26 April 2024
ΝΕΑ ΜΟΝΤΕΛΑ

Νέα ZPsport 449 μετά απο 40 χρόνια !

Η ZPsport 449 συνδυάζει την κλασική εμφάνιση και τις αξίες της σύγχρονης τεχνολογίας. Η χειροποίητη μοτοσυκλέτα θα αρχίσει να παράγεται τον Οκτώβριο ως μια μικρή σειρά συλλεκτικών μοντέλων και ξεκινά από μια (τσουχτερή) βασική τιμή των 18.850 Ευρώ + ΦΠΑ. Ο κάθε πελάτης θα μπορεί να κάνει διαφορετικές επιλογές , η ZPmoto δέχεται ήδη παραγγελίες

Πριν από 90 χρόνια η πρώτη μοτοσικλέτα κατασκευάστηκε στο Zschopau στο εργοστάσιο της DKW. Το Zschopau είναι μια μικρή γερμανική πόλη με μεγάλη ιστορία στις μοτοσυκλέτες. Ήταν η έδρα της DKW και της ΜΖ, εταιρείες που είχαν ιδιαίτερη λάμψη στο παρελθόν. Έτσι οι λάτρεις που θα προ-παραγγείλουν το ZPsport 449 θα παραλάβουν μια  χειροποίητη μοτοσικλέτα με ειδική σήμανση στο πλαίσιο για την επέτειο των 90 ετών του Zschopau σαν κέντρο κατασκευής μοτοσυκλετών.. Από το 2013 και μετά θα υπάρχει παράγωγη μόνο από 50 μοτοσυκλέτες κάθε χρόνο.

Η ZPsport 449  έχει ένα σύγχρονο κινητήρα, υδρόψυκτος μονοκύλινδρος της Gas Gas με τροφοδοσία από ψεκασμό, κιβώτιο έξι ταχυτήτων και υδραυλικό συμπλέκτη.

Ο κινητήρας καλύπτει τις Euro 3 και αποδίδει 45 ίππους στις 6.200 στροφές και μέγιστη ροπή 5,3 χιλιογραμμόμετρα στις 5.500 στροφές.

Το πλαίσιο είναι παλιάς σχεδίασης από ατσάλινους σωλήνες, με αφαιρούμενο υποπλαίσιο και δυο αμορτισέρ της Ohlins στον πίσω τροχό. Το πιρούνι είναι συμβατικό και έχει φτιαχτεί σε συνεργασία με την Mupo.

Κορυφαίας ποιότητας είναι τα φρένα και οι ζάντες, τα φρένα από την Brembo και οι ζάντες από την Excel στις κανονικές διαστάσεις για enduro, 21 ίντσες μπροστά και 18 πίσω.

Γεμάτη ζυγίζει 130 κιλά, άδεια 118, το αλουμινένιο ρεζερβουάρ χωράει 12 λίτρα, η σέλα βρίσκεται σε ύψος 860 χιλιοστών και η απόσταση από το έδαφος είναι 270 χιλιοστά.

Όπως γράφει και η εταιρία στο site της η  ZPsport 449 είναι η τέλεια επιλογή για συναρπαστικές εκδρομές στην εξοχή ή σύντομες βόλτες το βράδυ ή τα σαββατοκύριακα.

Η άποψη μας , είναι μια πολύ όμορφη χειροποίητη μοτοσυκλέτα με υψηλή ποιότητα κατασκευής αλλά πανάκριβη.

Ερευνα : Γ.Φ.

 

 

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events