28 March 2024
KTMΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Η KTM ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗ ΝΕΑ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑ KTM 450 FACTORY RALLY ΣΤΟ ΜΑΡΟΚΟ!

Το  πολύ-αναμενόμενο μοντέλο 2014 KTM 450 Rally θα κάνει την πρώτη του αγωνιστική εμφάνιση στο OilLibya Rally στο Μαρόκο, επιβεβαίωσε ο Team Manager της Red Bull KTM Factory Team Alex Doringer. Το OilLibya Rally που θα ξεκινήσει στις 13 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως τις 19 Οκτωβρίου 2013, είναι ο τελικός γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος FIM Cross Countries Rally για το 2013.

Η KTM παρουσιάζει την μοτοσυκλέτα 2014 KTM 450 Factory Rally στο Μαρόκο
Η KTM παρουσιάζει την μοτοσυκλέτα 2014 KTM 450 Factory Rally στο Μαρόκο

Η ομάδα βρίσκεται ήδη στο Μαρόκο για τις τελικές δοκιμές, ρυθμίσεις και βελτιώσεις, ενώ η πρώτη επίσημη δοκιμή της μοτοσυκλέτας θα γίνει την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου, ημέρα έναρξης του αγώνα. Αναβάτες της καινούριας μοτοσυκλέτας θα είναι ο πολύ-πρωταθλητής Dakar Rally Marc Coma από την Ισπανία, ο Αμερικανός Kurt Caselli, που πρωτοεμφανίστηκε στο Dakar το 2013 και ο εργοστασιακός Ruben Faria από την Πορτογαλία.

Η σημερινή μοτοσυκλέτα KTM 450 Rally είναι το αποτέλεσμα της  αφοσιωμένης δουλειάς των τμημάτων MSP & R&D καθώς και των εξειδικευμένων μηχανικών της ΚΤΜ που σχεδίασαν και κατασκεύασαν από την αρχή μια εντελώς νέα μοτοσυκλέτα. Στόχος τους ήταν να κατασκευάσουν την καλύτερη δυνατόν μοτοσυκλέτα προκειμένου η Εργοστασιακή Ομάδα Red Bull KTM Rally τον Ιανουάριο του 2014 να κατακτήσει την 13η συνεχόμενη νίκη της στο Dakar.

 

Ο Marc Coma ξεκινάει πρώτος στο καθοριστικό Morocco Rally
Ο Marc Coma ξεκινάει πρώτος στο καθοριστικό Morocco Rally

Μαζί με τους Coma, Caselli και Faria θα συμμετάσχει και ο  Fracisco Lopez από την Χιλή, με μια μοτοσυκλέτα KTM 450 Rally μοντέλο 2013 καθώς και η επίσημη ομάδα υποστήριξης του Dakar 2014. Η ομάδα υποστήριξης της ΚΤΜ αποτελείται από τον Αυστραλό αναβάτη Ben Grabham, τον  Riaan van Niekerk από τη Νότιο Αφρική και τον Jakub Przygonski από την Πολωνία.

Στο OilLibya Morocco Rally 2013, που θα είναι το τελικό τεστ της ομάδας πριν το Dakar Rally 2014, συμμετέχουν 74 αναβάτες, η διαδρομή θα είναι 1.517 χλμ εκ των οποίων 534 χλμ ειδική διαδρομή, σε έξι δύσκολα στάδια τα οποία περιλαμβάνουν έρημο και αμμόλοφους. Στον αγώνα αυτό θα κριθεί και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Cross Countries Rally και ο Coma, που βρίσκεται στην κορυφή με τρεις βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο Paolo Goncalves από την Πορτογαλία, θα ξεκινήσει με το νούμερο ένα.

Red Bull KTM Factory Team (LtoR) Kurt Caselli, Marc Coma and Ruben Faria
Red Bull KTM Factory Team (LtoR) Kurt Caselli, Marc Coma and Ruben Faria

 

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events