσες μάχες στους τελευταίους γύρους  με τον Alex Lowes ο οποίος λίγο έλειψε να ανεβάσει την Suzuki  στο βάθρο και τον Leon Haslam που τερμάτισε τελικά στην πέμπτη θέση.

Όσον αφορά την Kawasaki ο δεύτερος αγώνας δεν έφερε και τα καλύτερα αποτελέσματα αφού ο Loris Baz τερμάτισε έκτος, ενώ ο νικητής του πρώτου αγώνα, Tom Sykes, αν και στην αρχή ήταν στις κορυφαίες θέσεις, τερμάτισε τελικά στην 8η θέση μετά από μια πτώση που είχε.

Την κορυφαία δεκάδα έκλισαν οι Eugene Laverty και Toni Elias ενώ στη μάχη της κατηγορίας EVO νικητής του 2ου αγώνα αναδείχτηκε ο Sylvain Barrier που τερμάτισε στην 11η θέση συνολικά.

Αναλυτικά Αποτελέσματα 

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events