16 April 2024
motoGP 2013

Ο Pol Espargaro στο MotoGP, στην Monster Yamaha Tech3

Η επίσημη ανακοίνωση της Yamaha: «Η Yamaha Motor Co. είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι υπέγραψε διετές συμβόλαιο με τον οδηγό της Moto2 Pol Espargaro. Ως αποτέλεσμα του συμβολαίου αυτού, ο 22-χρονος οδηγός θα κάνει το ντεμπούτο του στην κατηγορία MotoGP το 2014 με την ομάδα της Yamaha Tech 3 και θα οδηγεί την Yamaha YZR-M1»

40espargaro_s1d4391_slideshow_169[1]

Μετά την επίσημη ανακοίνωση της μετακίνησης του Cal Crutchlow στη Ducati η θέση του στη Monster Yamaha Tech3 έμεινε κενή. Είχαμε γράψει ότι ήταν γνωστό για την μετακίνηση του Pol Espargaro από την Moto2  στην μεγάλη κατηγορία, έτσι μετά την επίσημη ανακοίνωση ότι ο Βρετανός φεύγει από την Yamaha Tech 3 , ανακοινώθηκε πως την θέση του βρετανού, κατέχει επίσημα o Pol Espargaro.

Ο μικρός  αδελφός του Aleix  Espargaro θα κάνει το ντεμπούτο του στην μεγάλη κατηγορία την επερχόμενη σεζόν  και αυτή τη στιγμή συμμετέχει σε μια μάχη για την πρωτιά στην  Moto2 όπου έχει κερδίσει τρείς από τους  οκτώ αγώνες μέχρι στιγμής τη φετινή σεζόν και βρίσκετε στη δεύτερη θέση. Το 2012, ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα κατακτώντας την δεύτερη θέση πίσω από  στον Marc Marquez ο οποίος ήρθε  από τότε για να εντυπωσιάσει στη μεγάλη κατηγορία.

Ο 22χρονος ισπανός , έκανε το ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην κατηγορία 125 το 2006. Το παρθενικό του  βάθρο  θα έρθει την επόμενη σεζόν στο Grand Prix της Πορτογαλίας παίρνοντας  συνολικά 5 νίκες στα 125 ενώ το 2011 έκανε το ντεμπούτο του στην moto2 όπου αγωνίζεται μέχρι σήμερα και έχει στο ενεργητικό του 7 νίκες ,6 δεύτερες θεσεις,5 τρίτες και 11 pole positions.

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events