28 March 2024
KawasakiΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Η Kawasaki γιορταζει τα 40 χρονια του Z1 και της σειρας μοντελων Ζ

Το Ζ1 παρουσιάστηκε στην έκθεση μοτοσυκλέτας IFMA στην Κολωνία το 1972 και έθεσε νεα δεδομένα στο κόσμο της μοτοσυκλέτας. Σηματοδοτώντας την είσοδο της Kawasaki στα μεγάλου κυβισμού τετραχρονα πολυκύλινδρα μοντέλα, το Ζ1, και οι απόγονοί του, αποδείχθηκαν σημαντικοί πρέσβευτές της Ιαπωνικής “αλεξίσφαιρης” μηχανολογικής ακρίβειας, που διατηρείται μέχρι και σήμερα.

HOOFDDORP, Απρίλιος 13, 2012 – Ως η πρώτη μοτοσυκλέτα στην 40χρονη ιστορία των μοντέλων Ζ, η Ζ1 αποτελεί μηχάνημα μεγάλης ιστορικής αξίας και μοσυκλετιστικό πρότυπο για όλους τους ενθουσιώδεις αναβάτες έως και σήμερα. Συνδυάζοντας την προηγμένη τεχνολογία και την διαχρονική σχεδίασή του, το Ζ1 αποτελεί βασικό κομμάτι των περισσοτέρων συλλογών μοτοσυκλέτας ανά τον κόσμο.

Το καινοτόμο τετράχρονο, τετρακύλινδρο σε σειρά sports tourer, αποτέλεσε έμπνευση για μια ολόκληρη σειρά επιτυχημένων μοντέλων Ζ, μεταδίδοντας τα τεχνολογικά και σχεδιαστικά του γονίδια μέχρι και σήμερα στα streetfighter Z750R και Z1000.

Λειτουργώντας ως στυλιστική έμπνευση για το πρώτο υδροψυκτο Ζ1000 του 2003, το Ζ1 μετέδωσε πολλά σχεδιαστικά στοιχεία του, όπως η τετραπλή εξάτμιση και το πίσω μέρος, τα οποία σχεδιάστηκαν αρχικά από τον Gyochi “Ben” Inamura και την ομάδα των μηχανικών του ΚΗΙ στα τέλη της δεκαετίας του ’60.

Γιορτάζοντας της 40στη επέτειο της σειράς Ζ, και της παρουσίασης του Ζ1 το 1972, η Kawasaki σχεδιάζει μια σειρά από events μέσα στο 2012 συμπεριλαμβανομένης και της επίδειξης όλων των Ζ στην Γερμανική έκθεση INTERMOT τον Οκτώβρη.

Ένας ενθουσιώδης αναβάτης και κάτοχος ενός Ζ1 από τα πρώτα που κυκλοφόρησαν το 1972, ο 60χρονος Franz Volkman από το Speyer της Γερμανίας, μας είπε:

“Προτοείδα το 900 Ζ1 στην έκθεση IFMΑ στην Κολωνία τον Σεπτέμβρη του 1972 και την παρήγγειλα απευθείας. Ήταν μία από τις πρώτες που παρελέιφθησαν τον Μάρτιο του 1973 και ζήτησα από τον dealer μου να μου κάνει ένα τηλέφωνο όταν θα ερχόταν το πολυπόθητο κιβώτιο. Πήρα όλη την μέρα άδεια..!”

-Τι ήταν τόσο εκπληκτικό σχετικά με το Ζ1;
” Εκτός από την ξεχωριστή του σχεδίαση ήταν η δύναμη! Το μοτέρ απέδιδε 82 άλογα κάνοντάς το το πιο γρήγορο της αγοράς. Τίποτα δεν μπορούσε να συγκριθεί με το Ζ1, τα πάντα πάνω του φάνταζαν σωστά!”

Για την Kawasaki Ευρώπης, ο Μanaging Director, Κύριος Yasushi Kawakami, ελπίζει ότι οι εορτασμοί θα γίνουν αποδεκτοί από όλους όσοι ενδιαφέρονται για την σειρά Ζ. “Η Kawasaki εκτιμά το γεγονός ότι οι πελάτες μας δείχνουν τόσο ενδιαφέρον στην κληρονομιά μας όσο και στα καινούρια μας μοντέλα. Αυτό μας κάνει να ατενίζουμε το μέλλον με ενθουσιασμό. Με τα 40 χρόνια των Ζ η Kawasaki θέλει να γιορτάσει μαζί με τους παλιούς, τους τωρινούς αλλά και τους μελλοντικούς ιδιοκτήτες των Ζ. Με τέτοια αφοσίωση στα μοντέλα Ζ, είμαστε σίγουροι ότι το ενδιαφέρον για αυτή την επέτειο θα είναι μεγάλο.’

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events