19 April 2024
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥΠαν.Πρ.Ταχ. 2013

Με πρόβλημα στο φρενάρισμα 5ος ο Παπασταύρου. 4ος Αγώνας Π.Π.Τ. 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Τρίπολη 20/10/2013 – Ο οδηγός της KOSMOCAR-EKO DUCATI TEAM, ο 18χρονος Γιώργος Παπασταύρου έκανε μια καλή εμφάνιση πάνω στην Ducati Panigale 1199SSTK, στον 4ο Αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας, που έγινε στην πίστα της Τρίπολης.

64-PAPASTAVROU-DUCATI-01

Ο Παπασταύρου είχε εντυπωσιάσει στις Κατατακτήριες Δοκιμές και ξεκινούσε τον Αγώνα από τη 2η θέση. Με καλή εκκίνηση στον πρώτο από τους 28 γύρους του Αγώνα στην κορυφαία κατηγορία του Πρωταθλήματος, την Superstock, διατήρησε τη 2η θέση, πίσω από τον Βασίλη Ευθυμίου που κράτησε την πρωτοπορία για μερικούς γύρους. Λίγο αργότερα ο αποφασισμένος Άρης Γκιζίνος πέρασε πρώτος και με μια καλή κίνηση ο Παπασταύρου πέρασε τον Ευθυμίου κρατώντας τη 2η θέση μέχρι και τον 21ο γύρο. Σε αυτή τη φάση του Αγώνα ο οδηγός της 1199 αντιμετώπισε ένα πρόβλημα στο ρυθμιστή του φρένου της μοτοσυκλέτας και αναγκάστηκε να μειώσει για λίγο το ρυθμό του, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ο Λευτέρης Πίππος για να περάσει στη 2η θέση. Δύο γύρους πριν το τέλος το πρόβλημα με το φρενάρισμα έγινε πιο έντονο και έτσι ο μικρότερος οδηγός της μεγάλης κατηγορίας έχασε ακόμη δύο θέσεις τερματίζοντας τελικά 5ος.

64-PAPASTAVROU-DUCATI-03

Γιώργος Παπασταύρου 5ος, ταχύτερος γύρος 58.100

“Ξεκίνησα πολύ καλά και έμεινα στη 2η θέση, αλλά δεν κατάφερα να ακολουθήσω το ρυθμό του Γκιζίνου, όταν πέρασε πρώτος. Έφτιαξα μια μικρή διαφορά από τους υπόλοιπους που ακολουθούσαν και μπορούσα χωρίς πρόβλημα να την κρατάω, μέχρι που το καλώδιο που ρυθμίζει το επίπεδο της μανέτας του φρένου, άρχισε να μην ανταποκρίνεται στην κίνηση που έκανα. Προσπάθησα και προς την άλλη φορά, αλλά δεν έγινε τίποτε και η μανέτα έφθανε να τερματίζει πάνω στο γκάζι. Στις γρήγορες στροφές έπρεπε να μειώνω την ταχύτητά μου νωρίτερα και αυτό εκμεταλλεύτηκαν οι οδηγοί που ακολουθούσαν και με πέρασαν. Ο στόχος μου ήταν να φέρω τη μοτοσυκλέτα στο τερματισμό, χωρίς περιττό ρίσκο. Είναι κρίμα γιατί αισθανόμουν άνετα και καλά πάνω στην Ducati μου, που ως προς τον κινητήρα δούλευε άψογα”.

64-PAPASTAVROU-DUCATI-02

Γιάννης Μυτιληνάκης Team Manager

“Ξεκινήσαμε το διήμερο του Αγώνα με πολύ καλό ρυθμό και η 2η θέση στις Κατατακτήριες επιβεβαίωσε την καλή δουλειά που έκανε τον τελευταίο καιρό στην προετοιμασία του ο οδηγός μας, ειδικά μετά το ατύχημα που είχε στον προηγούμενο Αγώνα. Ο Γκιζίνος σήμερα ήταν άπιαστος, αλλά η 2η θέση ήταν μέσα στις δυνατότητές μας. Θα βρούμε τι δημιούργησε το πρόβλημα στο σύστημα των φρένων και είμαι σίγουρος ότι θα είμαστε έτοιμοι για την τελευταία αναμέτρηση της φετινής χρονιάς στα Μέγαρα”.

Η ομάδα KOSMOCAR-EKO DUCATI TEAM ήδη προετοιμάζεται για τον τελευταίο Αγώνα του Πρωταθλήματος, που θα γίνει στις 17 Νοεμβρίου στην πίστα των Μεγάρων.

 

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events