19 April 2024
motoGP 2013

Ο Ben Spies ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τους αγώνες!

Η Ducati και ο Ben Spies ανακοίνωσαν ότι ο Αμερικανός θα αποσυρθεί από τους αγώνες αφού ήρθαν σε συμφωνία για κοινή λύση του συμβολαίου για το 2014. Ο Spies είχε υπογράψει διετές συμβόλαιο για το 2013 και 2014.

spies2_slideshow_169

Ο αναβάτης της Pramac Racing έχει αγωνιστεί μόνο σε δύο αγώνες του MotoGP μέχρι στιγμής τη φετινή σεζόν σε ένα χρόνο που στιγματίστηκε από τους τραυματισμούς.

Έχοντας τραυματιστεί δεξί του ώμο τον περασμένο Οκτώβριο ενώ ανταγωνίζονται με την Racing Factory Yamaha στο Μαλαισιανό Grand Prix. Ο Spies μέχρι την έναρξη της φετινής σεζόν ακολούθησε ένα έντονο πρόγραμμα αποθεραπείας αλλά υπέστη ένα ακόμη πλήγμα, όταν έπεσε στα ελεύθερα δοκιμαστικά στην Ινδιανάπολη.

Ben Spies: «Είχα μεγάλες ελπίδες να αγωνιστώ για την Ducati, και η Ducati με υποστήριξε αφάνταστα αυτή τη χρονιά και έτσι είμαι τρομερά απογοητευμένος που δεν κατάφερα να εκπληρώσω τους προσωπικούς μου στόχους αλλά και τους στόχους της ομάδας. Θέλω να ευχαριστήσω όλους από τους διοργανωτές των αγώνων, τα εργοστάσια, τις ομάδες, και όλους τους οπαδούς μου για την βοήθεια και την υποστήριξη τους σε όλη την καριέρα μου. Ποτέ δεν ονειρεύτηκα ότι θα είχα την επιτυχία που είχα τα τελευταία 20 χρόνια αγώνων, αλλά έχει έρθει η ώρα να σταματήσω και το κάνω με μεγάλη θλίψη»

Mary Spies, μητέρα και manager του Ben Spies: «Όπου ο Ben έχει αγωνιστεί όλα αυτά τα χρόνια – από το AMA Superbike στο Παγκόσμιο Superbike στο MotoGP έχει αισθανθεί πάντα τη ζεστασιά και την εκτίμηση των διοργανωτών, των ομάδων και των οπαδών. Είμαστε τόσο ευγνώμονες για την υποστήριξή τους.»

Paolo Ciabatti, Διευθυντής ομάδας Ducati MotoGP: «Είχαμε υψηλές προσδοκίες, όταν ήρθε ο Ben Ducati στα MotoGP φέτος και πραγματικά ελπίζαμε ότι θα ανακάμψει πλήρως από τους τραυματισμούς και να συνέχιζε να αγωνίζεται για μας στο μέλλον. Όμως καταλαβαίνουμε τους λόγους της απόφασης του και τους σεβόμαστε. Είναι πραγματικά κρίμα για το άθλημα μας που ο Ben δεν θα αγωνίζεται πια, διότι κατά τη γνώμη μας είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους αναβάτες στον κόσμο. Θα μας λείψει και θέλω να του ευχηθώ ότι καλύτερο για τη μελλοντική ζωή του»

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events