29 March 2024
VIDEOSΔιεθνή ΕπικαιρότηταΙΣΤΟΡΙΑΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ο θρυλικός Geoff Duke γινετε 90 χρονων! Video – Φωτογραφίες

Σήμερα, 29 του Μάρτη 2013, ο Geoff Duke γιορτάζει τα 90α γενέθλιά του. Ο θρυλικός Βρετανός αναβάτης, ο οποίος πρωταγωνιστούσε στις αρχές της δεκαετίας του ’50 με έξι παγκόσμιους τίτλους μεταξύ 350 και 500 cc (συμπεριλαμβανομένου του «διπλού» το 1951 με το Norton και τρεις τίτλους στη μεγάλη κατηγορία με Gilera) και ήταν ένας από τους ποιο «γνήσιους» χαρακτήρες στην ιστορία των αγώνων μοτοσικλέτας, θα γιορτάσει με την οικογένειά του στο σπίτι του στο Isle of Man, όπου έκανε το ντεμπούτο του το 1948 στο Tourist Trophy.

Geoff Duke

Στην καριέρα του είχε συγκεντρώσει έξι νίκες στο ΤΤ (συμπεριλαμβανομένων 3 Senior TT), μέρος του οποίου φέρει σήμερα το όνομά του. Στο MotoGP ο Duke έχει κερδίσει 33 από τις 89 κούρσες που ξεκίνησε, τελειώνοντας την καριέρα του το 1959 μετά από ένα σύντομο διάστημα σε αγώνες αυτοκινήτων. Τεράστιος είναι ο αριθμός των οπαδών του οι οποίοι δεν τον ξέχασαν ποτέ αποστέλλοντας του αναρίθμητες ευχετήριες κάρτες για την περίσταση έτσι  ο Duke έγραψε γι’αυτους το ακόλουθο μήνυμα:

Σήμερα είμαι ευτυχισμένος γιατί γιορτάζω να  90ά γενέθλια μου, θα ήθελα απλώς να σας ευχαριστήσω όλους για τα μηνύματα, τις κάρτες και τα δώρα σας. Είναι πάντα μια ευχαρίστηση να λαμβάνεις μια επιστολή από έναν οπαδό σου και υπέροχο να γνωρίζω ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί από εσάς εκεί έξω που θυμούνται στοργικά τους αγώνες μου. Δυστυχώς, δεν είμαι πλέον σε θέση να απαντήσω σε όλα τα μηνύματα σας και στα αιτήματα για αυτόγραφα, αλλά ήθελα να σας πω πόσο πολύ σημαντικά είναι τα γράμματα σας για μένα. Εξακολουθώ να είμαι ένθερμος οπαδός του αθλητισμού μας, και πάντα απολαμβάνω τις στιγμές που γνωρίζω κάποιους από σας σε διάφορες συναντήσεις μας και αναπολούμε τις παλιές ημέρες σε εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο. Παρά το γεγονός ότι δεν μπορώ να το κάνω σε όσες συναντήσεις γίνονται, ανυπομονώ να τη σεζόν 2013, ειδικά το Isle of Man TT, το οποίο, όπως πολλοί από εσάς γνωρίζετε, λαμβάνει χώρα πολύ κοντά στο σπίτι μου . Σήμερα που έχω τα 90ά γενέθλια μου και τα γιορτάζω με την οικογένεια μου και θυμόμαστε τις καλές στιγμές της καριέρας μου, τους υπενθυμίζω πόσο μεγάλο ρόλο παίξατε εσείς  όλα αυτά τα χρόνια. Σας ευχαριστώ όλους. ”

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events