29 March 2024
IMR CUPMiniGP CupΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΡΗΣ ΑΣ – MiniGP 2014, Ο αγώνας των Ρεκόρ !!

Με ρεκόρ, συμμετοχών, ρεκόρ θεατών και πολλά αγωνιστικά ρεκόρ ξεκίνησε , την Κυριακή 25 Μαΐου, στο καθιερωμένο KartodromoΑφιδνών, το φετινό MiniGP Cup.

Papapavlou_Tsampislow

Περισσότεροι από 40 αθλητές και αθλήτριες, σε 3 πλέον κατηγορίες αλλά και μια ακόμα, αυτή του νεοσύστατου IMR Cup έδωσαν δυναμικό παρόν και συνεπήραν τις αρκετές εκατοντάδες θεατών που «ρούφηξαν» το θέαμα και τις εξελίξεις μέχρι την τελευταία σταγόνα.

Εναρξη με την πολυπληθέστερη κατηγορία, την MiniGP Senior όπου ο Νίκος Λιόλιος (Ομάδα 65, IMR) πετάχτηκε μπροστά με τον αποφασισμένο Μανώλη Μιχόπουλο (Ομάδα65, IMR) να τον πιέζει ασφυκτικά. Ο Μιχόπουλος κατάφερε να περάσει μπροστά για να «καταφέρει» όμως να …πέσει λίγο αργότερα και να ανοίξει τον δρόμο στον Λιόλιο για την πρώτη του νίκη. Σε απειλητική απόσταση ο Ηλίας Γλυκός (ομάδα 65, IMR) δεν απειλήθηκε από τον Φάνη Μίχα (Ομάδα 65, IMR) ενώ έντονο ενδιαφέρον είχες η σκληρή μονομαχία του Ροδίτη Μάριου Κασάπη (Ικαρος, MonsterPro) με τον αειθαλή Μιχάλη Σπηλιώτη (Ομάδα 65, IMR) που τερμάτισε τελικά μπροστά από τον Κασάπη.

Συνέχεια με τον πρώτο αγώνα του νεοσύστατου θεσμού ενιαίου κατασκευαστή μοτοσυκλετών, του IMR Cup το οποίο έχει προκηρύξει η Ομάδα 65, με την αγωνομοτοσυκλετομάνα Ρόδο να εκπροσωπείται στο βάθρο του νικητή από τον άψογο Ιωσήφ Κουτσόπουλο (Ομάδα 65, IMR) οποίος δεν απειλήθηκε από τον Τάσο Σπερελάκη (ΛΕΜΟΤ, IMR). Μοναχικός σχετικά ο αγώνας για τον εκπρόσωπο της Αρτέμιδας, τον Δημ. Πρόιο (Ομάδα 65, IMR), μονομαχία μέχρις εσχάτων για τον Σωτήρη Στυλιάδη (Ομάδα 65, IMR) και τον Βασίλη Παπουτσά (ΛΕΜΟΤ, Supercorse).

Ο αγώνας της ημέρας αναμφισβήτητα έγινε στην κατηγορία των «παίδων» στην MiniGP1 όπου συμμετέχουν αθλητές 9-14 ετών. Ο 11χρονος Θηβαίος Παναγιώτης Γκιζίνος (ΑΡΗΣ, MonsterPro) πήρε την εκκίνηση αλλά ο 10χρονος Πειραιώτης Χρήστος Παπανικολάου (ΑΡΗΣ, Honda) μπήκε στο κατόπι του, τον πίεσε σθεναρά σε μια μονομαχία που άφησε όλους κυριολεκτικά άφωνους, για να περάσει λίγους γύρους αργότερα στα φρένα τον Γκιζίνο και να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη. Σχετικά μοναχικά 3ος ο 13χρονος Πεντελιώτης Κωνσταντίνος Καραμάνης (ΑΡΗΣ, IMR) που χρειάζεται περισσότερη προπόνηση στο Kartodromo, καταπληκτική η μονομαχία μέχρι την τελευταία στροφή, του νεαρότερου αθλητή μέχρι σήμερα, του Γιαννάκη Περιστερά (ΛΕΜΟΤ, Honda, Αγ.Στέφανος, 9ετών και 3 ημερών) με τον 10χρονο ΑνωΛιοσιώτη Νίκο Ελευθεριάδη (Ομάδα 65, IMR) που φρανάριζε «χωρίς αύριο» ενώ πολλές εμπειρίες απέκτησε ο 13χρονος Γιώργος Φράγκος (Ομάδα 65, IMR, Περαιάς).

Μπορεί η μεγάλη μάχη, που όλοι όσοι παρακολουθούν το θεσμό από πέρισυ περίμεναν, να μην έγινε, όμως ο καταπληκτικός Αιγαλεώτης Νότης Παπαπαύλου (ΛΕΜΟΤ, Honda) κατέβασε το απόλυτο ρεκόρ ταχ. γύρου στο 53΄΄303 για να πάρει μια εύκολη νίκη από τον τοπικό (Αφίδνες), πρώην recordmanγύρου Δημήτρη Καρακώστα (ΑΡΗΣ, Honda) που και αυτός όμως μπήκε στο φάσμα του 53΄΄φέτος. Εύκολα έφτασε στο βάθρο ο πρωτάρης «νότιος» Φάνης Μίχας (Ομάδα 65, IMR, Αλιμος) που οδήγησε εντυπωσιακά γρήγορα, ο Αλέξανδρος Χαβέλας (Ομάδα 65, IMR) κέρδισε την μάχη του με τον Νικαιώτη motocrosserΔάνο Μπαξίσογλου (ΛΕΜΟΤ, IMR) ενώ ο μελετημένος πρωτάρης Δημήτρης Τσαμπής (ΑΡΗΣ, Honda) πάλεψε και κέρδισε την μονομαχία του με τον έτερο πρωτάρη, τον ενθουσιώδη Βριλισσιώτη Κυριάκο Λιούτα (ΑΡΗΣ, IMR). Μεγάλος άτυχος ο Νίκος Καρακώστας (ΑΡΗΣ, Honda) που εγκατέλειψε από μηχανική βλάβη όντας 3ος.

Ευχαριστούμε τον Κ.Γκαζή και το Μοτο Τρίτη για τις φωτό.
Μείνετε συντονισμένοι για το videoτου αγώνα.

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events