19 April 2024
motoGP 2014

Η δράση του MotoGP™ 2014 ξεκινά στο Qatar !!!

Το φωταγωγημένο Commercial Bank Grand Prix of Qatar θα σημάνει την έναρξη της σεζόν MotoGP ™ 2014 αυτό το Σαββατοκύριακο. O πρώτος φετινός αγώνας θα είναι το 11ος στην έρημο του Qatar στην πίστα Losail International Circuit , η οποία είναι στο ημερολόγιο του MotoGP από το 2004. Από το 2007 ο εντυπωσιακός βραδινός αγώνας  του Qatar είναι ο πρώτος στο καλεντάρι κηρύσσοντας την έναρξη της σεζόν.

Ο πρώτος νικητής του Qatar ήταν ο Sete Gibernau ενώ τις περισσότερες νίκες έχει ο Casey Stoner,(4), έναντι τριών του Valentino Rossi και δυο του Jorge Lorenzo τα δυο τελευταία χρόνια.

motogp-action_original

Φέτος οι νέες προδιαγραφές που ανακοινώθηκαν  μπέρδεψαν πολλούς. Συνοπτικά από το 2014, όλες οι μοτοσυκλέτες υποχρεούνται να τρέξουν με προδιαγραφές ECU hardware που παρέχονται από την Dorna Sports και τη Magneti Marelli . Οι ομάδες θα πρέπει να επιλέξουν την επιλογή «Factory » ή την επιλογή «OPEN» στις μοτοσυκλέτες τους . Οι προδιαγραφές στις μοτοσυκλέτες  Factory ρίχνουν την χωρητικότητα καυσίμου από 21 λίτρα που ήταν πέρσι σε 20, ενώ στις Open η χωρητικότητα είναι 24 λίτρα. Μια άλλη σημαντική διαφορά στις δυο επιλογές είναι,  οι 12 κινητήρες ανά σεζόν στην OPEN όπου επιτρέπει η εξέλιξη τους κατά τη διάρκεια της σεζόν και πέντε στην Factory που θα υπόκεινται σε κανονισμούς παγώματος εξέλιξης του κινητήρα σε αντίθεση με την OPEN.

93marquez__ti22767_slideshow_169

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα ο 21χρονος Marc Marquez, θα ξεκινήσει την σεζόν φέτος από την θέση του υπερασπιστή του τίτλου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, που ιστορικά κέρδισε στην παρθενική σεζόν του  πέρυσι . Ο αναβάτης της Repsol Honda Team οδεύει προς την έναρξη της περιόδου χωρίς να είναι  100% σε καλή φυσική κατάσταση , αφού πριν από πέντε εβδομάδες είχε σπάσει το πόδι του σε ένα ατύχημα που είχε κατά τη διάρκεια προπόνησης.

26pedrosa_img_9147_dani-pedrosa_slideshow_169

Αν και έχασε τα τεστ της ομάδας  σε Sepang (το δεύτερο) και Phillip Island, στην Honda δηλώνουν πως ο αναβάτης τους είναι έτοιμος να διεκδικήσει την νίκη στο Qatar. Από την άλλη ο έτερος  αναβάτης της Repsol Honda Team, Dani Pedrosa, δηλώνει έτοιμος για τις προκλήσεις του έτους. Τα αποτελέσματα από τις δοκιμές ήταν θετικά και ενθαρρυντικά για εκείνον και ελπίζει στην πρώτη του νίκη στο Qatar.

lorenzo2014

Για την Movistar Yamaha MotoGP , ο Jorge Lorenzo τα πήγε καλύτερα στο τεστ του Phillip Island από ό, τι κατά την προηγούμενη περίοδο δοκιμών στην Sepang και στόχος του είναι να κάνει το  τώρα το χατ-τρικ στην πίστα του Losail.

rossi_slideshow_169

Από την άλλη ο team-mate του, Valentino Rossi, ήταν δυνατός στις χειμερινές δοκιμές και δηλώνει βέβαιος πως φέτος θα είναι περισσότερο ανταγωνιστικός σε σχέση με πέρσι.

Όσον αφορά την Ducati Team, η ομάδα επέλεξε φέτος να αγωνιστεί στην υποκατηγορία  OPEN. Όπως δήλωσε ο Gigi Dall’Igna, οι λόγοι της επιλογής αυτής ήταν οι ευνοϊκότερες προδιαγραφές της κατηγορίας, όπως ο μεγαλύτερος αριθμός κινητήρων, η μεγαλύτερη χωρητικότητα καυσίμου και η ελευθερία εξέλιξης της μοτοσυκλέτας κατά την διάρκεια της σεζόν κάτι που δεν επιτρέπετε στις Factory μοτοσυκλέτες.

duc-2014018

Ο Cal Crutchlow, μετά την μεταγραφή του στην Ιταλική ομάδα, δηλώνει έτοιμος να ανεβάσει την Ducati στο βάθρο, κάτι που πέρσι δεν συνέβη σε κανέναν αγώνα. Μαζί με τον Andrea Dovizioso, τα πήγαν καλά στις δοκιμές σε Μαλαισία και Αυστραλία. Και οι δυο τους δηλώνουν ενθουσιασμένοι με την συνεργασία τους με τον Gigi Dall’Igna και πως έχουν εξελίξει αρκετά την μοτοσυκλέτα σε σχέση με πέρσι. Για να δούμε αν ο συνδυασμός των τριών τους και οι ευνοϊκότερες συνθήκες της OPEN θα κάνουν ποιο ανταγωνιστική την Ducati.

espargaro_slideshow_169

Μετά λοιπόν την μετακόμιση του Crutchlow στην  Ducati Team, η Monster Yamaha Tech3 τοποθετεί στην θέση του, δίπλα στο Bradley Smith, τον παγκόσμιο πρωταθλητή στην Moto2 ™ Pol Espargaro. Ισπανός είναι ένας από τους τέσσερις rookies στη μεγάλη κατηγορία το 2014 , αλλά δυστυχώς έσπασε την κλείδα του κατά τη διάρκεια των τελευταίων δοκιμών .

Οι άλλοι  τρεις αναβάτες που θα αγωνιστούν για πρώτη φορά στην μεγάλη κατηγορία είναι  ο Γάλλος Mike di Meglio ( Avintia Racing ) και ο Αγγλος Scott Redding (GO & FUN Honda Gresini )  από την Moto2 ™ και ο  Αυστραλός Broc Parkes ( Paul Bird Motorsport) από το WSBK.

aleixespargaro_slideshow_169

Ωστόσο η αποκάλυψη των off-season δοκιμών, ήταν ο Aleix Espargaro – μεγαλύτερος αδελφός του Pol -, χάρη στους καταπληκτικούς  χρόνους του με την NGM Forward Racing . Κάνοντας καλύτερη χρήση της εμπειρίας της Yamaha , ο Aleix εκμεταλλεύτηκε πλήρως τις οδηγίες από τα paddock κάνοντας την έκπληξη, και μαζί με τον αδελφό του Pol έκαναν το ένα-δυο στην τρίτη μέρα δοκιμών. Σίγουρα τα δυο αδέλφια θα ήθελαν να κάνουν το ίδιο και σε έναν αγώνα και να μοιραστούν το βάθρο, κάτι που έχει να γίνει από το 1997 στην Imola από τους Nobuatsu και Takuma Aoki .

Ο Nicky Hayden θα αγωνιστεί με την ομάδα της  M7 Aspar φέτος μαζί με τον  Hiroshi Aoyama . Μαζί με τον προαναφερθέντα  Redding και τον Karel Abraham  της Cardion AB Motoracing θα οδηγούν την ολοκαίνουργια Honda RCV1000R.

bradl_slideshow_169

Οι  Stefan Bradl και Alvaro Bautista να συνεχίσουν με τις αντίστοιχες LCR Honda MotoGP και GO & FUN Honda Gresini, δορυφορικές ομάδες, ενώ η Pramac Racing βλέπει τον Yonny Hernandez να αγωνίζεται με τα χρώματα της δίπλα στον Andrea Iannone . Ο Colin Edwards παραμένει στη θέση του στην Forward , ενώ ο Danilo Petrucci γίνεται ο μοναδικός αναβάτης της IodaRacing .

Η σχάρα εκκίνησης του MotoGP ™ 2014 περιέχει 11 παγκόσμιους πρωταθλητές, οι οποίοι όλοι μαζί έχουν κερδίσει συνολικά 26 τίτλους στις τρεις κατηγορίες, κάτι που αποτελεί ένα νέο ρεκόρ για τη λίστα εισόδου στη μεγάλη κατηγορία . 16 από τους 23 φετινούς αναβάτες του MotoGP ™ υπήρξαν νικητές των αγώνων σε κάποιο σημείο στην καριέρα τους. Όλοι μαζί συγκεντρώνουν 333 νίκες κάτι που επίσης αποτελεί νέο ρεκόρ.

Οι πρώτες ελεύθερες δοκιμές για το  MotoGP του 2014 αρχίζουν την Πέμπτη στις 18:55 στο Grand Prix του Κατάρ ενώ ο αγώνας ξεκινά την Κυριακή στης 21:00 το βράδυ.

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events