19 April 2024
motoGP 2013

Ο Lorenzo Χάνει τελικά τον αγωνα στο Sachsenring

H Yamaha Racing Factory ανακοίνωσε ότι ο Jorge Lorenzo δεν θα πάρει μέρος στο υπόλοιπο του αγωνιστικού 3ημέρου στο Γερμανικο  Grand Prix του Sachsenring μετα από μια άσχημη πτώση στη 2η περίοδο ελεύθερων δοκιμών οπου και χτύπησε στον τραυματισμενο αριστερό ώμο, που πριν από 2 εβδομάδες είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για να αποκατασταθεί το κάταγμα στην αριστερή κλείδα. Το αποτέλεσμα της πτώσης ήταν να λυγίσει  η πλάκα τιτανίου που είχε τοποθετηθεί στο σπασμένο οστό και τώρα χρειάζεται νέα επέμβαση.

_FTC_Lorenzo_Crash_002

Την Παρασκευή το πρωί ξεκίνησε καλά για τον Ισπανό , που ήταν πρώτος στην πρώτη περίοδο των ελεύθερων  δοκιμαστικών. Η πτώση  του Lorenzo συνέβη ενώ ήταν  ταχύτερος στα απογευματινά δοκιμαστικά. Ο αναβάτης της Yamaha Factory Racing έχασε τον έλεγχο στη στροφή 10, με ένα HIGHSIDING με  αποτέλεσμα να πεταχτεί από την μηχανή και να πέσει με τον τραυματισμένο ώμο. Ο Ισπανός μεταφέρθηκε στο Clinica Mobile, όπου πραγματοποιήθηκαν  οι έλεγχοι και έδειξαν ότι οι οκτώ βίδες στον ώμο του ήταν στην θέση τους  αλλά ότι η πλάκα τιτανίου είχε λυγίσει από την πρόσκρουση.

Ο Lorenzo  δήλωσε , «Αποφάσισα να επιστρέψω στην Ισπανία και να ξεκινήσω θεραπεία μετά τη σημερινή πτώση.  Προτιμώ να μπω στο χειρουργείο και να φτιάξω την πλάκα που λύγισε κατά την πτώση μου. Θα προσπαθήσω να αναρρώσω και να επιστρέψω όσο το δυνατόν πιο γρήγορα»

Μένει να δούμε κατά πόσο θα είναι σε θέση να επιστρέψει για τον αγώνα Laguna Seca το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events