20 April 2024
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ στο θέμα της ΑΠΟΒΟΛΗΣ Μέλους από τον ΣΟΑΜ

Στις 19 Νοεμβρίου 2014 όπως είναι γνωστό έγινε η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Οδηγών Αγώνων Μοτοσυκλέτας (ΣΟΑΜ), όπου κατά την διάρκεια της έγινε γνωστή η Αποβολή του επίτιμου μέλους του ΣΟΑΜ, κυρίας Μαρίας Τσεσμελή.

SOAM-karosimaialogoΑναγνώστηκαν επιστολές μέσω email, γραπτές επιστολές και διάφορα άλλα email.
Στην κα. Μαρία Τσεσμελή δεν της επιτράπηκε να πάρει το λόγο για αυτό το θέμα αφού πλέον βάση της αποβολής δεν είχε το δικαίωμα όπως είπε το Προεδρείο να πάρει το λόγο και την παρέπεμψε να ακολουθήσει την νόμιμη οδό που της παρέχει ο Αστικός Κώδικας και να προσφύγει στο Πρωτοδικείο για να κάνει ένσταση!

Η κα. Τσεσμελή μας έστειλε ένα κείμενο καθώς και το γραπτό υπόμνημα προς τον ΣΟΑΜ, όπως και τα κείμενα με την πρόσκληση του ΔΣ του ΣΟΑΜ για να “εκδικάσει” την  αντικαταστατική συμπεριφορά της, καθώς και το κείμενο της απόφασης του ΔΣ του ΣΟΑΜ.

 

————————————————————————————————

Εμείς ως έχουμε υποχρέωση δημοσιοποιούμε αυτήν την “καταγγελία” και βεβαία περιμένουμε και την απάντηση του ΣΟΑΜ.

Παρακάτω είναι η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ στο θέμα της ΑΠΟΒΟΛΗΣ που μας έστειλε η κα. Τσεσμελή.

————————————————————————————————

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ στο θέμα της ΑΠΟΒΟΛΗΣ

Στις 19 Νοεμβρίου 2014 και κατά την διάρκεια της ΓΣ του ΣΟΑΜ, επιλεκτικά διαβάστηκαν αποσπάσματα από εσωτερική αλληλογραφία, μεταξύ του ΔΣ της ΑΜΟΤΟΕ, στο οποίο είμαι εκλεγμένο μέλος.
Στην  προσπάθειά μου να παρουσιάσω τα γεγονότα από την δική μου πλευρά, ενώπιον της ΓΣ, μου αφαιρέθηκε ο λόγος και μάλιστα με άσχημο και προσβλητικό τρόπο από το “Προεδρείο” με τον προεδρεύοντα να με παραπέμπει  στα Αστικά Δικαστήρια για την δικαίωσή μου.
Θεωρώ ηθική μου υποχρέωση, να ξεκαθαρίσω το θέμα, δημοσιοποιώντας την δική μου αλήθεια, μιας και μου απαγορεύτηκε φασιστικά να απευθυνθώ στην Γ.Σ.

Κατηγορήθηκα από το “Προεδρείο” για αντικαταστατική συμπεριφορά.

“Χρεώθηκα” δηλαδή την δική τους αδυναμία να τηρήσουν την υπόσχεση που έδωσαν σε συνάντηση στον Βόλο, τον Ιανουάριο του 2013, παρόντος του προέδρου της ΑΜΟΤΟΕ, περί νομιμοποίησής του καταστατικού του συνδέσμου, μιας και 2 από τα άρθρα του ήταν αντίθετα προς την Ομοσπονδία. Το θέμα είχε εγείρει τον Φεβρουάριο του 2012, έτερο μέλος του ΣΟΑΜ… Δόθηκε μικρή περίοδος χάρητος η οποία δυστυχώς ξεπέρασε
την διετία.

Σε συνάντηση στα Γρεβενά τον Ιούλιο του 2014, παρόντος του Προεδρεύοντος του ΣΟΑΜ, η πλειοψηφία του ΔΣ επανέφερε το θέμα και μόνο τότε έλαβε την ενημέρωση της μη νομιμοποίησης του.
Από που προκύπτει λοιπόν ότι βλάπτω τα συμφέροντα του ΣΟΑΜ; Είμαι υπόλογη επειδή 2 χρόνια υπερασπιζόμουν την συμμετοχή του στην επιτροπή της ΑΜΟΤΟΕ; Μάλλον ναι! Σίγουρα όμως δεν νομιμοποιώ την παρανομία! Δεν είναι της δικής μου ηθικής…
Εξιλαστήριο θύμα δεν πρόκειται να με κάνει κανείς προσπαθώντας να καλύψει τις δικές του αδυναμίες.
Δυστυχώς ο ΣΟΑΜ έχασε την φωνή και την υπόσταση του και αυτό δεν οφείλεται σε δικές μου ενέργειες…

Στο θέμα του Track day, που κατηγορούμαι, θα μπορούσα να συγκαλέσω έκτακτο ΔΣ, με θέμα την  ακύρωση των αθλητών, μιας και αποτελούσε σοβαρότατη παραβίαση των κανονισμών από 2 άτομα, εν αγνοία της Επιτροπής Ταχύτητας και του ΔΣ της ΑΜΟΤΟΕ. Αντ’ αυτού έγραψα e mail -το οποίο κάνει τον γύρο του διαδικτύου,-απορίας άξιο πως-
απευθυνόμενη θεσμικά πλέον στους υπαίτιους. Ακολούθησε μάλιστα επιστολή των Προέδρου και Αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας, ξεκαθαρίζοντας τα πράγματα,  τοποθετώντας τα στην φυσική τους διάσταση!

Θεωρώ ότι με την τόσο ”βλαβερή” συμπεριφορά μου, θα έπρεπε να διαγραφώ από τον ΣΟΑΜ και όχι να αποβληθώ απλά! Πρώτα όμως θα έπρεπε να μου εξηγήσουν ώς όφειλαν σε ένα μέλος επί τιμή, πως κατάφεραν να αποδυναμώσουν τόσο πολύ έναν σύνδεσμο που ιδρύθηκε το 1979 (ούτε αυτό δεν ήξεραν με σιγουριά) και έχει περάσει δια πυρός και σιδήρου κάνοντας μάλιστα Πρωταθλήματα μόνος του για 3 χρόνια!!!!!!

Εν κατακλείδι, η αφύπνιση/υπενθυμιση και άλλων μελών (πλην εμού) του ΔΣ της ΑΜΟΤΟΕ, σχετικά με την αντικαταστατική θέση του ΣΟΑΜ στα θεσμικά πλαίσια της ΑΜΟΤΟΕ, προήλθε από την αδιάφορη αλλά και απαξιωτική στάση, του εκπροσώπου του ΣΟΑΜ, απέναντι στο ΔΣ της ΑΜΟΤΟΕ και η μεροληπτική θέση αλλά και στάση υπέρ συγκεκριμένων ατόμων αλλά και σωματείων.

Μαρία Τσεσμελή

————————————————————————————————

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΟΑΜ προς Μαρία Τσεσμελή

ΠΡΟΣ: Κυρία Μαρία Τσεσμελή, επίτιμο μέλος του ΣΟΑΜ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας καλούμε να παρευρεθείτε στην συνεδρίαση του ΔΣ του ΣΟΑΜ που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 8μμ, στο Exploze Café στο Γαλάτσι, με θέμα την αντικαταστατική συμπεριφορά σας (παράβαση του άρθρου 9 του ισχύοντος καταστατικού του συνδέσμου).

Συγκεκριμένα:

Α) Στις 27/7/2014 κατά την συνάντηση του ΔΣ της ΑΜΟΤΟΕ με την επιτροπή ταχύτητας & ντράγκστερ στα Γρεβενά είπατε ενώπιον σύσσωμου του ΔΣ ότι δεν αναγνωρίζετε τον ΣΟΑΜ ως μέλος της επιτροπής.

Β) Στις 23/9/2014 στείλατε επιστολή προς το ΔΣ της ΑΜΟΤΟΕ στην οποία χαρακτηρίσατε παράνομη την προπόνηση που οργανώθηκε με πρωτοβουλία του ΣΟΑΜ στις 22/9/14 στα Μέγαρα (κατόπιν επιστολής του ΓΓ της ομοσπονδίας και επιβλέποντος της ΕΤ&Ν για έκτακτη μείωση του αριθμού ημερών απαγόρευσης από 11 σε 10), θέσατε τους 35 – 40 αθλητές που συμμετείχαν «εκτός» του αγώνα της 5ης Οκτωβρίου, υποδεικνύοντας στα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ της ομοσπονδίας: «…οι οποίοι φυσικά δεν μπορούν να συμμετάσχουν στον αγώνα…» και μάλιστα ζητήσατε πλήρη κατάλογο με τα ονόματα των αθλητών (μελών του ΣΟΑΜ), καθώς επίσης και να επανεξεταστεί από το ΔΣ η συμμετοχή του ΣΟΑΜ στην επιτροπή!

Γ) Καθ’ όσον γνωρίζουμε, την επανεξέταση της συμμετοχής του ΣΟΑΜ στην ΕΤ&Ν ζητήσατε από το ΔΣ της ομοσπονδίας και με νεώτερη επιστολή σας στις 14 Οκτωβρίου 2014.

Οι ανωτέρω πράξεις σας παραβλάπτουν τα συμφέροντα του σωματείου μας και καλείστε να τις αιτιολογήσετε.

Σε περίπτωση αδυναμίας να παρευρεθείτε την συγκεκριμένη ημέρα και ώρα παρακαλούμε να μας υποδείξετε άλλη ημέρα και ώρα που μπορείτε, από την προηγουμένη έως και 5 ημέρες μετά την προγραμματισμένη συνεδρίαση του ΔΣ.

Το ΔΣ του ΣΟΑΜ

————————————————————————————————

ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΣΟΑΜ

APOLOGIA-TSESMELI-1 APOLOGIA-TSESMELI-2 APOLOGIA-TSESMELI-3

————————————————————————————————

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΠΟΒΟΛΗΣ

ΠΡΟΣ: Κυρία Μαρία Τσεσμελή

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΣ ΣΟΑΜ

Το ΔΣ του ΣΟΑΜ συνεδρίασε εκ νέου την Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014, με θέμα την αντικαταστατική συμπεριφορά σας (παράβαση του άρθρου 9 του ισχύοντος καταστατικού του συνδέσμου), μετά και την αποστολή του γραπτού υπομνήματός σας στη συνεδρίαση του ΔΣ στις 12 Νοεμβρίου 2014.

Δεδομένου ότι:

Α) Δεν προσήλθατε στη συνεδρίαση του ΔΣ σύμφωνα με την πρόσκληση που σας αποστείλαμε στις 6 Νοεμβρίου 2014, παρ’ ότι σας είχε δοθεί πλήθος επιλογών για τον χρόνο αυτής της συνάντησης ώστε να καθοριστεί χρονικά με βάση τη δική σας δυνατότητα.

Β) Μετά από προσεκτική ανάγνωση του γραπτού υπομνήματός σας, διαπιστώσαμε ότι δεν δώσατε επαρκείς εξηγήσεις για τις επιζήμιες για τα συμφέροντα του συνδέσμου πράξεις σας, για τις περισσότερες δε από αυτές δεν απαντήσατε καθόλου.

Γ) Το άρθρο 24 του ισχύοντος καταστατικού του συνδέσμου εκχωρεί πειθαρχική εξουσία στο Διοικητικό Συμβούλιο για πράξεις και παραβάσεις των μελών του συνδέσμου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία την αποβολή σας από τον σύνδεσμο για χρονικό διάστημα ενός (1) έτους.

Το ΔΣ του ΣΟΑΜ

————————————————————————————————

Να σημειώσουμε πως από όσο γνωρίζουμε δεν έχει γίνει ποτέ παρόμοια πειθαρχική ποινή αποβολής-διαγραφής στον ΣΟΑΜ από τότε που ιδρύθηκε, παρά την “πολυτάραχη” ιστορία-πορεία του!

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events