19 April 2024
MiniGP CupΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Δελτίο Τύπου Μάριου Κασάπη, για τον αγωνα Minigp Senior στα Μέγαρα.

Είναι το πρώτο δελτίο τύπου που δημοσιεύω μετά από περισσότερους από 150 αγώνες σε πανελλαδικό, βαλκανικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο στους 4 τροχούς και μόλις στον δεύτερο αγώνα μου moto. Ο λόγος που καθυστέρησα να το δημοσιεύσω είναι γιατί περίμενα το επίσημο δελτίο τύπου του διοργανωτή στο οποίο δεν ανέφερε τίποτα και απλά θριαμβολογούσε για ένα τέλειο αγώνα που διοργάνωσε.

Επειδή ο Κος Χριστοδούλου μου είπε ότι δεν ξέρω από αγώνες θέλω απλά να αναφέρω ότι έχω τρέξει πολλούς αγώνες με οδηγούς όπως οι SebastianVettel, NicoHulkenbergκαι πολλούς άλλους χωρίς να θέλω να δώσω έμφαση στα αποτελέσματα και να σας κουράσω. Αξιοσημείωτο είναι ότι τέτοια ειρωνεία προς το πρόσωπό μου συνάντησα μόνο στην Κωνσταντινούπολη όπου κέρδισα ένα αγώνα και οι διοργανωτές έκαναν απελπισμένες προσπάθειες να μου δώσουν κάποια ποινή για να βγω δεύτερος και να μην ακουστεί ο εθνικός ύμνος της χώρας μας.

Kasapis Marios.

Ας προχωρήσουμε σε όσα συνέβησαν στον αγώνα τον Μεγάρων στις 13,07,2014. Τα παράπονα από όλους πολλά εγώ θα αναφέρω μερικά :

–          Δεν έγινε Briefingοδηγών ούτε καν στις μικρές κατηγορίες που αγωνίζονται παιδιά ηλικίας 9-17 ετών. Όταν ανέφερα αυτή τη σημαντική παράληψη στον Κο Χριστοδούλου η απάντηση που πήρα ήταν ‘’έλα σιγά μωρέ’’. Είδα οδηγό στην Minigpνα βλέπει μπλε σημαία από κριτή και να πηγαίνει τέρμα με κλειστές τις πόρτες γιατί ίσως ήταν ο 1ος του αγώνας και κανείς δεν τον ενημέρωσε για τις λεπτομέρειες του αγώνα και γενικά τις σημαίες.

–          Στην κατηγορία μου Minigpseniorτουλάχιστον έξι οδηγοί έφυγαν με κόκκινο φανάρι χωρίς να φταίνε γιατί το φανάρι εκκίνησης δεν λειτουργούσε σωστά. Η διοργάνωση και ο αλυτάρχης είδαν μόνο έναν, τον Νίκο Λιόλιο στον οποίο έδωσαν ποινή ‘’stop & go;’’ σε κόλλα Α4 και μετέπειτα μαύρη σημαία. Όταν εύλογα ο οδηγός ρώτησε γιατί να δει μόνο αυτός ποινή ενώ πολύ οδηγοί είχαν φύγει με κόκκινο φανάρι η απάντηση που πήρε ήταν ‘’ η ζαριά έπεσε σε εσένα’’. Εκεί εγώ αναρωτήθηκα αν βρίσκομαι σε αγώνα ή σε κάποιο καφενείο. Με αυτό τον τρόπο κατέστρεψαν τον αγώνα όσων κατάφεραν μετά βίας να δουν πότε έσβησαν τα κόκκινα. Για να μην βιαστούν πολλοί να πουν ότι είναι λόγια δικά μου, πήγαν τρεις οδηγοί να δηλώσουν ότι το φανάρι ήταν δυσδιάκριτο και ότι είχαν εκκινήσει με κόκκινο φανάρι.

–          Ο τεχνικός έλεγχος ήταν ανύπαρκτος και πολλά πράγματα που ορίζει ο κανονισμός δεν ελέγχθηκαν.

–          Πρώτη φορά σε όσους αγώνες έχω συμμετάσχει βλέπω να στήνονται ο πρώτος και ο δεύτερος στην ίδια ακριβώς γραμμή με τον δεύτερο να έχει την εσωτερική.

–          Το πρόγραμμα ήταν ανύπαρκτο το Σάββατο καταφέραμε να οδηγήσουμε την πίστα για πρώτη φορά στις 15:00. Την Κυριακή επίσης υπήρχε μια καθυστέρηση χωρίς κανένα ουσιαστικό λόγο πράγμα που ειδικά εμάς τους νησιώτες μας αφορά γιατί την ίδια μέρα παίρνουμε το καράβι.

–          Βαθμολογία νέων οδηγών δεν είδαμε ποτέ πράγμα που όριζε ο κανονισμός παρά μόνο από πολλά μας παράπονα την δημοσίευσε ο Κος Σοφούλης ο οποίος δεν είναι υπεύθυνος για την διοργάνωση της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Για όλα τα παραπάνω που ανέφερα θα ήθελα ο Κος Χριστοδούλου να ξανά σκεφτεί ποιος τελικά δεν έχει ιδέα από αγώνες. Επειδή αυτοί οι αγώνες γίνονται για μικρά παιδιά και την ανάδειξη του ταλέντου τους, (ο κυριότερος λόγος που δημοσίευσα αυτό το Δελτίο Τύπου) καλό θα ήταν να αλλάξουν ριζικά τα πράγματα το συντομότερο δυνατόν γιατί με τέτοιες διοργανώσεις δεν φέρνουν νέα παιδία στις πίστες αλλά τα διώχνουν.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους με βοήθησαν στον αγώνα για το πολύ καλό αποτέλεσμα που είχαμε. Την εταιρία Κασάπης Ελαστικά. Τον μηχανικό μου Φασουλάρης Mototecγια το άψογο μοτέρ και στήσιμο σασί που μου προετοίμασε και την εταιρία RacetechΠαπαγιάννης ( www.racetech.gr).

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events