29 March 2024
WSBK 2014ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Ο Michael van der Mark, Pata Honda CBR600RR, κατακτά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport

O αναβάτης της ομάδος Pata Honda Michael van der Mark οδηγώντας μία Honda CBR600RR κατέκτησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα 2014 FIM World Supersport, μετά την επικράτηση του στον ένατο αγώνα της χρονιάς στην πίστα του Jerez στην Ισπανία.

Michael-van-De-Mark_1

Ξεκινώντας από την pole position, ο 21χρονος Ολλανδός αναβάτης πραγματοποίησε μία πολύ καλή εκκίνηση. Σε όλο τον αγώνα των 19 γύρων, είχε έντονο συναγωνισμό από τους άλλους δύο διεκδικητές του τίτλου, τον Jules Cluzel, ο οποίος έπρεπε να τερματίσει εμπρός από τον van der Mark για να κερδίσει τον τίτλο του πρωταθλητή και τον Florian Marino, ο οποίος τερμάτισε τελικά στην τρίτη θέση. Ο Γάλλος αναβάτης Jules Cluzel, αν και πίεσε πολύ σκληρά για την πρώτη θέση είχε έξοδο στον πρωτελευταίο γύρο, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στον Van der Mark να τερματίσει στην πρώτη θέση και να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Η νίκη αυτή ήταν η πέμπτη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport για τον Van der Mark, γεγονός που του έδωσε προβάδισμα 76 βαθμών με δυο αγώνες να υπολείπονται για το τέλος της σεζόν. Ο φετινός τίτλος είναι ο 10ος για την ομάδα Ten Kate Honda Racing και ο 10ος για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών στην κατηγορία Supersport με μία πολύ αξιόλογη μοτοσυκλέτα όπως είναι η Honda CBR600RR.

Ο δεύτερος αναβάτης της ομάδος Pata Honda, Lorenzo Zanetti, ξεκίνησε από τη δεύτερη θέση και τερμάτισε τελικά στην έκτη θέση, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στην τέταρτη θέση του πρωταθλήματος.

 Ο Πρωταθλητής της κατηγορίας 2014 World Supersport Michael van der Mark μετά τον τερματισμό δήλωσε: «ακόμη δεν μπορώ να το πιστέψω. Ήταν ένα μακρύ ταξίδι για μένα, το οποίο ξεκίνησε πριν από δέκα χρόνια μαζί με το όνειρο μου να γίνω πρωταθλητής. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένεια μου και ειδικότερα τον πατέρα μου για όσα έχει κάνει για μένα και τη μεγάλη βοήθεια και υποστήριξη που μου έχει προσφέρει. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τους χορηγούς μου καθώς επίσης και τον 80-χρονο εκπαιδευτή μου, ο οποίος φροντίζει για τη φυσική μου κατάσταση. Στη φετινή πρωτάθλημα είχα την τύχη να έχω μία καλοστημένη μοτοσυκλέτα CBR600RR, για την οποία δούλεψε πολύ σκληρά ολόκληρη η ομάδα μου από την αρχή της χρονιάς».

 Michael-van-De-Mark_2

Ο τεχνικός υπεύθυνος της ομάδος Pieter Breddels δήλωσε: «Ο σημερινός αγώνας ήταν πολύ συναρπαστικός από τον πρώτο μέχρι και τον τελευταίο γύρο με πολλές εναλλαγές στην πρώτη θέση ανάμεσα στους τρεις πρώτους αναβάτες. Θέλω να συγχαρώ ολόκληρη την ομάδα, η οποία έχει δουλέψει πολύ σκληρά όλο το χρόνο προκειμένου να κάνει τη CBR να κινηθεί ταχύτερα.»

 

Τελική κατάταξη αγώνα στην πίστα Jerez

1 Michael van der Mark 33’34.503s NED HONDA Pata Honda
2 Patrick Jacobsen 0.363 USA KAWASAKI Kawasaki Intermoto Ponyexpres
3 Florian Marino 0.508 FRA KAWASAKI Kawasaki Intermoto Ponyexpres
4 Jack Kennedy 0.960 IRL HONDA CIA Insurance Honda
5 Kev Coghlan 2.951 GBR YAMAHA DMC Panavto-Yamaha
6 Lorenzo Zanetti 4.639 ITA HONDA Pata Honda
7 Roberto Rolfo 5.860 ITA KAWASAKI Team GO ELEVEN
8 Ratthapark Wilairot 6.460 THA HONDA Core PTR Honda
9 Alessandro Nocco 10.477 ITA KAWASAKI San Carlo Puccetti Racing
10 Roberto Tamburini 10.875 ITA KAWASAKI San Carlo Puccetti Racing

Βαθμολογία Αναβατών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοσυκλέτας κατηγορίας Supersport

1 Michael van der Mark 185 pts NED HONDA Pata Honda
2 Florian Marino 109 pts FRA KAWASAKI Kawasaki Intermoto Ponyexpres
3 Jules Cluzel 107 pts FRA MV AGUSTA MV Agusta RC-Yakhnich Motorsport
4 Lorenzo Zanetti 90 pts ITA HONDA Pata Honda
5 Kev Coghlan 88 pts GBR YAMAHA DMC Panavto-Yamaha
6 Patrick Jacobsen 87 pts USA KAWASAKI Kawasaki Intermoto Ponyexpres
7 Kenan Sofuoglu 86 pts TUR KAWASAKI MAHI Racing Team India
8 Roberto Rolfo 71 pts ITA KAWASAKI Team GO ELEVEN
9 Raffaele De Rosa 67 pts ITA HONDA Core PTR Honda
10 Jack Kennedy 56 pts IRL HONDA CIA Insurance Honda
11 Roberto Tamburini 54 pts ITA KAWASAKI San Carlo Puccetti Racing
12 Ratthapark Wilairot 43 pts THA HONDA Core PTR Honda

 

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events