26 April 2024
ENDURANCE WORLD CHAMPIONSHIPVIDEOSΠαν.Πρ.Ταχ. 2013

Ντοκιμαντέρ του BBC με πρωταγωνιστή τον δικό μας Έλληνα αναβάτη Γιώργο Τσίτο!

Άφησε το Μugello, την Сatalunia και την Aragon για την ηλιόλουστη Ελλάδα  αλλά και τις λακκούβες της Τρίπολης και των Μεγάρων.

tsitos-lemansΟ λόγος για τον  Γιώργο Τσίτο έναν από τους αναβάτες που συμμετέχουν φέτος για πρώτη φόρα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας Μοτοσυκλέτας . Στην πρώτη του επαφή  στην Τρίπολη σε μία πίστα που ούτε καν είχε φανταστεί ότι υπάρχει έφερε μια 8η θέση στην πολύ απαιτητική κατηγορία Superstock. Στον 2ο αγώνα στα Μέγαρα κατάφερε να ανεβεί στο τρίτο σκαλί του βάθρου στο πρώτο σκέλος και μια 6η θέση στο 2ο σκέλος με προβλήματα στον συμπλέκτη της BMW του.

Ο Γιώργος Τσίτος είναι ένας Έλληνας του εξωτερικού που ασχολείται παθιασμένα  με τους αγώνες Μοτοσυκλέτας τα τελευταία χρόνια. Πέρυσι συμμετείχε  για  τέταρτη φορά με την ομάδα Alpes Endurance team στον θρυλικό  24Ωρο Le Mans, αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος Endurance και μάλιστα με ιδιαίτερες απαιτήσεις. Εκεί βρέθηκε το συνεργείο του τηλεοπτικού σταθμού BBC όπου αποτύπωσε σε ένα καταπληκτικό ντοκιμαντέρ 25 λεπτών, την προσπάθεια, την αγωνία και την ένταση του αγώνα με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Τσίτο τον μεγαλύτερο σε ηλικία συμμετέχοντα και έναν από τους ταχύτερους ιδιώτες στην κατηγορία Superstock.

Σε επαφή με το Παν. Πρωτ. Ταχ. τον έφεραν οι προσωπικοί του φίλοι Σωτήρης Ζαφειρόπουλος και Δημήτρης Χελιώτης που έχει αναλάβει τον ρόλο του μηχανικού του. Ο Γιώργος Τσίτος τρέχει στο Π.Π.Τ. με την υποστήριξη της EXTREME TRACKDAYS  και του  συνεργείου WORKSBIKE που προετοιμάζει και την μοτοσυκλέτα Enduro στα πλαίσια της συμμετοχής του στο αντίστοιχο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Όποιος έχει δει και  γνωρίσει τον Γιώργο  από κοντά αμέσως καταλαβαίνει ότι έχει να κάνει με καλλιεργημένο  άνθρωπο που διαθέτει μια φυσική ταχύτητα  αλλά και φυσική ευγένεια.

Απολαύστε το 25λεπτο Ντοκιμαντέρ ενός Έλληνα που τιμά την Ελλάδα στο εξωτερικό.

 BBC : George Tsitos in 24 Hours of Le Mans 2012

.

tsitos-ppt2
Ο Γιώργος Τσίτος στα Μέγαρα σε αγώνα του Π.Π.Τ.

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events