28 March 2024
motoGP 2012ΙΣΤΟΡΙΑ

Ο Casey Stoner τιμήθηκε στο Phillip Island

Την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου στην πίστα του Phillip Island τιμήθηκε ο δυο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Casey Stoner δίνοντας το όνομα του στην 3η στροφή της πίστας που όπως είπε και ο ίδιος ο Stoner ότι είναι η αγαπημένη του στροφή που από εδώ και πέρα θα ονομάζεται “Stoner Corner”

Η ονομασία έγινε από τον Andrew Fox, ενός εκ των ιδιοκτητών της πίστας, αναγνωρίζοντας έτσι την φοβερή πορεία του Αυστραλού αλλά και την  απόλυτη κυριαρχία του στο Phillip Island όπου από  το 2007 έχει κερδίσει και τους 5 αγώνες έως σήμερα, 4 νίκες με την Ducati και μια πέρυσι με την Honda!  «Casey, όπως και εσείς , πιστεύουμε ότι το Phillip Island έχει  μια πολύ ξεχωριστή θέση στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Σας συγχαίρουμε για ό, τι έχετε πετύχει εδώ και δηλώνουμε, ότι από σήμερα η 3η στροφή της πίστας θα ονομάζεται Corner Stoner προς τιμήν σας », είπε ο Fox.

Ο Stoner σχολίασε : « Η στροφή 3 είναι ίσως η ποιο αγαπημένη μου σε όλο τον κόσμο. Είμαι σχεδόν κάτω στην άσφαλτο με πέμπτη ταχύτητα και μια διαβολεμένη ταχύτητα που κάνει  το αίμα σου να κυλά γρήγορα στις φλέβες σου !   Είναι μεγάλη τιμή για μένα να υπάρχει μια στροφή με το όνομά μου στο Phillip Island,  είναι κάτι εντελώς ξεχωριστό. Είναι ένα μεγάλο προνόμιο.»

Στα 60 χρόνια που λειτουργεί η πίστα , υπάρχουν μόνο δύο αναβάτες που έχουν αναγνωριστεί με αυτόν τον τρόπο. Έτσι το όνομα του Stoner θα φιγουράρει πλέον δίπλα στα δύο από τα ποιο επιφανή ονόματα του μηχανοκίνητου αθλητισμού της Αυστραλίας , αλλά και από τους ποιο αγαπημένους σε όλο το κόσμο ,  τον  Wayne Gardner  που έχει δοθεί το όνομα του στην ευθεία εκκίνησης τερματισμού και του  Mick Doohan που έχει δοθεί το όνομα του στην 1η στροφή της πίστας. Στον Stoner δόθηκε απόλυτη ελευθερία από την οικογένεια Fox για να επιλέξει ποιο μέρος της πίστας θα έχει το όνομα του και χωρίς δισταγμό ο Stoner  επέλεξε την 3η στροφή!

Ο Andrew Fox  σε κάποια στιγμή είπε  «Θέλω να πω ότι εδώ Casey, στην τσέπη μου, έχω ένα άλλο τρόπαιο ίδιο με αυτό που σου δώσαμε με μια μικρή αλλαγή, έχει χαραγμένες 6 νίκες και όχι 5 που έχεις εδώ στην πίστα και πιστεύουμε πως ο Casey θα κάνει εξαιρετική  δουλειά Κυριακή, και θα πάρει την 6η του νίκη εδώ!»

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events