29 March 2024
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ MiniGP Cup 2014 Μέγαρα!

Νέο σκηνικό !  Άλλο ένα αναπτυξιακό βήμα έκανε, ο πλέον ανερχόμενος θεσμός του χερσαίου μηχανοκίνητου θεσμού, το MiniGP Cup.

Ο δεύτερος αγώνας για το 2014 επαναδραστηριοποίησε την πίστα καρτ του Αυτοκινητοδρομίου των Μεγάρων όπου άλλαξαν οι όποιες ισορροπίες μέσα σε μια ατμόσφαιρα γεμάτη δυναμισμό και ευχάριστη ένταση.

MiniGP-aerial_8064

Πρόσωπο του αγώνα ο πρωταθλητής του καρτ Θεαφάνης Μίχας (Ομάδα 65, IMR) που στα 17 του χρόνια ξεκινά φέτος και μια δίτροχη αγωνιστική καριέρα! Ο Μίχας κατέκτησε με εντυπωσιακό έως συγκλονιστικό τρόπο την νίκη και στις 2 κατηγορίες στις οποίες συμμετείχε δίνοντας ακόμα περισσότερες υποσχέσεις για το μέλλον. Αντίπαλός του στην κατηγορία των MiniGP ο σταθερά ανερχόμενος Δημήτρης Καρακώστας (ΑΡΗΣ, Honda) που πίεσε πολύ για την πρωτιά τερματίζοντας λιγότερο από 1 δευτερόλεπτο (!!) πίσω από τον Μίχα. Πολύ καλή εμφάνιση έκανε ο άτυχος στον 1ο αγώνα Νίκος Καρακώστας (ΑΡΗΣ, Honda) που κέρδισε την μάχη του με τον πάντα γρήγορο στις εκκινήσεις Αλέξανδρο Χαβέλα (Ομάδα 65, IMR) ενώ ο εντυπωσιακός στις εισόδους των στροφών Παναγιώτης «Νότις» Παπαπαύλου (ΛΕΜΟΤ, Honda) έχανε αρκετά στις εξόδους για να μπορέσει να φέρει καλύτερο αποτέλεσμα. Ιδιαίτερα ανεβασμένος ο Κυριάκος Λιούτας (ΑΡΗΣ, IMR) πλησίασε στους πρώτους στον 2ο αγώνα της καριέρας του ενώ μια πτώση στις δοκιμές έκοψε την φόρα λόγω πόνου στο χέρι στον Μαρίνο Λομποτέση (ΛΕΜΟΤ, IMR)

Eleftheriadis_Papanikolaou-04585

Αυτή την φορά, ο Θηβαίος Παναγιώτης -«μ’ αρέσει και το Motocross»- Γκιζίνος (ΑΡΗΣ, MonterPro) προσαρμόστηκε εύκολα στην νέα πίστα και κέρδισε με άνεση την κατηγορία των «παίδων», την MiniGP1 ,με τον πάντα μετρημένο και ουσιαστικό Κωνσταντίνο Καραμάνη (ΑΡΗΣ, IMR) να τον ακολουθεί από απόσταση μεν, στην καλύτερη εμφάνιση της μέχρι τώρα καριέρα του δε. Αναμφισβήτητα η μονομαχία του αγώνα έγινε μεταξύ του αλάνθαστου 10χρονου Νίκου Ελευθεριάδη (Ομάδα 65, IMR) και του συνομήλικού του νικητή του 1ου αγώνα Χρήστου Παπανικολάου (ΑΡΗΣ, Honda) που έφτασε περισσότερες από 15 φορές δίπλα στον Ελευθεριάδη χωρίς να καταφέρει να περάσει ανεβάζοντας τα καρδιοπιεσόμετρα στο κόκκινο!. Μοναχικοί αλλά άκρως ελπιδοφόροι οι αγώνες των Νίκου Περιστερά (ΛΕΜΟΤ, Honda) και του πρωτοεμφανιζόμενου Θεσσαλονικιού Αποστόλη Καμζέλη (ΜΟΒΕ) με το ασθενικό ημιαυτόματο IMR 90 του.

Proios-action_04560-(Medium)

Εύκολη νίκη και για τον Δημήτρη Πρόιο στο νεοσύστατο IMR Cup που έφτασε στον 3ο του αγώνα. Αγωνία μέχρις εσχάτων για την «δευτεριά» που κατάφερε να κρατήσει ο Σωτήρης Στυλιάδης παρά την ασφυκτική πίεση του Γιάννη Λογοθέτη ο οποίος τερμάτισε 0,6 δευτερόλεπτα πίσω από τον Στυλιάδη. Λίγο πιο πίσω ο Νίκος Ζαμπετάκης απειλήθηκε μόνο στο τέλος από τον εκπρόσωπο της ΛΕΜΟΤ, Βασίλη Παπουτσά (όλοι οι υπόλοιποι αθλητές συμμετέχουν τα χρώματα του σωματείου Ομάδας 65 ΛΦΣΜ).

Mixas04597

Τέλος και μετά από επεισοδιακό αγώνα ο Θ. Μίχας πήρε, άκοπα σχετικά, την καρώ σημαία στην MiniGpSeniorαφού ένα «ακούμπισμα» του νευρικού και ιδιαίτερα βιαστικού στην εκκίνηση Νίκου Λιόλιου (Ομάδα 65, IMR, ακυρώθηκε λόγω μη συμμόρφωσης σε ποινή Stop&Go) με τον ιδιαίτερα άτυχο Αλεξ Παπαγεωργίου (ΛΕΜΟΤ, Honda – έπεσε αλλά τερμάτισε 5ος!) του άνοιξε τον δρόμο. Ανετα 2ος και ο Ηλίας Γλυκός (ομάδα 65, IMR) πολύ-πολύ καλή εμφάνιση για τον νησιώτη (Κως) Κώστα Αυγηρέλη (Ικαρος, KSR) που έφτασε στο πολυπόθητο βάθρο και μάλιστα μπροστά από τον «κοντονησιώτη» (Σαλαμίνα) Σωτήρη Μπεγνή (ΑΡΗΣ, IMR). Είσοδο στην 6άδα και για το Θοδωρή Λαζάρου (ΦΙΑΜ, MobsterB2).

Proios_win_8047-(Medium)

Αξίζει να σημειωθεί ότι για 2η συνεχόμενη φορά ο ταχύτερος γύρος της ημέρας σημειώθηκε στην εφηβική κατηγορία MiniGP!

Kamzelis_7990-(Medium) Aponomi-Minigp1_8114-(Medium) Aponomi-MiniGP_8136-(Medium) Aponomi-MiniGP_2_8139-(Medium) Aponomi-IMR-apo-Noti_2_8101-(Medium)

Ευχαριστούμε τον “MiniGPmaniac” Δημοσθένη Μαυρόπουλο για τις φωτό.

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events