19 April 2024
PiaggioΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Νέο Ape Calessino 200. Mια νεανική νέα έκδοση του τρίκυκλου απο την Piaggio!

Με μια καινούργια εμφάνιση αλλά κλασσικό όσο ποτέ, με ένα καινούργιο κινητήρα και ένα ανανεωμένο πιο ανάλαφρο στυλ, το ApeCalessino 200 είναι μια εντελώς καινούργια και πιο νεανική έκδοση του πιο αγαπητού τρίκυκλου οχήματος μεταφοράς επιβατών στον κόσμο.

2013-Tricycle-Piaggio-Ape-Calessino-200-7

Σχεδιασμένο σαν την εξέλιξη του Ape, του μικρού εμπορικού οχήματος λανσαρισμένου το 1948, το οποίο έβαλε πάλι σε κίνηση τις μεταφορές και τις μικρές επιχειρήσεις στην Ιταλία μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, το ApeCalessino, γρήγορα έγινε, δικαιωματικά, ένα σύμβολο του ιταλικού στυλ και του αυθορμητισμού.

Με στόχο τις μικρές επιχειρήσεις και ιδανικό για τη μεταφορά αγαθών ακόμα και στους περιορισμένους χώρους των πιο στενών δρόμων, και έχοντας πουλήσει περισσότερα από δυο εκατομμύρια μονάδες από τη δημιουργία του, το Ape θεωρείται ανέκαθεν μια ποιοτική εναλλακτική λύση μεταφοράς ατόμων η οποία μπορεί να προσαρμοσθεί στο προσωπικό γούστο του χρήστη. Με τον τρόπο αυτό, κατά τη διάρκεια των χρόνων της Ιταλικής οικονομικής ανάπτυξης, το ApeCalessino (που παρουσιάσθηκε το 1949), έφερε την επανάσταση στις μεταφορές προσώπων, έγινε κομμάτι του τοπίου σε μερικά από ωραιότερα μέρη της χώρας: στις ιστορικές πόλεις και στη Μεσογειακή ακτογραμμή.

2013-Tricycle-Piaggio-Ape-Calessino-200-13

Στη δεκαετία του 1950, η διαχρονική γοητεία του ApeCalessino έγινε πιο ισχυρή με την εμφάνιση στη ταινία «LaDolceVita» και συνδέθηκε όχι μόνο με τους αμερικάνους αστέρες του κινηματογράφου που περνούσαν τις διακοπές του στην BelPaese και στις μεσογειακές παραλίες, αλλά και με την προσπάθεια τους να ξεφύγουν από τους paparazzi, που συχνά τους φωτογράφιζαν πάνω στο ApeCalessinο με το οποίο έκαναν τις βόλτες τους στο θέρετρο. Το ApeCalessinoέγινε ένα αναπόσπαστο μέρος της υψηλής κοινωνίας σε θρυλικά μέρη όπως το FortedeiMarmi, οι Κάννες, το Κάπρι και τα Ελληνικά Νησιά. Γιορτάζοντας τη χρήση σαν όχημα μεταφοράς επιβατών και τον μοναδικό συνδυασμό του στυλ με πρακτικότητα, το ApeCalessinο ξαναγεννήθηκε το 2000 ενώ μια ηλεκτροκίνητη έκδοση παρουσιάσθηκε το 2010.

2013-Tricycle-Piaggio-Ape-Calessino-200-12

Ο θρύλος απέκτησε μια καινούργια ζωή παραμένοντας όμως πιστός στη βασική του αποστολή σαν το τέλειο όχημα για τους ανοικτούς ορίζοντες και στο φρέσκο αντικομφορμιστικό στυλ που πάντα το χαρακτήριζε. Παρουσιάζοντας το ApeCalessinο 200, τον πιο πρόσφατο, υπέροχο, διάδοχο στη μοναδική σε παγκόσμιο επίπεδο παράδοση και μια μοντέρνα νεανική και ευπροσάρμοστη επαναφορά του ιστορικού σχεδίου της δεκαετίας του 1960, το οποίο ενσωματώνει τέλεια τη λιακάδα και τη χαρά της ζωής τυπικά στοιχεία του Μεσογειακού τρόπου ζωής. Το καινούργιο ApeCalessinο 200 είναι σχεδιασμένο να μεταφέρει άνετα δυο επιβάτες και τον οδηγό. Είναι ένα εντελώς πρωτότυπο όχημα, που ξεχωρίζει από το πλήθος με την πρωτότυπη προσωπικότητα του και τον ξεχωριστό σχεδιασμό, το οποίο δίνει μια νέα πνοή στις αστικές μετακινήσεις προσφέροντας ένα συνδυασμό μοντέρνας εμφάνισης και τεχνικών χαρακτηριστικών.

2013-Tricycle-Piaggio-Ape-Calessino-200-9

Το ApeCalessinο 200 τιμά την ιστορία ενός μοναδικού οχήματος και προσφέρει μια μοναδική πρόταση κινητικότητας υψηλής αισθητικής σε περιοχές ιδιαίτερης ομορφιάς. Συμβολίζει μια στάση ζωής ενσωματώνοντας ένα κομψό εκλεκτικό μινιμαλισμό που ξεφεύγει από τους σημερινούς φρενήρεις ρυθμούς για να ανακαλύψει ξανά τις αξίες της ομορφιάς του τοπίου, των ανθρώπων και της φιλίας.

2013-Tricycle-Piaggio-Ape-Calessino-200-11

Η αναδιπλούμενη οροφή είναι μια πρόσκληση για την απόλαυση του καθαρού αέρα και του τοπίου ακόμα και κατά τη διάρκεια των συντομότερων διαδρομών, ενώ ο ισχυρός τετράχρονος μονοκύλινδρος κινητήρας του επιτρέπει να κινείται με οικονομία και άνεση ακόμα και στους πιο στενούς δρόμους. Με τις καινούργιες, συμπαγέστερες διαστάσεις, είναι ευκίνητο και ευέλικτο, έτοιμο να αντιμετωπίσει κάθε πιθανή κατάσταση.

Συμπληρώνοντας την παραδοσιακή αντοχή και ευελιξία του Ape με την ελάχιστη ακτίνα στροφής, χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων και έναν ακούραστο τετράχρονο κινητήρα 200 κ.ε., αποτελεί ένα διαχρονικό σχέδιο με ευχάριστες ρετρό λεπτομέρειες που το κάνουν ένα μοναδικό όχημα εξαιρετικά ευχάριστο για τον ιδιοκτήτη και τον οδηγό.

172472_piaggio_ape_calessino_200

Το ApeCalessinο 200 είναι μια ευφυής, ευέλικτη και ελαφριά νέα έκδοση του οχήματος μεταφορών επιβατών Ape, και το καινούργιο πιο συμπαγές του σχήμα το καθιστά ιδανική λύση για τη μεταφορά προσώπων σε κέντρα ιστορικών πόλεων και τουριστικών αξιοθέατων και για υπηρεσίες μεταφοράς επισκεπτών σε κέντρα διακοπών και ψυχαγωγίας. Με τον εντυπωσιακά «ζωηρό» χαρακτήρα της, η ελαφρύτερη έκδοση του ApeCalessinο είναι το ιδανικό μέσο για brandpromotion, διαφημιστικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις, ενώ έχει εξαιρετικές προοπτικές και σαν όχημα για δράσεις επικοινωνίας. Παραδοσιακά θα είναι περιζήτητο από συλλέκτες και καθέναν που απολαμβάνει τις δραστηριότητες στην ύπαιθρο.

2013-Tricycle-Piaggio-Ape-Calessino-200-1

Ο σχεδιασμός του ApeCalessinο 200 έχει αναμορφωθεί ριζικά, είναι μοντέρνος και σύγχρονος αλλά παραμένει πιστός στις μακρές παραδόσεις, ενσωματώνοντας τα στοιχεία αυτά που έκαναν τα αρχικά Ape τόσο αγαπητά σε όλο τον κόσμο. Οι ήπιες παραδοσιακές γραμμές του νέου ApeCalessinο 200 «μαρτυρούν» πολλές αναφορές στο αρχικό σχέδιο με την κομψή του μορφή: το στρογγυλεμένο κάλυμμα του μπροστινού τροχού, οι μεταλλικές μπάρες της οροφής η προσεγμένη τάπα του δοχείου καυσίμου, τα πίσω φωτιστικά που αποτελούν τρία διακριτά στρογγυλά στοιχεία.

Νέο στο πνεύμα και μοντέρνο στο στυλ το ApeCalessinο 200 εισάγει κομψές νέες επιλογές για το χρώμα και το φινίρισμα. Τρία χρώματα είναι διαθέσιμα για το αμάξωμα: Western Red, Arctic White και Charming Blue.

2013-Tricycle-Piaggio-Ape-Calessino-200-8

Οι τέσσερις πόρτες και η εύκολα ανοιγόμενη οροφή από μαλακό υλικό είναι κατασκευασμένες από αδιάβροχο πλενόμενο ύφασμα σε κομψό μπεζ και στήνονται σε ένα πλαίσιο από χρωμιομένους ατσάλινους σωλήνες. Οι άνετες θέσεις, στο ίδιο χρώμα με το ύφασμα της οροφής και των θυρών, είναι εφοδιασμένες με ζώνες μέσης για τον οδηγό και τους δυο επιβάτες σ’ ένα περιβάλλον που παραπέμπει ευθέως σε μια ανέμελη χαλαρή ατμόσφαιρα ευχάριστων διακοπών. Παράλληλα διασφαλίζεται η άνεση των επιβαινόντων με θήκες από μουσαμά στις πόρτες για τη μεταφορά μικροαντικειμένων και τον αποθηκευτικό χώρο μεγάλης χωρητικότητας κάτω από τη θέση του οδηγού.

2013-Tricycle-Piaggio-Ape-Calessino-200-100

Η πιο πρόσφατη προσθήκη στην οικογένεια Ape κινείται με τον νέο τετράχρονο βενζινοκινητήρα της Piaggio 200 κ.ε. που παράγει 7,5 kW ενώ διαθέτει ένα κλασικό κιβώτιο τεσσάρων ταχυτήτων (+όπισθεν). Το όχημα οδηγείται με δίπλωμα αυτοκινήτου (Β’ κατηγορίας), εφ’ όσον αυτό έχει εκδοθεί πριν τις 19 Ιανουαρίου 2013, και με δίπλωμα μοτοσυκλέτας (κατηγορίας Α) από τους οδηγούς που απέκτησαν το δίπλωμα μετά από αυτή την ημερομηνία. Η νέα σειρά Ape δημιουργήθηκε με στόχο την Ευρωπαϊκή αγορά και μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός μεγαλύτερου κοινού προσφέροντας κομψές λύσεις στο ζήτημα των μεταφορών.

2013-Tricycle-Piaggio-Ape-Calessino-200-6

Το ApeCalessinο 200 διατίθεται για πώληση στις Ευρωπαϊκές αγορές μέσω του δικτύου Επαγγελματικών Οχημάτων του ομίλου Piaggio.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

 

ΚΚινητήρας

197 cc, τετράχρονος, βενζίνης

ΜΜεγίστη Ισχύς

7,5 kW @ 3750 σ.α.λ.

ΣΣύστημα ψύξης

Αερόψυκτος

ΚΚιβώτιο

4+1

ΦΦρένα

Διπλό κύκλωμα με εμπρός πίσω ταμπούρα, χειριζόμενα από πεντάλ

ΑΑνάρτηση εμπρός

μονόμπρατσο υδραυλικό αμορτισέρ με ελικοειδές ελατήριο

ΑΑνάρτηση πίσω

Ανεξάρτητα ψαλίδια με λαστιχένια ελατήρια και αμορτισέρ

ΕΕλαστικά

4.00* – R8 * C 70N 6PR

ΜΜήκος

2700μμ

ΠΠλάτος

1335μμ

ΎΥψος

1780μμ

ΜΜεταξόνιο

1920μμ

ΑΑκτίνα στροφής

3000μμ

ΜΜετατρόχιο (πίσω)

1140μμ

ΑΑπόβαρο (στεγνό)

350χλγ

ΜΜεικτό βάρος

610χλγ

ΔΔεξαμενή καυσίμου

10,5 λ

ΜΜέγιστη ταχύτητα

55 χλμ/ω

ΕΕκπομπές ρύπων

Tρίκυκλο L5e Euro2

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events