29 March 2024
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Η Honda θα συμμετάσχει στο Ράλι Ντακάρ 2013

Η Honda ανακοίνωσε την πρόθεσή της να συμμετάσχει σαν εργοστασιακή ομάδα στην κατηγορία μοτοσικλετών στο Ράλι Ντακάρ που θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο του 2013 στη Ν. Αμερική,

με πορεία από βορρά προς νότο μέσω Περού, Χιλής και Αργεντινής. Η Honda συμμετείχε εννέα φορές στην κατηγορία μοτοσικλετών του Ράλι Ντακάρ που πραγματοποιούνταν στην Αφρικανική Ήπειρο, από το 1981 μέχρι το 1989 και στο διάστημα αυτό πήρε τη νίκη πέντε φορές. Από τότε που έλαβε μέρος για τελευταία φορά στο Ράλι έχουν περάσει 23 χρόνια.

 

Η ομάδα της Honda, με την ονομασία Team HRC, θα αποτελείται από τον Πορτογάλο αναβάτη Helder Rodrigues, ο οποίος πήρε την 3η θέση στο Ράλι Ντακάρ 2012, το Βραζιλιάνο Felipe Zanol με πλούσια εμπειρία από αγώνες motocross και enduro, καθώς και το Βρετανό Sam Sunderland και τον Αργεντινό Javier Pizzolito. Αυτοί θα οδηγήσουν μία πρωτότυπη μηχανή που εξελίχθηκε και κατασκευάστηκε στο R&D Κέντρο Μοτοσικλετών του τμήματος Έρευνας & Ανάπτυξης της Honda. Η πρωτότυπη μοτοσικλέτα βασίζεται στη διάσημη αγωνιστική enduro CRF450X που συνδυάζει ευελιξία και υψηλή ισχύ. Κιτ εξαρτημάτων που σχεδιάστηκαν για τη στάνταρ CRF450X έχουν εξελιχθεί και θα παρέχονται σε περιορισμένο αριθμό ομάδων.

 

Ο Tetsuo Suzuki, Senior Managing Officer & Director, Chief Operating Officer, Motorcycle R&D Center, Honda R&D Co., Ltd. σχολίασε: «Το Ντακάρ απαιτεί από τους αγωνιζόμενους να διανύουν αρκετές εκατοντάδες χιλιόμετρα την ημέρα, πάνω από δύο εβδομάδες. Απαιτείται ένας τελείως διαφορετικός τύπος μοτοσικλέτας από αυτές που χρησιμοποιούνται σε αγώνες motocross, trial και δρόμου. Η Honda κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια στη δημιουργία ενός ισχυρού και νικηφόρου εργαλείου. Στόχος μας είναι το πρωτάθλημα από την πρώτη κιόλας χρονιά».

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events