29 March 2024
Motocross 2014

Κοντολέτας – Αρβανίτης – Λυρίου και Καπέλης οι κυρίαρχοι της Μεγαλόπολης!

Αποτελέσματα και οι πρώτες φωτογραφίες!
Μια συναρπαστική ημέρα σε μια συναρπαστική πίστα ήταν ο 3ος αγώνας του Πανελληνίου πρωταθλήματος Motocross 2014.

Video: Μεγαλόπολη, 3ος αγώνας Παν. Πρ. Motocross 2014.

 MX1

DSC_8354

Ο Δημήτρης Κοντολέτας κέρδισε στην Μεγαλόπολη την πρώτη του νίκη φέτος στην μεγάλη κατηγορία ΜΧ1, όπου συμμετέχει για πρώτη χρονιά.
Ο Δημήτρης Κοντολέτας έφυγε πρώτος στην εκκίνηση με τον Παναγιώτη Κουζή πολύ κοντά πίσω του Οι δυο τους έφυγαν γρήγορα μπροστά από τους υπόλοιπους δίνοντας την δική τους μονομαχία. Ο Κουζής πέρασε γρήγορα τον Κοντολέτα και έμεινε στην πρώτη θέση μέχρι τον πέμπτο γύρο όπου ο Κουζής είχε μια πτώση με αποτέλεσμα όχι μόνο να χάσει την πρωτοπορία, αλλά να προκαλέσει μεγάλη ζημιά στην μοτοσυκλέτα του, αφού το δεξί τελικό της εξάτμισης στράβωσε και λίγο αργότερα ξεκόλλησε και έφυγε εντελώς. Ξαναμπήκε στον αγώνα στην έκτη θέση και οδηγώντας “δαιμονισμένα” έφτασε να τερματίσει τελικά στην τρίτη θέση.
Ο Κοντολέτας κέρδισε άνετα το πρώτο σκέλος και έτσι πανηγύρισε παρέα με τους πάρα πολλούς φίλους του που βρεθήκαν στην Μεγαλόπολη.
Ο Δημήτρης Βαγγελάκος τερμάτισε δεύτερος. Ο Γιώργος Ηλιόπουλος τερμάτισε τέταρτος, ενώ ο Μανώλης Σκύβαλος μετά από μια κακή εκκίνηση τερμάτισε στην πέμπτη θέση μπροστά από τον Αντώνη Κυπριανού που συμπλήρωσε την εξάδα.

DSC_8348
Στο δεύτερο σκέλος είχαμε μια ίδια εκκίνηση με τον Κοντολέτα να στρίβει πρώτος μπροστά από τον Κουζή και τον Βαγγελάκο Αυτή την φορά ο Κουζής περίμενε λίγο ποιο πολύ από ότι στο πρώτο σκέλος μέχρι να κάνει την κίνησή του και να περάσει μπροστά από τον Κοντολέτα, ανοίγοντας αμέσως γύρο με το γύρο την διαφορά του. Ο Κοντολέτας στην προσπάθεια του να μείνει κοντά στον Κουζή είχε μια πτώση, χωρίς όμως να χάσει χρόνο συνέχισε και έφτασε μέχρι τον τερματισμό στην δεύτερη θέση και έτσι με αυτό το απόλεμα κέρδισε και την πρώτη νίκη γενικής στην μεγάλη κατηγορία.
Ο Βαγγελάκος έδωσε την δική του μάχη με τον Γιώργο Ηλιόπουλο, που πίεσε πάρα πολύ ια να ανεβεί αυτός στο βάθρο αλλά δεν τα κατάφερε μιας και η εξαιρετική εμφάνιση του Βαγγελάτου δεν του άφησε τελικά περιθώρια να περάσει στην τρίτη θέση και έτσι αρκέστηκε στην τέταρτη θέση μπροστά από τον Σκύβαλο και τον Δημήτρη Μπαξεβάνη που έκλεισε την εξάδα.
Ο Κοντολέτας και οι φίλοι του πανηγύρισαν επίσης και την επιτυχία του να πάρει την πρώτη θέση στην γενική κατάταξη της ημέρας αφού στο δεύτερο σκέλος τερμάτισε δεύτερος!

DSC_0319

Γενική Κατάταξη MX1 : Δημήτρης Κοντολέτας – Παναγιώτης Κουζή – Δημήτρης Βαγγελάκος.

ΜΧ2

DSC_8168

Στην εκκίνηση έφυγε μπροστά ο Παπίλας στρίβοντας πρώτος μπροστά από τους, Κρητικό, Τουρατζίδη και Αρβανίτη που αμέσως άρχισαν την μονομαχία τους.

Ο Αρβανίτης πέρασε γρήγορα τον Τουρατζίδη και βάλθηκε να κυνηγήσει τον Κρητικό που πίεσε με την σειρά του τον Παπίλα.
Ο Αρβανίτης έδειχνε αποφασισμένος και με μια σφοδρή επίθεση πέρασε τον Κρητικό που αναγκάστηκε να ανοίξει γραμμή και να βγει εκτός με μια μικρή ευτυχώς πτώση.
Ο Παπίλας δεν μπόρεσε να αντέξει στην επίθεση του Αρβανίτη που πέρασε τελικά μετά από λίγο μπροστά και μένοντας στην κορυφή μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας που του χάρισε μια θεαματική νίκη, αφού είχε εξαιρετική επίδοση σε όλο τον αγώνα.

Ο Γιάννης Τουρατζίδης πίεσε πάρα πολύ τον Παπίλα ώσπου τον πέρασε λίγο πριν τον τερματισμό κερδίζοντας την δεύτερη θέση, αφήνοντας τον Παπίλα στην τρίτη θέση μπροστά από τον Κρητικό που τερμάτισε τελικά τέταρτος, μπροστά από τον Γεωργαντά και τον Μόσιο που έκλεισαν την εξάδα με την δική τους μάχη.

DSC_0262

Στο δεύτερο σκέλος ο Κρητικός ενώ ξεκίνησε καλά είχε ένα γλίστρημα και έχασε θέσεις, ενώ ο Αρβανίτης πετάχτηκε μπροστά από νωρίς στην κορυφή. Ο Αρβανίτης έκανε μια θεαματική οδήγηση σε όλο τον αγώνα μέχρι να κερδίσει την δεύτερη καρό σημαία της ημέρας και την πρωτη θέση της γενικής!
Πολύ ωραία μάχη για την δεύτερη θέση είχαν σχεδόν σε όλο τον αγώνα οι Τουρατζίδης και Παπίλας με τον Παπίλα να μην υποχωρεί στις αλλεπάλληλες επιθέσεις του Τουρατζίδη που αρκέστηκε τελικά στην τρίτη θέση πίσω από τον Παπίλα!

Ο Κρητικός τερμάτισε και πάλι τέταρτος σε μια ήμερα που η τύχη δεν τον ευνόησε καθόλου , μπροστά από τον Γεωργαντά και τον Μόσιο που έκλεισαν και πάλι την εξάδα.

Η Γενική κατάταξη Στην MX2: o Γιώργος Αρβανίτης με δεύτερο τον Παναγιώτη Παπίλα και τρίτο τον Γιάννη Τουρατζίδη.

Open

DSC_8716

Στο πρώτο σκέλος η μάχη ήταν μεταξύ Δημολιάνη και Λυρίου και η ένταση μεγάλη  με αποτέλεσμα ο Λυριου μόλις είχε προσπεράσει τον Δημολιάνη να πέσει και έτσι ο Σταμάτης Δημολιάνης πέρασε μπροστά και πάλι και κέρδισε το πρώτο σκέλος .

DSC_8837
Στο δεύτερο σκέλος ο Λυρίου μπόρεσε να φύγει γρήγορα μπροστά και να μείνει πρώτος μέχρι την καρό σημαία κερδίζοντας τον αγώνα αλλά και την γενική.
Στην τρίτη θέση και στα δυο σκέλη τερμάτισε ο Βασίλης Τσεκούρας με δυο τρίτες θέσεις , μπροστά από τον Νίκο Σωτηρόπουλο που είχε δυο τέταρτες θέσεις στα σκέλη και τον Αλέκο Καρανάση που είχε μια 6η και μια 5η θέση στα σκέλη αντίστοιχα, ενώ ο Φίλιππος Γιακουμάκης έκλεισε την εξάδα της γενικής με μια 7η και μια 6η θέση στα σκέλη αντίστοιχα.

DSC_0225

Η Γενική κατάταξη Στην OPEN, ο Σταμάτης Λυρίου με δεύτερο τον Σταμάτη Δημολίανη και τρίτο τον Βασίλη Τσεκούρα.

Quad

DSC_0100
Ο Γιώργος Καπέλης επικράτησε και στα δυο σκέλη μπροστά από τον Σπύρο Μπίρλη,  αφού έδωσαν μάχες τροχό με τροχό για αρκετούς γύρους στο πρώτο σκέλος, ενώ στο δεύτερο ο Καπέλης δεν έδωσε την ευκαιρία στον Μπίρλη να τον απειλήσει. Ο Απόστολος Τριανταφύλλου συμπλήρωσε τις τρίτες θέσεις και  το βάθρο της γενικής.
Ποιο πίσω Την εξάδα συμπλήρωσαν οι Κωνσταντίνος Ντούζος με δυο τέταρτες θέσεις στα σκέλη, Νικόλαος Μήτσης με μια 5η και μια 6η θέση στα σκέλη και Αριστείδης Τριανταφύλλου με μια 8η και μι α5η θέση στα σκέλη αντίστοιχα.

 

DSC_0206
Η Γενική κατάταξη Στα QUAD, ο Γιώργος Καπέλης με δεύτερο τον Σπύρο Μπιρλή και τρίτο τον Αποστόλη Τριανταφύλλου.
Επόμενος αγώνας την Κυριακή 1 Ιουνίου στην Κοζάνη.

 

Αποτελέσματα κατηγορίας ΜΧ1
Α ΣκέλοςΒ Σκέλος Τελική Κατάταξη

Αποτελέσματα κατηγορίας ΜΧ2
Α ΣκέλοςΒ ΣκέλοςΤελική Κατάταξη

Αποτελέσματα κατηγορίας OPEN
Α ΣκέλοςΒ ΣκέλοςΤελική Κατάταξη

Αποτελέσματα κατηγορίας QUAD
Α ΣκέλοςΒ ΣκέλοςΤελική Κατάταξη

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events