28 March 2024
WSBK 2013

Η Aprilia μονοπωλεί το βάθρο στο Phillip Island με τον Guintoli στην κορυφή – VIDEO

SBK Race 1

Aprilia παίρνει το 1-2-3 στο Phillip Island στον πρώτο αγώνα  του WSBK με τον Sylvain Guintoli (Aprilia Racing Team), κάνοντας έτσι 4 τις νίκες στην καριέρα του στον πρώτο αγώνα του πάνω στο  RSV4, μπροστά από τον ομόσταυλό Eugene Laverty.

1090_r01_laverty_finish

Είναι η δεύτερη φορά που η Aprilia  μονοπωλεί το βάθρο, η πρώτη ήταν στο Nurburgring πέρυσι

Ο αγώνας ξεκίνησε με το Eugene Laverty να ξεκινά πολύ καλά και κρατήθηκε την πρώτη θέση και αρκετά μακριά από τους υπόλοιπους για αρκετούς γύρους ώσπου ο ομόσταυλος του Guintoli τον έφτασε και τον πέρασε  και οδήγησε τον αγώνα μέχρι την καρό σημαία.

Αργότερα στον αγώνα ο Laverty είχε να αντιμετωπίσει τον Michel Fabrizio, ο οποίος μείωσε τη διαφορά και μάλιστα κάποια στιγμή πέρασε και στην δεύτερη θέση και έδωσε μάχη με τον  Laverty μέχρι τον τελευταίο γύρο και να τερματίσουν στο «νήμα» με νικητή τον Ιρλανδό. Ο  Chaz Davies (BMW Motorrad GoldBet SBK Team), στην 4η θέση που είχε ωραία μάχη με τον Tom Sykes (Kawasaki Racing Team) μέχρι τη γραμμή του τερματισμού, για να καταλήξει μπροστά από τον αντίπαλό του για μόλις 0,051 δευτερόλεπτα, με τον ομόσταυλό Ο Loris Baz να ακόλουθη.

Ο Leon Haslam (Pata Honda World Superbike) τελικά τερμάτισε 7ος μπροστά από τον ομόσταυλό του Jonathan Rea.

Ένα από τα σημαντικά γεγονότα του αγώνα ήταν ο  Carlos Checa (Ducati Team Alstare), κατά τη διάρκεια του 13ου γύρου, χτύπησε κατά λάθος τον  Marco Melandri (BMW Motorrad GoldBet SBK Team) από πίσω στην είσοδο της Κ4 με αποτέλεσμα να έχουν σφοδρή πτώση και να χάσουν τον αγώνα.

Ο Carlos Checa μάλιστα τραυματίστηκε και δεν μπόρεσε να τρέξει στον 2ο αγώνα της ημέρας .

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 1ΟΥ ΑΓΩΝΑ

VIDEO ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο 1ος ΑΓΩΝΑ SBK – 2013 Round01 Phillip Island Race01

max_7644

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events