26 April 2024
Διεθνή Επικαιρότητα

Δεν φταίνε οι μοτοσικλετιστές για τα ατυχήματα που εμπλέκονται !

Έρευνα 4 από τα 5 ατυχήματα που εμπλέκονται μοτοσικλετιστές δεν προκαλούνται από τους ιδίους!

atyxima-12Σε έρευνα που έκανε η Groupama Insurances, μία από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου που δραστηριοποιείτε και στην Ελλάδα , αποδεικνύεται κατηγορηματικά ότι άλλοι χρήστες του οδικού δικτύου είναι η κύρια αιτία των ατυχημάτων που εμπλέκονται μοτοσικλετιστές. Αντικρούουν την άποψη ότι η απώλεια του ελέγχου στις στροφές είναι η κύρια αιτία των θανάτων μοτοσικλετιστών, σύμφωνα με το πρόγραμμα του BBC «Πόσο ασφαλή είναι τα Δρόμοι της Βρετανίας». Η Groupama διαπίστωσε ότι 4 από 5 ατυχήματα μοτοσικλετών προκαλούνται πράγματι από άλλους χρήστες του οδικού δικτύου που ενεπλάκησαν στα ατυχήματα.

Συνολικά αναλύθηκαν 1679 περιπτώσεις κατά τη διάρκεια Ιουλίου-Σεπτεμβρίου 2012 ,που είναι περίοδος αιχμής του έτους για ατυχήματα, και η ερεύνα έδειξε ότι η κύρια αιτία των ατυχημάτων με μοτοσικλέτες είναι οι άλλοι χρήστες των δρόμων και οι βασικότεροι λόγοι είναι η αλλαγή κατεύθυνσης χωρίς προειδοποίηση και η είσοδος σε μια διασταύρωση χωρίς την τήρηση του Κ.Ο.Κ. προκαλώντας μια σύγκρουση. Από όλες τις περιπτώσεις που αξιολογήθηκαν, 11 είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο του ασφαλισμένου και η απώλεια του ελέγχου ήταν η αιτία του ατυχήματος για 3 ασφαλισμένους ενώ σε καμία περίπτωση δεν είχε χαθεί ο έλεγχος πάνω σε στροφή.

ÊÁÔÙ ÐÁÔÇÓÉÁ ÁÔÕ×ÇÌÁ ÐÕÑÏÂÏËÉÓÌÏÉ ÁÓÔÕÍÏÌÉÊÏÓ

Ο Darren Wills,διευθυντής της Groupama Insurances είπε: «Το πρόγραμμα του BBC « Πόσο ασφαλή είναι τα Δρόμοι της Βρετανίας» και το αποτελέσματα που εκφράσανε είχε δυσαρεστήσει πολλούς μοτοσικλετιστές και είχε συζητηθεί πολύ έντονα σε πολλά μοτοσικλετιστικά φόρουμ. Ως οι κορυφαίοι ασφαλιστές μοτοσικλέτας ήμασταν αμέσως επιφυλακτικοί σχετικά με τις δηλώσεις που έγιναν στο πρόγραμμα . Ισχυρίστηκαν ότι η πλειοψηφία των θανάτων συμβαίνουν σε αγροτικούς δρόμους και η απώλεια του ελέγχου στις στροφές είναι η πιο κοινή αιτία κάτι που μας παραξένεψε και ως εκ τούτου ξεκινήσαμε μια ερεύνα για να αναλύσουμε την αιτία της κάθε περίπτωσης που λάβαμε κατά τη διάρκεια της περιόδου αιχμής του καλοκαιριού. Αυτό απλά δεν ισχύει, σύμφωνα με την έρευνα που κάναμε εμείς και ως μία από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες των μοτοσικλετιστών στο Ηνωμένο Βασίλειο, έχουμε μια πολύ ακριβή εικόνα των πραγματικών αιτιών των ατυχημάτων.»

Ο Darren Wills καταλήγει: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους και ελπίζω η ανάλυσή μας να χρησιμοποιηθεί για να ενισχύσει την ευαισθητοποίηση των χρηστών του οδικού δικτύου, από τους κινδύνους που εγκυμονούν για τους μοτοσικλετιστές. Σίγουρα η υποστήριξη της κυβέρνησης με την εκστρατεία «Think Bike» που έχει ξεκινήσει φέτος την άνοιξη,θα βοηθήσει πολύ στο εγχείρημα.»

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events