20 April 2024
motoGP 2012

Ο Casey Stoner στην κορυφή για την πρώτη μέρα στο Estoril

Ταχύτερος όλων στην απογευματινή περίοδο ήταν ο Casey Stoner με χρόνο (1’38 0.396).   “Κάναμε μερικούς γύρους το πρωί για να βεβαιωθούμε ότι όλα δούλευαν καλά όπως στην Jerez ,επίσης θέλαμε να δούμε πού είναι ακόμα τα υγρά σημεία στην πίστα. Στη συνέχεια το απόγευμα, υπήρξαν ακόμα περιοχές που δεν είχε στεγνώσει, αλλά καταφέραμε να πάρουμε κάποιο καλό χρόνο, η μοτοσικλέτα φαίνεται να λειτουργεί εντάξει και έχουμε μια αρκετά καλή ιδέα για το τι πρέπει να κάνουμε αύριο ”

Ο Αυστραλός δείχνει αρκετά δυνατός στο Estoril και ετοιμάζεται για ένα καλό τριήμερο.

Ο ομόσταυλος του Dani Pedrosa τερμάτισε στην τέταρτη θέση (1’38 0.797) μετά από άλλη μια σκληρή μάχη μεταξύ της Honda και Yamaha όπως έχουμε ήδη δει στους πρώτους δύο αγώνες της σεζόν.

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Ben Spies με την εργοστασιακή Yamaha. Η αυτοπεποίθηση είναι το σημαντικότερο αυτήν τη στιγμή για τον Ben Spies .

Ο Cal Crutchlow βρέθηκε στην 3η θέση, με τη δορυφορική Yamaha Tech3.

Ο Jorge Lorenzo, ο οποίος δεν έκανε κανέναν γύρο στις πρωινές δοκιμές, κατάφερε να βρεθεί στην 5η θέση. Ήταν σταθερός, γρήγορος και έδειξε πως είναι ανάμεσα στους υποψήφιους για pole position και νίκη. Στην 6η θέση ο Alvaro Bautista. Ήταν ανταγωνιστικός με τη δορυφορική San Carlo Honda Gresini.

Ο Nicky Hayden σημείωσε τον 7ο καλύτερο χρόνο, μόλις 6 δέκατα πίσω από τον Stoner και ένα δέκατο πίσω από τον Lorenzo. Ικανοποιημένος δείχνει και  ο Valentino Rossi, ο οποίο ήταν  ανταγωνιστικός. Φάνηκε από τον τρόπο που οδηγούσε και φάνηκε ότι έχει βρει κάτι στην GP12 και ήταν 9 δέκατα μακριά από τον Stoner. Ανάμεσα στα δύο εργοστασιακά Ducati μπήκε ο Hector Barbera, ενώ τη δεκάδα συμπλήρωσε ο Andrea Dovizioso.

Ταχύτερη CRT μοτοσικλέτα ήταν η ART του Randy De Puniet ο οποίος ήταν μόλις δύο δέκατα μακριά από τον Stefan Bradl.

Το Σάββατο θα γίνουν οι τρίτες ελεύθερες δοκιμές και οι κατατακτήριες.

Αναλυτικά αποτελέσματα FP2 MotoGP

 

 

Estoril Moto2 FP2

Ο Scott Redding κατάφερε να σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο (1.41.775) , τερματίζοντας μπροστά από το μεγάλο φαβορί της κατηγορίας, Marc Marquez ο οποίος ολοκλήρωσε  τις δεύτερες ελεύθερες στην 2η θέση, με χρόνο 1.41.978, μόλις 2/10 διαφοράς από τον πρώτο. Στην τρίτη θέση ο Luthi, Στην 4η θέση ο Toni Elias.Ο Pol Espargaro τερμάτισε στην 5η θέση, μόλις μισό δευτερόλεπτο από την κορυφή. Πίσω του είναι ο Bradley Smith. Στην 7η θέση ο Alex de Angelis, μπροστά από τους Dominique Aegerter και τον νεοφερμένο στην κατηγορία Johann Zarco. Την δεκάδα ολοκληρώνει ο Mika Kallio.

Αναλυτικά αποτελέσματα FP2 Moto2

 

Estoril Moto3 FP2

Ταχύτερος ήταν ο Miguel Oliveira με τη Suter Honda. Με έναν χρόνο στα 1.48.497, o ο Πορτογάλος εντός έδρας έδωσε την ευκαιρία στους συμπατριώτες του να πανηγυρίσουν την πολύ καλή εμφάνισή του και την πρώτη θέση της Moto3 στις δεύτερες ελεύθερες της ημέρας

Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Sandro Cortese με την εργοστασιακή KTM της Red Bull.  Στην 3η θέση βρέθηκε Luis Salom με την Kalex KTM, ενώ ο Maverick Vinales ακολούθησε στην 4η θέση και μάλιστα 8 δέκατα μακριά από τον Oliveira.

Στην 5η θέση της κατάταξης βρίσκουμε τον Masbou, ενώ ο εντυπωσιακός στην Jerez, Fenati, φιγουράρει στην 6η θέση. Τη δεκάδα συμπλήρωσαν επίσης οι Kent, Rossi, Martin και Sissis.

Αναλυτικά αποτελέσματα FP2 Moto3

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events