23 April 2024
MOTOCROSS 2013ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΚΑΤΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Ο Συ.Φ.ι.Μο. ΠΡΕΒΕΖΑΣ δίνει ζωή ξανά στην πίστα motocross του κούκου !!!

Διαβάσαμε ένα ενδιαφέρον άρθρο στο prevezabest.blogspot.gr για το ξαναζωντάνεμα της πίστας του κούκου που ήταν εγκαταλειμμένη μετά από  τον αγώνα του πανελληνίου πρωταθλήματος του 2004.

preveza-09

Εδώ και ένα χρόνο όμως ,κάτι έχει άλλαξε, η  πίστα χάρις τα μέλη του συλλόγου Συ.Φι.Μο Πρέβεζας ,έχουν δώσει ξανά πνοή και ζωντάνια στους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Το PrevezaBest ,επισκέφθηκε την πίστα του Κούκου και αφού περιηγηθήκε κατά μήκος της πίστας και εβγάλε τις απαραίτητες φωτογραφίες  με του αθλητές MotoCross ,συνομιλήσε με τον Πρόεδρο του συλλόγου Γιώργο Τσιάπη, τον οποίο μαζί με άλλους συναθλητές του ,σήμερα όπως και κάθε σαββατοκύριακο και όχι μόνο προπονούνται στη πίστα του κούκου.

preveza-08

Ερ. Πότε ξεκίνησε η προσπάθεια ανακατασκευής της πίστας και ποιοι συμμετείχαν ;

Απ Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο περίπου, όταν ανασυστάθηκε και ο σύλλογος μας {Συ.Φι.Μο. Π.}, ο οποίος το Δ.Σ. του αποτελείται από πέντε άτομα ,τα οποία άτομα ήταν και τα πρώτα που έλαβαν μέρος σε αυτή την προσπάθεια{Γιώργος Λαχανάς,Φοίβος Κολιοπάνος,Τσιάπης Νίκος,Καλύβας Γιώργος ,Τσίαπης Γιώργος}.

preveza-03

Ερ. Σε ποια κατάσταση βρισκόταν η πίστα πριν να αναλάβετε δράση  ;

Απ Η πίστα ήταν αφημένη στη μοίρας της ,έπειτα τον τελευταίο αγώνα που έλαβε χώρα το 2004 του πανελληνίου πρωταθλήματος. Η πίστα του κούκου πάντοτε φιλοξενούσε μεγάλες διοργανώσεις ,όχι μόνο πανελληνίου αλλά και Μεσογειακού βεληνεκούς .Η κατάσταση στην οποία βρισκόταν ,ήταν άθλια ,αξίζει να σας αναφέρω ,ότι με δυσκολία μπήκαν μέσα στη πίστα οχήματα  για να καθαρίσουν.

preveza-02

 

Ερ. Ποιοι ήταν αυτοί που αρχικά απευθυνθήκατε για να σας βοηθήσουν;

Απ Σε πρώτη φάση απευθυνθήκαμε στον Τζίμι Πρέντζα από την Άρτα ,γνωστός στο πανελλήνιο για την ενασχόληση του με το άθλημα του MotoCross ,διότι είναι αυτός , ο οποίος μεταξύ άλλων έχει συνεισφέρει τα μέγιστα και ακόμα παραπάνω για την κατασκευή της πίστας του κούκου. Αφού μας συμβούλεψε για το τι ενέργειες πρέπει να γίνουν ,απευθυνθήκαμε στο δήμο , θέσαμε στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα για να μας παραχωρηθεί η πίστα ,όπως και το ενέκριναν.Αξίζει όμως να αναφέρουμε ότι το αίτημα το είχαμε καταθέσει από τον Σεπτέμβρη του 2012 και τελικά το ζήτημά ,εξετάστηκε ,έπειτα από εννέα μήνες.

preveza-05

Ερ. Από πλευράς τοπικών πολιτικών προσώπων ,ποιοι σας βοήθησαν ;

Απ Η δημοτική αρχή δεν μας έφερε καμία αντίρρηση.Σε αυτό το σημείο ,θα ήθελα προσωπικά να ευχαριστήσω μεταξύ άλλων τον δημοτικό υπάλληλο ,κ.Δημήτρη Ρούσσο για την αμέριστη συμπαράσταση και διεκπαιρέωση γραφειοκρατικών θεμάτων. Στο πρώτο βήμα ,το οποίο ήταν ο καθαρισμός της πίστας μας βοήθησε ο Αντιπεριφερειάρχης  κ. Σ.Ιωάννου ο οποίος έστειλε την μπουλντόζα, χωρίς δεύτερη σκέψη. Μεγάλη υποστήριξη είχαμε από τον Αντιδήμαρχο Ζαλόγγου κ.Μπαρτζώκα. Ενώ στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας αναμένουμε την υπόσχεση που μας δόθηκε από τον θεματικό αντιπεριφερειάρχη κ.Ανατολιωτάκη  για την  παρέμβαση ενός οχήματος για περαιτέρω διεργασίες μέσα στη πίστα. Ασφαλώς και οποιαδήποτε άλλη βοήθεια, είτε σε επίπεδο φορέων ,είτε σε επίπεδο συλλόγων ή οποιοσδήποτε άλλος θέλει να μας βοηθήσει ,είναι καλοδεχούμενος.

preveza-01

Ερ.  Από εδώ και πέρα , πως τα μέλη του Συ.Φι.Μο.Π  ,φαντάζονται την πίστα ; Ποιοι είναι οι στόχοι  ;

Απ Και μόνο που σήμερα, όπως και εσείς είδατε ,μπορούμε να προπονούμαστε ,ε, αυτό αποτελεί μεγάλη επιτυχία … Ενώ στις αρχές ήμασταν λίγοι…. τώρα, σήμερα , ολοένα και περισσότεροι ,επισκέπτονται την πίστα και γινόμαστε μια μεγάλη παρέα. Επιπλέον αξίζει να σας αναφέρω, ότι ,αρχίζει και γίνεται γνωστό ,σιγά- σιγά ,το γεγονός ότι η πίστα του κούκου τίθεται ξανά σε λειτουργία κατά κάποιον τρόπο και έτσι την επισκέπτονται και αθλητές από άλλες πόλεις πχ.Γιάννενα. Όνειρο μου ,είναι. Η λειτουργία της πίστας σε καθημερινή βάση ,να έρχονται οι αθλητές να προπονούνται και με τη βοήθεια του δήμου και της περιφέρειας να ξανά- διοργανώσουμε , ένα αγώνα πανελληνίου πρωταθλήματος.

preveza-07

πηγη:prevezabest.blogspot.gr

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events