23 April 2024
motoGP 2013

Ο Pedrosa κερδίζει τον βρεγμένο και δραματικό αγώνα στο Le Mans, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ο Dani Pedrosa έγινε ο πρώτος αναβάτης που κερδίζει δύο αγώνες φέτος στα MotoGP. Ηγείται πλέον του πρωταθλήματος στην βαθμολογία με δεύτερο τον ομόσταυλό του   Marc Marquez, ο οποίος κατάφερε και ανέβηκε στο  βάθρο μετά από μια κακή εκκίνηση, συνεχίζοντας έτσι το σερί με τα βάθρα μιας και δεν έχει χάσει βάθρο από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Ο  Cal Crutchlow τερμάτισε δεύτερος.26pedrosa_s1d3261_original

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, το πεδίο παρουσιάστηκε με ένα υγρό κομμάτι για την έναρξη της Monster Energy Grand Prix de France. Όλοι οι ανταγωνιστές δεόντως εκλεγεί για να χωρέσει τα Soft ένωση βρόχινα ελαστικά καιρού για εμπρός και πίσω τροχούς, αν και αυτό οδήγησε σε μια εξαιρετικά δύσκολη τελική χούφτα γύρους, όπως η άσφαλτος στεγνώσει.

35crutchlow_s1d0103_original

Ο Pedrosa πήρε για πρώτη φορά νίκη στο Le Mans στη μεγάλη κατηγορία. Ξεκίνησε αρκετά πίσω από την 6η θέση έκανε για άλλη μια φορά μια καλή  εκκίνηση και πέρασε τον Jorge Lorenzo και στη συνέχεια τον Andrea Dovizioso, ο οποίος είχε το προβάδισμα από την εκκίνηση. Οι δυο αναβάτες έκαναν αρκετές αλληλοπροσπεράσεις με τελικό νικητή τον Ισπανό.

93marquez_s1d2503_original
Το Σαββατοκύριακο θα μείνει αξέχαστο στον Crutchlow. Το Σάββατο ο Άγγλος υπέστη κάταγμα στην κορυφή της κνήμης του, προκαλώντας μεγάλο  πόνο στο γόνατο. Παρόλα αυτά κέρδισε την τέταρτη θέση στο grid .Ξεκίνησε καλά και έμεινε με τους πρώτους και τελικά με πολύ καλή οδήγηση κατάφερε και πλασαρίστηκε στην δεύτερη θέση που είναι η καλύτερη που έχει κερδίσει έως τώρα στην μεγάλη κατηγορία.

04dovizioso_s1d9908_original

Ο Dovizioso τερμάτισε τελικά τέταρτος. Ο αναβάτης της Ducati οδήγησε για ένα μεγάλο κομμάτι του αγώνα αλλά τελικά δεν κατάφερε να κρατηθεί μπροστά και τελικά τερμάτισε τέταρτος χαρίζοντας μια πολύ καλή θέση στην Ducati που είναι ευχαριστημένοι αφού έκαναν το 4-5 αφού ο  Nicky Hayden τερμάτισε πέμπτος !

Ο Marquez  έκανε μια κακή εκκίνηση αλλά τελικά κατάφερε με μεγάλη προσήλωση να οδηγήσει την μοτοσικλέτα του στην τρίτη θέση και να κερδίσει άλλο ένα βάθρο.

99lorenzo_s1d2606_original
Ο Alvaro Bautista, τερμάτισε στην έκτη θέση μπροστά απο τον Lorenzo  που είχε έναν καταστροφικό αγώνα  ενώ ο ομόσταυλος του Valentino Rossi μετά από πτώση συνέχισε και έμεινε 12ος πίσω από τον Andrea  Iannone. Ο Michele Pirro πήρε την όγδοη θέση μπροστά από τον Bradley Smith.

motogp_fra_06_original

Ο Aleix Espargaro γιόρτασε και πάλι την πρώτη θέση της CRT στην 13η θέση.

41espargaro_s1d2568_original

Με αυτη την νίκη του ο Pedrosa στη Γαλλία μπήκε στην κορυφή της βαθμολογίας με  83 βαθμούς. Με έξι βαθμούς  πίσω του είναι ο Marquez. Η Honda είναι μπροστά στο Πρωτάθλημα από την Yamaha με 14 βαθμούς

motogp_fra_09_original

Η μάχη θα συνεχιστεί στο Mugello στην Ιταλία στις 2 Ιούνη.

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events