19 April 2024
motoGP 2015ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Ο MARCO MELANDRI ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ APRILIA ΓΙΑ ΤΟ MOTOGP

Ο ΑΝΑΒΑΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗ RAVENNA ΘΑ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2015

ROMANO ALBESIANO: “ΤΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΔΙΔΥΜΟ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗ ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ APRILIA 

MARCO MELANDRI: “ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΠΟΛΥ ΦΙΛΟΔΟΞΟΣ ΣΤΟΧΟΣ, ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ”

01-Melandri_Aprilia_MotoGP

Valencia, 10 Νοεμβρίου 2014 – Η αγωνιστική ομάδα που θα οδηγήσει την Aprilia στο ντεμπούτο της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP 2015 έχει πλέον ολοκληρωθεί. Μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας με τον Alvaro Bautista, σήμερα υπέγραψε και ο Marco Melandri, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος Superbike 2014, όπου κατάφερε να κατακτήσει 6 νίκες και 5 βάθρα με την αγωνιστική ομάδα της Aprilia, συμβάλλοντας ενεργά στην κατάκτηση του παγκόσμιου  τίτλου κατασκευαστών για την ιταλική μάρκα.

Με την κατάκτηση των δύο νέων παγκόσμιων τίτλων – Αναβατών και Κατασκευαστών – η  Aprilia υποδέχεται μία νέα πρόκληση και εισέρχεται δυναμικά στους αγώνες του MotoGP, ένα χρόνο νωρίτερα από τα αρχικά πλάνα.  Όπως ανακοινώθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου, η αγωνιστική ομάδα της Aprilia έχει υπογράψει τετραετή συμφωνία με την Gresini Racing, με βάση την οποία θα διαχειρίζεται τις μοτοσυκλέτες της Aprilia στις πίστες των MotoGP μέχρι τη σεζόν του 2018.

Γεννημένος το 1982, ο Marco Melandri ξεκίνησε την καριέρα του σε πολύ νεαρή ηλικία από τα minimoto, κερδίζοντας το ιταλικό πρωτάθλημα το 1992 και το 1994. Προχωρώντας στην κατηγορία των 125 cc., στέφτηκε  πρωταθλητής Ιταλίας το 1997, ένας τίτλος που του επέτρεψε να μεταπηδήσει στην “οκτάλιτρη” κατηγορία του MotoGP. Με μία τρίτη θέση το 1998 και με μία δεύτερη το 1999, ο Marco ανέβηκε ακόμη μία κατηγορία, οδηγώντας ένα δυνατό δίχρονο 250 cc. με την Aprilia. Αυτή ήταν η αρχή της συνεργασίας του Melandri με την Aprilia, η οποία τον έφερε στην πέμπτη θέση της κατάταξης αναβατών το 2000, στην τρίτη το 2001 και στην πρώτη θέση του Παγκόσμιου Πρωταθλητή (με 9 νίκες και 2 βάθρα σε 16 αγώνες) το 2002.

Με την άνοδό του στην κορυφαία κατηγορία του MotoGP, ο Melandri επιβεβαίωσε αμέσως την δυναμική του, κατακτώντας τη δεύτερη θέση. Στις διάφορες κατηγορίες του MotoGP ο Melandri έχει κερδίσει 22 αγώνες, ενώ βρέθηκε στο βάθρο 62 φορές.

Ο Marco Melandri , πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στο Πρωτάθλημα Superbike, το 2011 και αμέσως αναδείχθηκε σε ένα βασικό παίκτη. Από τον πρώτο κιόλας  χρόνο συμμετοχής του, ο Marco κατάφερε να κατακτήσει τη δεύτερη θέση, ενώ το 2012 ο αναβάτης από την Ραβέννα πήρε την τρίτη θέση. Όπως θα ήταν αναμενόμενο, ήταν επίσης υποψήφιος για τον τίτλο το 2013, ο σκληρός ανταγωνισμός όμως τον ανάγκασε να τερματίσει σε μία πολύ καλή τέταρτη θέση. Σε αγώνες Superbike, ο Marco, έχει πάρει συνολικά 19 νίκες και 31 θέσεις στο βάθρο.

Στη σύντομη ιστορία της, η Aprilia, μπορεί να υπερηφανεύεται για τους  54 παγκόσμιους τίτλους (38 σε MotoGP, 7 σε Superbike και 9 σε off-road αγώνες), γεγονός που την καθιστά μία από τις πιο νικηφόρες μάρκες μοτοσυκλετών, σε παγκόσμιο επίπεδο. Πολλοί από τους πρόσφατους πρωταγωνιστές του χώρου των αγώνων μοτοσυκλέτας έχουν αγωνιστεί και διακριθεί με την Aprilia, όπως οι Biaggi, Capirossi, Rossi, Melandri, Simoncelli, Stoner και Lorenzo.

02_Melandri_Aprilia_MotoGP

Romano Albesiano, Aprilia Racing Director: “Με την υπογραφή του Marco Melandri,  το τελευταίο κομμάτι του παζλ μπήκε στη θέση του και πλέον είμαστε έτοιμοι για τη συμμετοχή μας στο Πρωτάθλημα MotoGP για την επόμενη αγωνιστική σεζόν. Οι τελευταίες ημέρες ήταν πολύ έντονες καθώς μέσα σε λίγες μόνο ώρες περάσαμε από την τελευταία φάση του πρωταθλήματος Superbike στο Losail στην έναρξη της νέας περιπέτειας του MotoGP. Είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την επίσημη συμμετοχή του Marco, ο οποίος συμπληρώνει με τον καλύτερο τρόπο την ομάδα μας, που είναι έτοιμη για αυτήν τη νέα πρόκληση: Με τον Melandri, διαθέτουμε πλέον ένα απόλυτα ιταλικό δίδυμο. Η διπλή νίκη στο πρωτάθλημα Superbike, μας δίνει όλη την αισιοδοξία και τον ενθουσιασμό που χρειαζόμαστε για αυτό το νέο ξεκίνημα στο MotoGP, στο οποίο συμμετέχουμε ένα χρόνο νωρίτερα από τα αρχικά μας πλάνα. Μετακινήσαμε το πρόγραμμά μας κατά ένα χρόνο, γιατί θέλουμε να έχουμε παρουσία στις πιο απαιτητικές πίστες και στο πιο ανταγωνιστικό Πρωτάθλημα του κόσμου, ώστε να αξιολογηθεί η δουλειά μας. Οι 54 Παγκόσμιοι Τίτλοι της Aprilia και οι εκατοντάδες νίκες μέσα στις πίστες όλου του κόσμου, αποδεικνύουν τις τεχνικές ικανότητες και τη νοοτροπία νικητή που αξίζουν να βρίσκονται στο προσκήνιο του πιο διάσημου Πρωταθλήματος.”

Marco Melandri: “Μου δόθηκε η ευκαιρία να αναπτύξω ένα εντελώς νέο project, κάτι που δεν έχω ξανακάνει στην καριέρα μου, αφού πάντα κληρονομούσα έτοιμες μοτοσυκλέτες. Αυτός είναι ο λόγος που μου κέντρισε περισσότερο το ενδιαφέρον, σε αυτήν τη νέα πρόκληση. Συνεργάζομαι με μία εταιρία και το αγωνιστικό της τμήμα, το οποίο με έχει επιλέξει για να γίνω μέρος στην ανάπτυξη ενός μεγάλου project. Η αγωνιστική ομάδα της Aprilia, έχει αποδείξει την ικανότητά της να σχεδιάζει σημαντικά και γρήγορα μοντέλα μοτοσυκλετών. Ο στόχος μας είναι ιδιαίτερα φιλόδοξος και εγώ προσωπικά είμαι έτοιμος να καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση: να αναπτύξουμε δηλαδή τη μοτοσυκλέτα των αγώνων του 2015 και την ίδια στιγμή να δουλεύουμε για τη δημιουργία ενός νέου πρωτοτύπου που θα αγωνιστεί στις πίστες το 2016. Πρόκειται για μία πολύ απαιτητική σεζόν με πολύ δουλειά από όλους, αλλά είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε αυτές τις νέες προκλήσεις.”

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events