19 April 2024
Track Day

Κοντομάρος – Παπασταύρου – Μαρκεσίνης στο αερα του Mugello

Άλλο ένα σημαντικό διήμερο τέλειωσε για την ομάδα της Zerozen Racing Team και της ελληνικής αποστολής που οργάνωσε η Extreme trackdays με τον Σωτήρη Ζαφειρόπουλο στο Mugello !

Το διήμερο TrackDay έκλεισε και η ελληνική αποστολή όπως  όλοι περίμεναν δοκίμασαν τις δυνάμεις τους αλλά και αποκόμισαν εμπειρίες από έναν ακόμα αγώνα με ευρωπαϊκό αέρα !

Ο «ρεπόρτερ» της ομάδας Δημήτρης Παπανικολάου γράφει στην πρώτη ενημέρωση του :

Ο Γιώργος Μαρκεσίνης και Κώστας Κοντομάρος ξεκίνησαν τον αγώνα με τον Κώστα απο τη 5η θέση .

Ο αγώνας ξεκίνησε με τις καλύτερες προοπτικές για το Κώστα.
Είχε κατεβάσει αρκετά το χρονόμετρο και παρ’όλο που μπροστά του ήταν μόνο αθλητές απο ένα Ευρωπαϊκό κύπελλο (με μοτοσυκλέτες superbike) που συμμετείχε στο trackday ήταν αρκετά κοντά τους ώστε να μπορέσει να τους συναγωνιστεί… Δυστυχώς όμως δεν ήταν γραφτό, ο Κώστας στα μέσα του αγώνα εγκατέλειψε…. αυτή τη φορά απο φθορά στο σαζμάν που πιθανότατα προήλθε απο τη περασμένη ζημιά του quick shifter αρχικα και του επιλογέα στη συνέχεια στο Misano. Πρόλαβε όμως και έκανε δυνατές μάχες με τους αντιπάλους του ενώ παράλληλα μπόρεσε και κατέβασε το χρόνο άλλο ένα δευτερόλεπτο, στο 1.58.8.

Ευτυχώς όμως τη σημαία της Ελλάδας στη κατηγορία κράτησε ψηλά ο Γιώργος (Μαρκεσίνης) που έκανε ένα πολύ δυνατό αγώνα, κατέβασε και αυτός το χρόνο του στο 2.01.00 και πήρε την 11η θέση στη γενική κατάταξη.

Αυτός όμως που πραγματικά μας αποζημίωσε ήταν ο Γιώργος Παπασταύρου. Έτρεξε στη κατηγορία των 600 (που συμμετείχαν παλιά 1000 v2 & gsxr750) και με τρίτο ταχύτερο χρόνο απ’όλους κατάφερε μετά απο μάχες να τερματίσει στην 8η θέση αφήνοντας υποσχέσεις για τον αυριανό αγώνα!!!

Στην δεύτερη ενημέρωση του της επόμενης μέρας ο Δημήτρης γράφει :

Με την ολοκλήρωση των αγώνων σήμερα ο Γιώργος κατάφερε και κατέβασε ακόμα πιο χαμηλά το χρόνο και εξασφάλισε τη τρίτη θέση και κατηγορία του… όμως απ’ότι μας ενημέρωσαν μετά οι οργανωτές λίγο πρίν περάσει τη γραμμή εκκίνησης, πρίν ξεκινήσει δηλαδή η κανονική εκκίνηση του αγώνα απο τη διαδικασία rolling start, προσπέρασε δύο μοτοσυκλέτες και πήρε ποινή χρόνου που τον έριξε στην 11η θέση.
Μεγάλη επιτυχία και ο δεύτερος ταχύτερος χρόνος στη κατηγορία του στο 2.04.283

Και ο Γιώργος Μαρκεσίνης τα πήγε περίφημα στη μεγάλη κατηγορία. Τερμάτισε στη 14η θέση κατεβάζοντας παράλληλα το χρονόμετρο στο 2.00.00!

Περισσότερα όταν επιστρέψουμε, δυστυχώς δε μπορέσαμε να εξασφαλίσουμε φωτογραφίες απο τους αγώνες, τις περιμένουμε βέβαια έως την επόμενη βδομάδα.

Για άλλη μια φορά θα ήθελα εκ μέρους της ομάδας να ευχαριστήσω τον Σωτήρη Ζαφειρόπουλο και την Extreme trackdays για ακόμα ένα άψογο trackday που οργάνωσε.

Ευχόμαστε  καλή  επιστροφή σε όλα τα παιδιά !

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events