29 March 2024
ΛΕΣΧΕΣΛΕΣΧΕΣ - CLUB

Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. Αθλητική ΜΟΤοσυκλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδας

Η Αθλητική ΜΟΤοσυκλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΑΜΟΤΟΕ), ιδρύθηκε το 2003 και είναι γέννημα-θρέμμα της ΜΟΤ.Ο.Ε., της μοναδικής δευτεροβάθμιας ένωσης μοτοσυκλετιστών (Ομοσπονδία) στην Ελλάδα η οποία ιδρύθηκε το 1984 από αμιγώς μοτοσυκλετιστικά σωματεία. amotoe11_0Η ΜΟΤ.Ο.Ε. είχε έντονη αγωνιστική δράση από τον 1οχρόνο της λειτουργίας της, καθιερώνοντας στην χώρα την πλέον διαδεδομένη μορφή αγώνων, το Enduro.

Παράλληλα και εκτός της δυναμικής παρουσίας στο πλευρό κάθε μοτοσυκλετιστή, η ΜΟΤ.Ο.Ε. επηρέασε και τις διεθνείς εξελίξεις συν-ιδρύοντας, το 1988, μαζί με ενώσεις άλλων κρατών, την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Μοτοσυκλετιστών (FEMA, www.fema-online.eu).

Η αναγνώριση του μοτοσυκλετισμού σαν άθλημα το 1999 μέσω του νέου, τότε, Αθλητικού Νόμου (Ν2725/1999) άνοιξε τον δρόμο για την αναγνώριση της αθλητικής Ομοσπονδίας, όνειρο όλων των αθλητών του χώρου για δεκαετίες. Ετσι η ΜΟΤΟΕ, από το 2000 ακολούθησε τις επιταγές και τις διαδικασίες του Αλ. Νόμου προχωρώντας στην ίδρυση της Αθλητικής ΜΟΤΟΕ, η οποία έχει μέλη τα μοτοσυκλετιστικά σωματεία της Ελλάδας που έχουν αθλητικούς σκοπούς.

Η Αθλητική ΜΟΤΟΕ,   από τις 21 Μαρτίου, με απόφαση της Γ.Γραμματείας Αθλητισμού είναι η εθνικά αναγνωρισμένη Αθλητική Ομοσπονδία Μοτοσυκλετισμού ενώ από την 1/1/2012 εκπροσωπεί την Ελλάδα και στην Παγκόσμια Ομοσπονδία (FIM) !!

Η ΑΜΟΤΟΕ ξεκίνησε την πορεία της το 2004 με διοργάνωση αγώνων Enduro φτάνοντας σήμερα να διοργανώνει κάθε μορφή αγώνων μοτοσυκλέτας σε εθνικό, διεθνές ή και παγκόσμιο επίπεδο συναρπάζοντας μεγάλο κομμάτι του ελληνικού κοινού.

Η ΑΜΟΤΟΕ προκηρύσσει πλέον Πανελλήνιa Πρωταθλήματα, Κύπελλα, Περιφερειακά Πρωταθλήματα καθώς και μεμονωμένοι αγώνες/εκδηλώσεις σε κάθε γνωστή μορφή μοτοσυκλετιστικού αγωνίσματος (Enduro, Motocross, Ταχύτητα, Scramble, Dragster, Trial, Trail Ride-Raid, Rally, Supermoto, ακόμα και Hill Climbing ή Freestyle)

 

 Διοικητικό Συμβούλιο ΑΜΟΤΟΕ

Πρόεδρος Στέλιος Κορέλης (Μοτολέσχη Καβάλας)
Αντιπόεδρος Γιάννης Σιούλης (ΜΟΓρεβενών)
Γεν.Γραμματέας Στέλιος Χριστοδούλου (ΑΡΗΣ Πεντέλης)
Ταμίας Γιώργος Στραβού (ΟΔΙΚΟζάνης)
Μέλη Ηλίας Κούγιας (ΛΕΔΙΛΑμίας)
Χρήστος Κωνσταντινίδης (ΛΑΜΣερρών)
Μαρία Τσεσμελή (Λ.Ε.ΜΟΤοσυκλετιστών)

Επικοινωνία

http://www.amotoe.gr/
http://www.motoe.gr/

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events