19 April 2024
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΠαν.Πρ.Ταχ. 2013

Ο Λευτέρης Πίππος και η KTM κατακτούν για 2η συνεχόμενη χρονιά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Stock Sport!

Ο τελευταίος γύρος του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Sport Stock ολοκληρώθηκε την Κυριακή 17 Νοεμβρίου στο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο της Τρίπολης, βρίσκοντας για δεύτερη συνεχή χρονιά τον Λευτέρη Πίππο στη θέση του Πρωταθλητή!

 IMG_9582

Ο Λευτέρης Πίππος έκανε αγώνα στρατηγικής, αφού χρειαζόταν μόλις 4 βαθμούς ώστε να κερδίσει το Πρωτάθλημα. Απέφυγε να εμπλακεί σε ανούσιες μάχες και κατάκτησε την 6η θέση που του έδωσε τελικά 10 βαθμούς και την άνετη πρωτοπορία στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος 2013.

_MG_8165Λευτέρης Πίππος: «Είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερα να κερδίσω ένα ακόμη πρωτάθλημα, το οποίο για εμένα είναι σημαντικότερο από το περσινό, διότι το περσινό ήρθε με τρόπο που αμφισβητήθηκε. Ήθελα όσο τίποτε άλλο αυτό το πρωτάθλημα τόσο για μένα όσο και για την ΚΤΜ. Φέτος, στην αρχή της σαιζόν, δεν ξέραμε εάν θα ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα, αλλά με την υποστήριξη που βρήκαμε ξεκινήσαμε έναν μεγάλο αγώνα, για να καταφέρουμε να συμμετάσχουμε τελικά. Οφείλω ένα ευχαριστώ στο εργοστάσιο της KTM και στους ανθρώπους που την εκπροσωπούν στην Ελλάδα. Επίσης τους ανθρώπους που αποτελούν το Orange Family Team που βοήθησαν να αγοραστεί το ΚΤΜ RC8 R με το οποίο αγωνιστήκαμε. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τους χορηγούς μας και τους ανθρώπους που πίστεψαν σε μένα και να πω άλλο ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Βασίλη Γούλα, τον μηχανικό μου, που ετοιμάζει πάντα άψογα τη μοτοσυκλέτα ώστε να έρθουν τα αποτελέσματα και φυσικά στην οικογένειά μου και στους φίλους μου που πάντα με στηρίζουν. Σημαντική ήταν η βοήθεια που είχα από τον προπονητή μου Γιάννη Μπούστα, την Ειρήνη Μπούστα, τον Κώστα Δάλα και τον Μάνο Πετρόπουλο. Κατά τη γνώμη μου κάναμε μια πολύ καλή χρονιά, σταθήκαμε αντάξιοι απέναντι στον ανταγωνισμό, καταφέραμε να πάρουμε καλά αποτελέσματα και αυτό έφερε τον τίτλο

Βασίλης Γούλας, μηχανικός, Manager ομάδας: «Στον τελευταίο αγώνα είχαμε συγκεκριμένη στρατηγική με στόχο να κερδίσουμε το Πρωτάθλημα. Θέλαμε να είμαστε χαλαροί στην εκκίνηση ώστε να μην ρισκάρουμε κάποια επαφή με άλλους αναβάτες η οποία θα αύξανε το ρίσκο μας. Στην εκκίνηση ο Λευτέρης έστριψε στην 4η θέση, όμως στη συνέχεια, έγιναν κάποιες προσπεράσεις και τελικά τερμάτισε στην 6η θέση με ασφάλεια.
Κάναμε αυτό που έπρεπε να κάνουμε. Δεν θέλαμε να εμπλακούμε σε μάχες και να ρισκάρουμε τον τίτλο. Το KTM RC8 R ήταν το καλύτερο όπλο μας για το Πρωτάθλημα. Ολοκλήρωσε  όλη τη χρονιά κανένα πρόβλημα. Μόνο αναλώσιμα χρησιμοποιήσαμε

IMG_9828

Στάθης Κοσμίδης (KTM SEE Motorsport Manager): «Θέλω να δώσω τα συγχαρητήριά μου στον Λευτέρη και σε όλη την ομάδα και τους ανθρώπους που στήριξαν τη φετινή προσπάθεια.

Είχαμε μια καταπληκτική χρονιά με εξαιρετικά αποτελέσματα και επισφράγισμα την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου τίτλου στα Stock Sport. Το μυστικό της επιτυχίας: Ο Λευτέρης όλη της χρονιά δούλεψε πολύ και ασταμάτητα (η συμβολή του Γιάννη Μπούστα στο οδηγικό κομμάτι είναι ανεκτίμητη) και τελικά τα κατάφερε. Η ομάδα λειτούργησε επαγγελματικά και μέσα σε οικογενειακό κλίμα, παρά το περιορισμένο budget που είχαμε στη διάθεσή μας. Η μοτοσυκλέτα μας ήταν πραγματικά τέλεια, χωρίς να εμφανίσει το παραμικρό πρόβλημα. Ολοκλήρωσε τη σαιζόν χωρίς ποτέ να χρειαστεί να ανοίξουμε τον κινητήρα. Πρόκειται για μια εντελώς νορμάλ KTM RC8 R με ελάχιστες επεμβάσεις και η πραγματικότητα είναι ότι κατάφερε να κερδίσει κατά πολύ ακριβότερες και βελτιωμένες μοτοσυκλέτες!

IMG_0185

Στα 25 χρόνια που η ΚΤΜ βρίσκεται ανελλιπώς στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα και στα 18 χρόνια που εγώ είμαι υπεύθυνος του Αγωνιστικού Τμήματος, έχοντας κερδίσει δεκάδες τίτλους και αναρίθμητα βάθρα σε enduro και motocross, νιώθω ότι αυτό το Πρωτάθλημα, το 2ο στη σειρά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας, ήταν το πιο γλυκό, διότι επιβεβαιώσαμε τη σαφή πρωτοπορία της KTM και στην Ταχύτητα!

IMG_0257

Εύχομαι καλή ξεκούραση σε όλους και ειδικά στον Λευτέρη θέλω να τονίσω ότι πάντα θα είναι μέλος της μεγάλης Πορτοκαλί οικογένειας

Ο Λευτέρης Πίππος και ο μηχανικός του Βασίλης Γούλας, βάσισαν την νικηφόρα προσπάθειά τους σε μια η KTM RC8 R η οποία έχει δεχθεί ελάχιστες μετατροπές. Η ουσιαστικότερη αλλαγή επάνω στη μοτοσυκλέτα ήταν η τοποθέτηση του Club Race Kit της KTM, το οποίο ουσιαστικά αποτελείται από φλάντζες αύξησης της συμπίεσης και νέο προγραμματισμό στον εγκέφαλο της μοτοσυκλέτας και στοχεύει σε ερασιτεχνικούς αγώνες (Club Racing). Οι βελτιώσεις έφεραν αύξηση της ισχύος της μοτοσυκλέτας που έδωσε την ευκαιρία για καλύτερους χρόνους. Παράλληλα είχε τοποθετηθεί και παράλληλος εγκέφαλος Bazzaz ώστε να γίνει ακόμη καλύτερη η διαχείριση της ισχύος του κινητήρα. Το αμορτισέρ που χρησιμοποιείται είναι Ohlins,  το πιρούνι έχει νέα ελατήρια, ενώ υπάρχει αγωνιστική εξάτμιση και shifter. Το αμορτισέρ τιμονιού είναι της Matris.

IMG_0142

Orange Family Team Members:
Albrecht Christian, Alpha Timber Sa, Amanatiadis KTM,  Apostolis Moto, All Road Training, Bikers & Bikes,  Elio Orange Service Point, Fanmoto, Hellinmoto SA, Hellinservice KTM Dais, Hellinservice KTM Karimalis, KTM Sarellas, Moto Ixodes, Moto Action, Moto Ride Michos, Moto Plaketas, Makina SA, MotoXtreme Kavaloudis, Mimikos Moto Shop, N.R.G Katigiannis, Paddock 512, KTM, Racing Center 500, Six Days Tsoleridis, Siokis Moto.

IMG_9705

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events