20 April 2024
BMWΔιεθνή Επικαιρότητα

Η σειρά GS της BMW σπάει το φράγμα των 500.000 μοτοσυκλετών από την γραμμή παραγωγής!!!

Αυτή η εβδομάδα αποτελεί ορόσημο για την BMW Motorrad , καθώς από τη γραμμή παραγωγής της εταιρείας ολοκληρώθηκε το 500.000ό μπόξερ της σειράς GS, ένα BMW R1200GS .

Σχεδιασμένο με ένα τέλειο μείγμα εντός και εκτός δρόμου οδήγησης, σε συνδυασμό με την πολύ καλή καθημερινή οδική συμπεριφορά , η κορυφαία σε πωλήσεις σειρά GS έχει κατακτήσει τις καρδιές και τα μυαλά των λάτρεων της περιπέτειας τα τελευταία 34 χρόνια .

500000-bmw-gs-motorcycle

Το φθινόπωρο του 1980 , η BMW κυκλοφόρησε την  πρώτη travel-enduro μοτοσικλέτα της το R80GS με την οποία χαρακτηρίστηκε για τους  boxer κινητήρες.

Όταν κυκλοφόρησε για πρώτη φορά , το boxer-twin GS είχε μια απόδοση 50hp από τον 798cc κινητήρα. Τρεις δεκαετίες αργότερα και η BMW παράγει μια από τις πιο ισχυρές , best-seller μοτοσικλέτες στον πλανήτη.

Με το R1200GS , το οποίο διαθέτει ένα κινητήρα 1.170cc με απόδοση 125 hp και – μαζί με τις ημι – ενεργές ηλεκτρονικές αναρτήσεις, το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης (traction control) και το στάνταρ ABS η BMW έχει δείξει ότι σκοπεύει να συνεχίσει την επιτυχία των  GS και την ικανοποίηση του αναβάτη .

2014-BMW-R1200GS-Adventure-studio-16

«Οι  εξαιρετικές δυνατότητες των GS μοντέλων με τους μπόξερ κινητήρων – δυναμική οδήγηση , έντονα χαρακτηριστικά offroad οδήγησης, άνεση και αντοχή- συνεχώς  βελτιώνονται και αναπτύσσονται, και έχουν μεταφερθεί με μεγάλη επιτυχία και σε άλλες σειρά μοντέλων της BMW Motorrad “, δήλωσε ο πρόεδρος της BMW Motorrad , Stephan Schaller .

Από την άλλη ο Marc Sielemann , επικεφαλής της BMW Motorrad Berlin Plant, δήλωσε με την σειρά του “Είναι προνόμιο για εμάς να συνεχίσουμε την επιτυχημένη ιστορία του θρυλικού boxer GS . Με την ενσωμάτωση της μονάδας ψύξης το περασμένο έτος, επιτεύχθηκε ένα σημαντικό βήμα εξέλιξης. Το γεγονός ότι από την γραμμή παραγωγής μας έχουν πλέον βγει μισό εκατομμύριο μοτοσυκλέτες, το boxer GS αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της παραγωγής μας περισσότερο από ποτέ . “

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events