29 March 2024
Διεθνή Επικαιρότητα

Αποχωρεί από τη Harley Davidson ο Willie G. Davidson

Αποχωρεί από τη Harley Davidson ο εγγονός του William A. Davidson, ενός από τους ιδρυτές της εταιρείας και γιος του William H. Davidson, του δεύτερου προέδρου της. Συγκεκριμένα ο Willie G. Davidson, ανακοίνωσε ότι από τις 30 Απριλίου θα πάψει να ασκεί τα καθήκοντά του ως αρχισχεδιαστής της Harley Davidson.

Willie G. Davidson

O 78χρονος  είναι η προσωποποίηση της Harley Davidson όπως την έχουμε γνωρίσει τα τελευταία 30 χρόνια. Ωστόσο δουλεύει στην εταιρεία 50 σχεδόν χρόνια, σε θέσεις που επηρέαζαν σημαντικά την αισθητική των μοτοσυκλετών της αλλά και τον τρόπο που η Harley επικοινωνεί  και προσεγγίζει τους πελάτες της.

Ο Willie G. Davidson λέει « Όταν ήρθε η ώρα να οικοδομήσουμε τμήμα σχεδιασμού μας το 1963, πίστευα ότι ήταν μια δουλειά που κυριολεκτικά γεννήθηκε για να κάνω».

Τα τελευταία 30 χρόνια κατείχε τη θέση του αρχισχεδιαστή. Μετά την παραίτησή του θα διατηρήσει τον τίτλο του αρχισχεδιαστή επί τιμή. Αυτό σημαίνει ότι θα συνεχίσει να εκπροσωπεί την εταιρεία “ως πρεσβευτής” στις παγκόσμιες και αμερικανικές συγκεντρώσεις των αναβατών Harley, ενώ θα συμμετέχει συμβουλευτικά σε κάποια από τα νέα σχέδια.

«Στη ζωή μου υπήρξα αληθινά τυχερός γιατί είχα την ευκαιρία να παντρέψω το πάθος μου για τη σχεδίαση, με την αγάπη που τρέφω για αυτήν την εκπληκτική εταιρεία που είναι στο αίμα μου», δήλωσε ο Willie G. «Αυτό που μού έδωσε τη μεγαλύτερη χαρά, ήταν να βλέπω το πόσο αγγίζουν οι μοτοσυκλέτες μας τη ζωή των πελατών μας. Ό,τι κάνουμε βασίζεται στον κανόνα ότι η μορφή υπαγορεύεται από την ανάγκη, αλλά και ότι οι δυο τους υποτάσσονται στο συναίσθημα».

Ο Willie G. ήταν ένας από τους 13 διευθυντές που το 1981 εξαγόρασαν πάλι την Harley Davidson από την ΑΜF. Από τότε ήταν ο άνθρωπος που υπαγόρευσε τον σχεδιασμό και ανασχεδιασμό όλων των Harley, ενώ αποτελούσε το δημόσιο πρόσωπο της εταιρείας.

“Ήταν προνόμιο μου να εργαστώ μαζί με πολλούς απίστευτα ταλαντούχους ανθρώπους σε αυτή την εταιρία και έχω μεγάλη εμπιστοσύνη για το μέλλον της ηγεσίας του σχεδιασμού της Harley-Davidson οτι θα συνεχίσει να αυξάνεται στην υπεροχή της,” δήλωσε ο Willie G. Davidson. «Ανυπομονώ να περάσω λίγο χρόνο με τους αναβάτες σε συγκεντρώσεις και με τη συμμετοχή μου στο σχεδιασμό ειδικών προγραμμάτων.”
Το πρώτο σχέδιο του Willie G

Το πρώτο σχέδιο του Willie G. Davidson που έκανε για την Harley-Davidson ήταν το έμβλημα για το ντεπόζιτο  το 1957. Τότε δεν ήταν υπάλληλος ακόμα,αλλα νέος φοιτητής  στο  Art Center College of Design moonlighting for the Motor Company.

GF©BikerSpirit

Randomizer

georgopoulos_baner tzortzopoulos_baner

Upcoming Events