24 April 2024
motoGP 2014

Ο Marquez Παγκόσμιος Πρωταθλητής MotoGP 2014 !

Ευχαριστώ την οικογένειά μου και την  Honda!

93marquez__gp_1037_original
Ο Marc Marquez είναι πολύ χαρούμενος αφού έγινε ο νεότερος οδηγός που κέρδισε δυο συνεχόμενα Παγκόσμια Πρωταθλήματα στην μεγάλη κατηγορία,  μετά από την δεύτερη θέση στο Grand Prix της Ιαπωνίας πάνω στην Repsol Honda RC213V.

93marquez__gp_0196_original
Ο Marquez έκανε για άλλη μια φορά άσχημη εκκίνηση αλλά αμέσως πέρασε τον Pol Espargaro, Dani Pedrosa και Andrea Iannone στους πρώτους  γύρους και έτσι δεν έχασε επαφή με την κορυφή και μπόρεσε να τους  κυνηγήσει.  Στη συνέχεια πέρασε τον pole man Andrea Dovizioso και επικεντρώθηκε στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης από τον Valentino Rossi.

2014-jpn-mgp-race-hlt-ambient_slideshow_169

Μια σύντομη μάχη έγινε μεταξύ τους με εναλλαγή θέσεων. Τελικά ο Marquez πέρασε τον εννέα φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή και ανέβηκε στην δεύτερη θέση πίσω από τον Jorge Lorenzo, ο οποίος είχε δημιουργήσει ένα άνετο προβάδισμα.

2014-jpn-mgp-race-act-battle2nd-v2_slideshow_169

Το αποτέλεσμα αυτό του επέτρεψε να κατακτήσει το δεύτερο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP  και το τέταρτο παγκόσμιο τίτλο, με τρεις αγώνες να απομένουν.

46rossi,93marquez,99lorenzo__gp_0934_original

Ο Marquez δήλωσε: “Ξέρετε, ο αγώνας δεν είχε τόση σημασία σήμερα! Ίσως δεν οδήγησα  όπως πάντα, όμως ένιωσα λίγο διαφορετικά. Ήταν δύσκολο να προσπεράσεις και δεν ήθελα να κάνω ένα λάθος. Είχα κάνει δύο λάθη στους τελευταίους αγώνες, αλλά πήραμε τον τίτλο! Είναι απίστευτο να πάρουμε τον τίτλο μέσα στο σπίτι μας στην Honda. Ευχαριστώ την οικογένειά μου και την Honda”

93marquez__gp_0546_original

“Μόλις πριν από δύο χρόνια ήρθα στο MotoGP και τώρα έχω  δύο τίτλους είναι απίστευτο. Ίσως για τους πολλούς ανθρώπους φαίνεται εύκολο γιατί είμαι πάντα χαμογελαστός, αλλά υπάρχει πολλή πίεση. Στο Misano και στο Aragon κάναμε κάποια λάθη γι ‘αυτό ήταν σημαντικό να εστιάσουμε εδώ για την Honda. Είμαι πραγματικά χαρούμενος με την ομάδα μου και την οικογένειά μου και τους οπαδούς μου, όλοι τους με υποστήριξαν. Είναι σαν ένα όνειρο αυτή τη στιγμή” συμπλήρωσε.

93marquez__gp_0230_original

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events